Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Abonenci Aster moga korzystać z UPC
Autor Wiadomość
atomix 
chello guru

Pomógł: 8 razy
Dołączył: 31 Gru 2005
Posty: 3046
Skąd: Śląsk
Wysłany: 16-09-2011, 17:00   Abonenci Aster moga korzystać z UPC

Ze strony Aster.pl:

Abonenci Aster, którzy znajdują się w zasięgu sieci UPC już teraz mogą skorzystać z usług UPC. W tym celu prosimy o kontakt pod numerem telefonu 801 94 95 52 lub 32 494 95 52 z telefonu komórkowego (opłata za połączenie zgodnie z cennikiem operatora sieci) i poinformowanie konsultanta, iż jest się klientem Aster. W przypadku skorzystania z usług UPC na powyższych zasadach, równocześnie bez konsekwencji rozwiązana zostanie umowa o świadczenie usług pomiędzy abonentem i Aster. Szczegóły oraz dostępność usług UPC pod wskazanym adresem można sprawdzić na stronie www.upc.pl.
_________________
 
 
petryk 
ultra master

Pomogła: 6 razy
Dołączyła: 13 Wrz 2005
Posty: 830
Wysłany: 16-09-2011, 19:36   

A z usług aster mogą korzystać jak sa w UPC ?
 
 
tomas40 
light master

Dołączył: 05 Wrz 2011
Posty: 65
Wysłany: 16-09-2011, 20:03   

CO TO OZNACZA DLA KLIENTÓW UPC

Transakcja zakupu Aster nie ma wpływu na dotychczasowe warunki świadczenia usług oraz obsługi dla klientów UPC. Zapewniamy, że stała dbałość o konkurencyjność oferty oraz zachowanie najwyższej jakości obsługi są naszym priorytetem

http://www.upc.pl./Polaczenie-z-Aster/
_________________
 
 
kvs 
Moderator



Pomógł: 42 razy
Dołączył: 09 Mar 2005
Posty: 1529
Skąd: Mokotów / Białołęka
Wysłany: 16-09-2011, 22:27   

petryk napisał/a:
A z usług aster mogą korzystać jak sa w UPC ?

Nie. To działa tylko dla abonentów aster pod warunkiem że w ich bloku działa również UPC.
_________________
 
 
Insdel 
Klikacz

Dołączył: 27 Lip 2012
Posty: 3
Wysłany: 27-07-2012, 11:57   ASTER = UPC LIPA!!!!

Posiadam usługi ASTER juz ponad 4 lata mam 2 x Dekoder Kaon'a PVR, Net 60Mb/s, C+, HDPACK, Discovery HD i place 207,25zł

Zaczyna mnie to wkurzac ze przegladajac kanaly co chwile pojawia sie opcja zamow usługe i tak zrobilem zadzwonilem do UPC i chcialem zamowic MAX HD PVR + net 60Mb/s za okolo 150zł, + C+ za okolo 50zł, i opcje multiroom za 46zł PVR ale okazuje sie ze sie nie da, ale moge zamowic sobie 2x abo za 107zł ktory bedzie mial te same dekodery i bedzie tak samo dzialal dla mnie to zlodziejstwo. Opcja multiroom to poprostu drugi dekoder i programy takie same jak na piewrwszym. Konsulatan on line powiedzial ze da sie tak zrobic a pani w infolinie ze sie nie da, niech sie zdecyduja wkoncu, bo tak na ta chwile wole puscic w kanal to UPC i zamontuje dwa dekodery sat. Skoro juz teraz da sie przejsc na kaonie na max hd , to powinni wlaczyc mi na dwóch i ten drugi policzyć jak multiroom bo wkoncu tak samo to dziala.....tłumaczenie się ze jest inna infrastruktura jest mydleniem oczu, place ponad 200 stówy miesięcznie, w tym podejściem do klienta wkrótce im się to ukróci, bo skoro nie ma mozliwosci technicznych, ale da sie skasowac na dwa abonamenty po 107zł to opcja multiroom jest dla mnie mydleniem oczu.... dekodery mam, c+ mam,net 60Mb/s mam, wystarczy wlaczyc pakiet MAX HD na obu dekoderach, i ten drugi dekoder skasowac jak multiroom.... i wkoncu wiecej bym placil bo okolo 250zł... radze zatrudnić ludzi od PR nie po pracy w McDonaldzie
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4700
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 27-07-2012, 12:33   

@Insdel
Ależ nikt Cię nie okłamuje...na tą chwile (a kiedy to tylko Bóg raczy wiedzieć, pewnie nigdy) nie ma możliwości uruchomienia multiroomu z UPC na infrastrukturze Aster, bo gdyby mogli to by to zrobili.
Możesz się ewentualnie dowiedzieć, czy przy zrezygnowaniu z Aster/UPC podłączą Ci sygnał TYLKO z UPC-jeśli tak, to zrezygnuj z tego co masz i weż to z UPC, wtedy nie będą mogli mówić, że jesteś z Aster to się nie da...., choć jak znam życie to podłączą Cię znowu do istniejącej sieci po Asterze...., bo raczej nikt nie będzie kładł nowych kabli z centrali UPC w Twoim mieście do Twojego domu by podłączyć Ci multiroom :?
_________________
 
 
gomi 
light master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Gru 2006
Posty: 108
Skąd: Warszawa - Ursynów
Wysłany: 27-07-2012, 17:13   

Ja mam podobną sytuację. Chcę przenieść usługi UPC do budynku, w którym jest infrastruktura po sieci Aster. I ciągle odpowiadają "nie da się". Jednak na stronie nowe usługi (te same lecz drożej) mogę zamówić pod tym adresem.
 
 
Insdel 
Klikacz

Dołączył: 27 Lip 2012
Posty: 3
Wysłany: 28-07-2012, 16:12   Koniec umowy świeta sprawa

Poczekam az bedzie mi sie koncyl cyrograf asterowski i zobaczymy jak wtedy UPC zatańczy, bo jakoś nie chce mi sie wieżyc, ze tego nie da się zrobić, mieszkam w Krakowie na blokowisku, i nas ta chwile upc wykupiło aster ale nic po za tym bo nie sa wstanie swiadczyc usług upc na taklich samych zasadach jak ich klienci a wkoncu przelewam kase na konto UPC... Babka powiedziała ze da mi sie wlaczyc KAOny na MAX HD bo sygnal jest, ale jak wspomnialem o multiroomie (bo tak obecnie mam zrobione tylko cena 2 abo aster jest konkurencyjna do 2 abo upc) to byl totalny zwrot akcji, nie da sie hu*, najbardziej mnie boli ze da sie skasowac na dwa dekodery Kona PVR i pakiety po 107zł tak sie da ale to samo tylko z opcja multirrom za 46 zł to juz nie... 2X107zł = 214zł + 49zł C+, +59zł 60Mb/s = 322zł
a obecnie place 207,25zł za 2 X PVR Kaon, HD pack, C+, Discovery HD, Twój Świat 60Mb/s gdzie kur** ta konkurencyjność i oplacalnosc na rzecz UPC, a jaka roznica???? tylko ze jest tych kanalów 114 i ze na obu dekoderach sa kanaly HD
Pozdrówka
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4700
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 28-07-2012, 17:30   

Insdel napisał/a:
Poczekam az bedzie mi sie koncyl cyrograf asterowski i zobaczymy jak wtedy UPC zatańczy, bo jakoś nie chce mi sie wieżyc, ze tego nie da się zrobić

Wierz mi, nic się nie zmieni, a czy będziesz im groził odejściem czy nie to spłynie po nich jak po kaczce, bo nikt! nie podejmie decyzji na wydanie kasy na zmiane stacji bazowych, czołowych z Astera na UPC, bo na tym polega przejęcie konkurencji-przejąć i doić, a nie przejąć i inwestować!
Błędem wielu klientów jest myślenie jak klieńci, a to zawsze trzeba myśleć jak by firma to zrobiła
Insdel napisał/a:
wkoncu przelewam kase na konto UPC...

I wszystko wskazuje właśnie, że TYLKO o to chodzi...płać i s.........j
Insdel napisał/a:
gdzie kur** ta konkurencyjność i oplacalnosc na rzecz UPC

No właśnie w tym...że płacisz 2 abonamenty i trzepią kase na takich jak Ty jak gdyby musieli sobie odbić kase wydaną na przejęcie Aster.
_________________
 
 
Insdel 
Klikacz

Dołączył: 27 Lip 2012
Posty: 3
Wysłany: 29-07-2012, 10:49   

Powiem Ci ze czesciowo sie z toba nie zgodze jezeli chodzi o koniec abonamentu i negocjacje, nie pierwszy raz tak mialem, czy to w telefoni komórkowej czy to w aster warto poczekac, zaznaczyc sobie jednego konsultanta ktory ma sie kontaktowac, bo to on pozniej sie tulmaczy dlaczego jako osoba odpowiedzialna za danego klienta nie doprowadzila do przedluzenia swiadczenia usług, jak ktos dzwoni na infolinie i chce cos zalatwic to sprawa jest przegrana bo tam pracuje farma konsultantow, ktorzy nie dokonca sami wiedza o czym mowia, jak juz pisalem place 207zł za cos za co upc chce odemnie 322zł, jest sposob na negocjacje, bo to dany konsultant sie pod tym podpisuje a jak wiadomo im mniejsza skutecznosc....tym któtsza umowa, poczekam jeszcze chwile i zaczyne ich straszyc wypowiedzeniem umowy bo mam takie prawo, bedac klientem aster zostałem sprzedany UPC bez jakiegokolwiek polepszenia usług a zmianyt programowe ktore wprowadzili moim zdaniem zmieniono na gorsze.
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4700
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 29-07-2012, 11:33   

Insdel napisał/a:
poczekam jeszcze chwile i zaczyne ich straszyc wypowiedzeniem umowy bo mam takie prawo

Oczywiście, że możesz ich straszyć, tylko pamiętaj o tym, że jeśli UPC nie będzie w stanie spełnić Twoich oczekiwań (multiroom) to nie podpiszą z Tobą żadnej umowy i tyle w temacie.
Insdel napisał/a:
bedac klientem aster zostałem sprzedany UPC bez jakiegokolwiek polepszenia usług a zmianyt programowe ktore wprowadzili moim zdaniem zmieniono na gorsze.

Z tego co piszesz wynika tylko to, że UPC za to samo co miałeś/masz w Aster chce więcej kasy, a oferta programowa....jak uległa pogorszeniu skoro Aster już nie ma, a jak UPC samo sobie miało pogorszyć ofertę!
_________________
 
 
Pawop 
ultra master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Cze 2012
Posty: 802
Skąd: Warszawa
Wysłany: 05-08-2012, 20:44   

@Insdel, do końca lipca nie było technicznej możliwości uruchomienia Multiroomu na Kaonach. Jak pewnie wiesz z innego tematu, teraz jest już taka możliwość i wszystko działa poprawnie.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: