Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dodatkowy limit za kasę?
Autor Wiadomość
Snaut 
Klikacz

Dołączył: 02 Lis 2006
Posty: 6
Wysłany: 16-01-2007, 21:47   Dodatkowy limit za kasę?

Witam szanownych forumowiczów!
Jestem (nie)szczęśliwym posiadaczem chello easy z limitem 10GB/m-c. Są ferie, 16 stycznia, a ja mam już 75% wykorzystanego limitu. W oczy zagląda strach - za chwilę przytną :shock: . W domu lament , dzieci płaczą. Czy można w chello dokupić "ileśtam" GB dodatkowo limitu za dodatkową opłatą :idea: ? Jeżeli takię pytanie już padło na tym forum to przepraszam ale nie znalazłem. Pozdrawiam i dziękuję za ewentualną odpowiedź.
 
 
suck 
classic master

Pomógł: 5 razy
Dołączył: 06 Paź 2005
Posty: 253
Wysłany: 16-01-2007, 22:01   

tak bylo wielokrtonie, w chello easy nie mozna zwiekszyc limitu
 
 
someone88 
plus master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 18 Kwi 2005
Posty: 303
Skąd: Silesia
Wysłany: 16-01-2007, 22:03   

kupić szybsze łącze i promocja będzie nowa;p
 
 
Trojan 
light master


Dołączył: 26 Paź 2006
Posty: 144
Skąd: Szczecin
Wysłany: 16-01-2007, 23:19   

niestety, ale jeszcze sie nie spotkalem aby chello sprzedawalo dodatkowe limity :/ jedyna opcja to szybsze wysylanie :/ ale trzeba podpisac umowe na jakis czas chyba 12 miesiecy :/ ale w neostradzie sa karty zdrapki i jest mozliwosc powiekszenia limitu danych :) ale sie nie oplaca :P
 
 
 
ANIOŁ 
chello master


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 30 Wrz 2006
Posty: 2410
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 17-01-2007, 01:04   

Trojan nie pieprz głupot na szybsze wysyłanie nie masz zadnej OKRESOWEJ umowy, aktywujesz i masz poki nie odwołasz i tyle!!!
 
 
Snaut 
Klikacz

Dołączył: 02 Lis 2006
Posty: 6
Wysłany: 17-01-2007, 09:21   

No to kicha! :sad: Dziękuję za odpowiedzi. A swoją drogą to szkoda , że chello nie sprzedaje takiej usługi. Mogliby zarobić dodatkową kasę. Nie myślą? A może technicznie jest to niewykonalne? Przy okazji mam jeszcze jedno pytanie: gdzie następuje przycinanie prędkości łącza? Na poziomie kablówek osiedlowych czy "gdzieś wyżej"?
 
 
Trojan 
light master


Dołączył: 26 Paź 2006
Posty: 144
Skąd: Szczecin
Wysłany: 17-01-2007, 13:19   

ANIOŁ napisał/a:
Trojan nie pieprz głupot na szybsze wysyłanie nie masz zadnej OKRESOWEJ umowy, aktywujesz i masz poki nie odwołasz i tyle!!!
To chyba ze cos sie zmienilo mi proponowali z chello zeby podpisac umowe, wiec nie podpisywalem :/ a pozatym na co mi te szybsze wysylanie :P wystarczy mi tak jak jest a limit i tak za niedlugo zniosa :D

[ Dodano: 17-01-2007, 13:20 ]
Snaut, Wyzej :) tzn dokladnie w chello :P CENTRUM chello :P czyli w KATOWICACH o ile sie nie myle :P
 
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 17-01-2007, 14:37   

Cytat:
gdzie następuje przycinanie prędkości łącza?
na poziomie modemu (czyli niżej)
  marekd@jabberpl.org
 
Marduk 
classic master


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Sie 2006
Posty: 192
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 17-01-2007, 16:44   

Trojan, chello to nie neostrada, przycinają prędkość (po przekroczeniu) przesyłając nowe pliki konfiguracyjne do modemu, który "zwalnia" to wskazanych mu parametrów. Jak nastaje nowy miesiąc to spowrotem przesyłają te poprawne pliki do modemu który znowu przyśpiesza do normalnych prędkości. Przesłanie tych plików następuje tuż po zalogowaniu się modemu kablowego do sieci chello.
 
 
goru 
light master

Dołączył: 21 Lip 2006
Posty: 55
Wysłany: 17-01-2007, 18:40   

dokładne, dlatego jak wymienią Ci modem (bo jest np. wadliwy) to i limit liczy sie od początku ;)
 
 
Trojan 
light master


Dołączył: 26 Paź 2006
Posty: 144
Skąd: Szczecin
Wysłany: 17-01-2007, 19:24   

goru, wiesz z tym limitem to nie dokonca :P tak jak mowisz :P bo jak mi wymieniali modem niby ze sie zresetowalo :) czemu niby bo pokazalo ze wyzerowany licznik ale net byl zwolniony :P dzwonilem do BOKu to mi powiedzieli ze to sie tylko zeruje licznik ale limit nie :P wiec lipa :/
 
 
 
patgaw 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 08 Lip 2006
Posty: 272
Skąd: WWA
Wysłany: 17-01-2007, 23:15   

ale modem to pobiera z dhcp??
bo jak tak to ja np moge wylaczyc w modemie komunikacje z dhcp.
a jezeli nie to skad??
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 18-01-2007, 00:06   

zeruje i limit i licznik ale jak ktoś już jest przycięty to go nie odblokują
  marekd@jabberpl.org
 
Trojan 
light master


Dołączył: 26 Paź 2006
Posty: 144
Skąd: Szczecin
Wysłany: 18-01-2007, 00:41   

Marek, chyba ze tak :P
 
 
 
Snaut 
Klikacz

Dołączył: 02 Lis 2006
Posty: 6
Wysłany: 19-01-2007, 12:35   

Jeszcze jedno pytanie. Czy na poziomie kablówki osiedlowej jest możliwość "zaradzenia" ;) jakoś temu problemowi? Czy technicznie jest to możliwe?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: