Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zwiększone limity - pierwsze wrażenia
Autor Wiadomość
OZZZZZ 
easy master


Dołączył: 13 Paź 2006
Posty: 32
Skąd: Warszawa
Wysłany: 01-11-2006, 16:37   

TP to zawsze przeginało. Ale nawet ~1 zł za 1 GB nie byłoby złe. Czyli np. 7zł + VAT za ok. 9 GB...Czy coś takiego. Bo 10 zł za 2 GB to lekkie przegięcie.

Szybki Internet w Polsce ?? Nie do końca. Moja rodzina w Norwegii ma 30 / 5 MBIT i to za jakieś 60 Euro /miesiąc. A wcale nie mają ani najszybszego Internetu, ani najlepszej oferty w mieście. Jak mi kuzyn pokazał z jaką prędkością ściąga film z DC++ to mi szczęka opadła.
_________________
 
 
leszczumaster 
light master

Dołączył: 01 Paź 2006
Posty: 86
Wysłany: 01-11-2006, 22:53   

przy czym ja zaznaczyłem że mówie o potrzebach przeciętnej osoby korzystającej z neta w domu i uważam że naprawdę nie jest źle. 30mbit/s to to przecież jest właściwie nie do wykorzystania, chyba że ktoś w domu chce sobie stawiać 10 serwerów :P taki speed to jest jedynie szpan że masz album mp3 szybciej niż pierdniesz bo jak coś więcej ściągać w 1 dzień zabraknie ci dysku :P
_________________
 
 
KeFaS 
ultra master

Pomógł: 26 razy
Dołączył: 25 Lut 2006
Posty: 1286
Wysłany: 02-11-2006, 18:47   

lacza 30mbit i szybsze przydaja sie wlasnie prze serwerach ale i np na torrentach... w polsce ludzie specjalnie wykupuja shelle 100mbit na uzytek torrentow... wiec nie mow leszczumaster, ze takie lacza to jedynie szpan i ze jest nie do wykorzystania.

@OZZZZZ - to jakby twoj kuzyn sciagal z MAX predkoscia na takim lacza ale z dobrych torrentow, to dopiero by ci szczena opadla :D bo na DC++ chyba wtedy nie ciagnal maxem, co? :P
 
 
TerbI 
easy master

Dołączył: 06 Kwi 2006
Posty: 39
Wysłany: 02-11-2006, 22:55   

U mnie w trojmiescie oprocz chello i neo dziala tez multimedia itak jak pozostale ma limity duze co prawda ale jednak ma, jednak w jej przypadku poszla juz dawno inna droga za 20-25 dodatkowych zlotych w abonamencie miesiecznie sciagaja tobie limit i po problemie.
 
 
 
leszczumaster 
light master

Dołączył: 01 Paź 2006
Posty: 86
Wysłany: 02-11-2006, 23:44   

KeFaS, jeżeli ktoś wykupuje shell łącze 100 mb to już chyba taniej sobie kupić oryginalny soft :P paranoja
_________________
 
 
buzek 
classic master

Dołączył: 02 Lis 2005
Posty: 256
Skąd: Warszawa
Wysłany: 03-11-2006, 00:55   

leszczumaster napisał/a:
KeFaS, jeżeli ktoś wykupuje shell łącze 100 mb to już chyba taniej sobie kupić oryginalny soft :P paranoja
oczywisice ze duzo drozej :)
 
 
 
i.maliszewski 
Klikacz


Dołączył: 14 Maj 2005
Posty: 18
Skąd: Warszawa Turmoncka
Wysłany: 03-11-2006, 22:59   

dopiero od classica działa to wszystko w miarę normalnie
_________________
 
 
StefanowiczKami 
Klikacz

Dołączył: 06 Lis 2006
Posty: 2
Wysłany: 06-11-2006, 13:30   

i.maliszewski napisał/a:
dopiero od classica działa to wszystko w miarę normalnie

Bzudra jedynie maniak lub jakis erotoman jest w stanie wykozystac limit lighta a co dopiero classica.Ja nie potrafilem wykozystac nawet 15GB
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 06-11-2006, 15:23   

Cytat:
Bzudra jedynie maniak lub jakis erotoman jest w stanie wykozystac limit lighta a co dopiero classica.Ja nie potrafilem wykozystac nawet 15GB

Nie trzeba być maniakiem ani erotomanem aby oglądać telewizję przez internet a to zużywa około 600MB na godzinę policz sobie na ile to wystarczy.
A co jeśli z łącza korzysta cała 5-6osobowa rodzina ? nawet jeśli są to tylko drobne rzeczy po przemnożeniu przez 5 albo 6 wychodzi tego sporo.
  marekd@jabberpl.org
 
KeFaS 
ultra master

Pomógł: 26 razy
Dołączył: 25 Lut 2006
Posty: 1286
Wysłany: 06-11-2006, 17:38   

jak sie siedzi na torrentach to limit szybko sie traci :P
ja juz mam ok 9GB sciagniete
 
 
pzak 
light master

Dołączył: 17 Paź 2006
Posty: 55
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 06-11-2006, 19:06   

z mojej strony 22 GB, a z erotomaństwa już wyrosłem...

czekam cały czas na obiecane zniesienie limitów w plusie :/
 
 
buzek 
classic master

Dołączył: 02 Lis 2005
Posty: 256
Skąd: Warszawa
Wysłany: 07-11-2006, 03:42   

ja to mam juz ok 40 ;/ mogliby z classica zdjac limit :P
 
 
 
elmer3003 
easy master

Dołączył: 22 Sie 2006
Posty: 33
Wysłany: 22-11-2006, 10:48   

A w ogóle jakim prawem takie limity występują [no tak zapomniałem TU JEST POLSKA! ;) ] Masz rację Marek u mnie z netu korzysta 5 osób, limit starczy max do połowy miesiąca :( .I wcale nikt z nas nie jest erotomanem czy maniakiem :evil: !!!Przydało by się zebrać podpisy i napisać petycje do Urządu Komunikacji Elektronicznej... P.S. O co tu chodzi?!Jeszcze dwadzieścia let temu z hakiem ludzie porafili walczyć o swoje a teraz to tylko narzekać potrafią... :evil:
 
 
Trojan 
light master


Dołączył: 26 Paź 2006
Posty: 144
Skąd: Szczecin
Wysłany: 24-11-2006, 00:55   

Nie wiem czy mi sie tylko wydaje czy co :) ale poprostu mam sciagniete juz ponad 60 GB, na 50 GB mozliwych a juz tak mam od 5 dni i transfer nadal dobry, ani email z chello nie przyszedl :) po prostyu czyzby chello zciagalo limit z classica ?? :) a moze wy mi powiecie jak u was na classicu leci :) bo u mnie sprawdzalem przedchwila 3,28 Mbps :) no poprostu az niemoge uwierzyc :)
 
 
 
elmer3003 
easy master

Dołączył: 22 Sie 2006
Posty: 33
Wysłany: 29-11-2006, 14:12   

No u nas powoli rusza Sląska TV kablowa która oferuje neta o podobnyh patremetrach bez limitów pobierania!Może wkońcu coś się ruszy jak zobaczą że ludzie zaczną im uciekać do konkurencji :mrgreen:
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: