Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Orange TV Światłowód
Autor Wiadomość
erwinsans 
ultra master

Dołączył: 24 Lis 2014
Posty: 747
Wysłany: 04-01-2018, 12:56   Orange TV Światłowód

Witam. Czy posiada ktoś pakiet TV z orange oparty na światle ?
Jak jakość programu ? jak opcja z nagrywaniem ? W jaki sposób podłączamy MR ?
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 05-01-2018, 08:35   Re: Orange TV Światłowód

Nie posiadam, ale tyle wiem. :P
Myślę, że jest tak :arrow: jak tu, czyli światłowód nie do dekodera tylko do FunBoxa 3.0.

Żeby nagrywać programy telewizyjne niestety do dekodera należy podłączyć zewnętrzny dysk.

Multiroom jest po Ethernecie i może być już po Wi-Fi, zależy to od dekodera.
_________________
 
 
kiniecki 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Wrz 2006
Posty: 208
Skąd: Warszawa
Wysłany: 05-01-2018, 12:49   

W tej chwili do światłowodu dają tylko jeden dekoder. Jest to Samsung ICU100. Dysk można wydzierżawić od Oranga lub podłączyć swój. Można jednocześnie nagrywać 3 programy i 4 oglądać.
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 05-01-2018, 14:48   

No to znaczy, że :arrow: Orange kłamie co do multiroom.

Multiroom
To usługa, dzięki której możesz dzielić się rozrywką ze swoimi bliskimi.

Korzystaj z Orange TV na różnych urządzeniach. Dzięki temu możesz zapomnieć o dotychczasowych “bitwach o pilota” i oglądać to, na co tylko masz ochotę.
_________________
 
 
erwinsans 
ultra master

Dołączył: 24 Lis 2014
Posty: 747
Wysłany: 07-02-2018, 16:00   

Jastrzębie-Zdrój Kusocińskiego jest już FTTH. Ceny za pakiety powalają z nóg różnica jakieś 80 zł dodatkowo niż w UPC i to tylko dla jednego kanału 4K. Dekoder na USB z PVR 320 GB MR bez szans na nagrywarkę.
_________________
 
 
kiniecki 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Wrz 2006
Posty: 208
Skąd: Warszawa
Wysłany: 07-02-2018, 16:49   

podłączając dysk to tego dekodera możesz nagrywać jednocześnie 3 czy 4 kanały...
_________________
 
 
MariuszHL 
classic master

Dołączył: 23 Lis 2015
Posty: 187
Skąd: Wrocław
Wysłany: 07-02-2018, 22:18   Musisz mieć także FUNBOXA 3.0

żeby w ogóle myśleć o nagrywaniu więcej niż jednego kanału.Potem zewnętrzny nośnik na dane aby nagrywać cztery programy.Ja tego nie potrzebuję dlatego jak podpisałem nową umowę to nie prosiłem o zmianę na FUNBOX 3.0.Oczywiście w każdej chwili mogę to zrobić bo zyskam na przykład przepustowość po WI-FI na poziomie 500-600Mbits czyli nieznacznie gorzej od kabla bo teraz przy FunBOX 2.0 jest to 250Mbits.
Programy ani razu nie generowały mi pikseli na obrazie nawet jak łącze było obciążone 95% i to jest duży plus bo w NETII taki odbiór programów to codzienność w przypadku oferty do 100Mbits.Nie wiem jak w tej nowej ofercie gdzie mają dostęp do łącza 900Mbits.
Na wielki plus zasługuje posiadanie konta w mbank gdzie za podpisanie nowych umów z Orange dostałem 600złotych zwrotu więc te "keszbeki" są przydatne.
Potem jeszcze 25tys.punktów payback dlatego człowiek mimo parcia na stałe IP podpisał umowę kolejną z Orange.
_________________
Ostatnio zmieniony przez MariuszHL 07-02-2018, 22:19, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2442
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 07-02-2018, 22:19   

Funbox 3.0? Po co i do czego?
_________________
 
 
italo2006 
light master

Dołączył: 05 Maj 2012
Posty: 122
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 05-05-2018, 12:33   

Mam pytanie czy w ofercie światłowodowej jest większa ilość programów hd i proszę o wykaz programów .
_________________
  500
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 05-05-2018, 14:59   

Nie. Dostępne :arrow: Pakiety TV i dostępne :arrow: kanały.

Lista w :arrow: PDFie.
_________________
 
 
italo2006 
light master

Dołączył: 05 Maj 2012
Posty: 122
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 05-05-2018, 17:23   

czy ta lista w pdf jest aktualna.

Interesuje mnie czy kanały które były w sd są w hd:
fokus, stopklatka, boomerang, visat nature, superstacja, republika, sci fi ch, zoom, wp, metro, nowa itp.
_________________
  500
 
kiniecki 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Wrz 2006
Posty: 208
Skąd: Warszawa
Wysłany: 05-05-2018, 18:08   

Z tych co wymieniłeś w HD jest tylko Boomerang i Viasat Nature.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: