Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nc+ podłącznie usług
Autor Wiadomość
kipo88 
classic master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 16 Lip 2016
Posty: 151
Wysłany: 26-11-2016, 16:23   Nc+ podłącznie usług

Witam, u rodziców jest NC+ z multiroomem, podłączone jest to tak:
Głowny dekoder do talerza 80cm
multiroom do talerza ok 60cm nie wiem dokladnie
Oba dekodery są połączone kablem LAN.

w multiroomie czasami ucieka obraz zacina sie ubrac.

Dzis postanowilem kupic nowy konwenter na 4 wejscia.
Podlaczony zostal do talerza 80cm i do niego kable od dekodera i multiroma i okazalo sie ze w multiroomie nie ma obrazu dioda czrerwona mryga i godzina sie nie pokazuje wogole, na glownym dekoderze ok.
W ustawieniach glownego dekodera zmienilem na dwie anteny i nie chce wogole listy kanalow pobrac.
Czy przyczyna moze byc np za maly talerz ? Czy moze jak dalem nowy kabel koncentryczny z multiroma do talerza 80cm za malo obskrobalem go i drut za malo moze wystawac?
Dzieki za pomoc.
_________________
 
 
Misiek999 
classic master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 20 Paź 2008
Posty: 199
Skąd: Wrocław
Wysłany: 26-11-2016, 18:21   

Jaki typ konwertera zakupiłeś, quad czy quattro? Ten pierwszy będzie pracował poprawnie, z drugim będą problemy... więcej o typach konwerterów TUTAJ.

Przy quadzie zakładając, że konwerter jest sprawny to o ile na jednym wyjściu jest obraz/sygnał na innych też być powinien. Jak poprawnie zarabiać kable znajdziesz w sieci (tu wielkiej filozofii nie ma).
 
 
kipo88 
classic master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 16 Lip 2016
Posty: 151
Wysłany: 26-11-2016, 19:27   

Misiek999 napisał/a:
aki typ konwertera zakupiłeś, quad czy quattro?

quad
wkrecilem w pierwsze dwa z brzegu kable
kosztowal 99zl Quad Inverto black premium

cos takiego: http://allegro.pl/konwert...6552674559.html
_________________
 
 
Misiek999 
classic master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 20 Paź 2008
Posty: 199
Skąd: Wrocław
Wysłany: 27-11-2016, 02:01   

Skoro jedno z wyjść konwertera działa w głównym dekoderze, to o ile nie jest to problemem sprawdź tez inne... Zawsze istnieje możliwość, że dostałeś uwaloną sztukę.

Jeśli konwerter okaże się sprawny a kable dobrze zarobione, pozostanie kwestia ustawień w dekoderach (typ konwertera)... Tu nie pomogę, co prawda użytkuję NC+ ale na kartach po Cyfrze+ i własnych dekoderach.
Odnośnie doboru ustawień pomocy poszukaj TUTAJ, tak będzie szybciej ;-)
 
 
kipo88 
classic master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 16 Lip 2016
Posty: 151
Wysłany: 27-11-2016, 15:01   

W każdym z wejśc głowny dekoder działa bez problemu.
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5233
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 28-11-2016, 03:17   

Skoro na dekoderze dodatkowym jest problem?, to może uwalony gdzieś kabel do niego z czaszy?
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 28-11-2016, 08:29   

kipo88@, zamień miejscami dekodery i dowiesz się czy dekoder od multirooma działa na kablach od dekodera głównego i czy dekoder główny działa na kablach od dekodera od multiroomu.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: