Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Postawienie Własnego Serwera UPC 25
Autor Wiadomość
warson 
Klikacz

Dołączył: 19 Sty 2011
Posty: 5
Skąd: Czeladź
Wysłany: 19-01-2011, 01:36   Postawienie Własnego Serwera UPC 25

Internet Posiadam 25MB z UPC i posiadam router Wi-Fi do którego kablowo mam podpiętego PC a Wi-Fi łącze się z Laptopem. Modem to Thomson TWG-850

Serwer postawiony lecz ja na niego nie mogę wejść ani z PC ani z Laptopa, próbójąc poprzez Zewnętrzne IP jak i Wewnętrzne IP. Ciagle pisze "Unable Join to Host". Serwer jest postawiony na Porcie 28961. a łącze się do niego za pomocą portu 28960 aby nie było problemów, dodatkowo wyłączyłem antywirusa, i zaporę z poziomu windowsa, jak i firewalla z routera, oraz przekierowałem odpowiednie porty, a serwera dalej nie widać w Server List. czy ktoś spotkał się z takim problemem? bardzo proszę o pomoc, choćby w celu sprawdzenia czy z zewnątrz widać ten serwer.

Dodatkowo napiszę że osoba z zewnątrz próbowała spingować moje IP i również się nie dało więc tak jakby coś blokowało, lecz dziwne jest to że na ten moj serwer nie mgoe wejść nawet z własnego komputera czyli w sieci LAN.

Czy czasem w internecie UPC nie ma żadnych zabezpieczeń które uniemożliwiały by założenie serwera?

oto moje ip: 89.73.150.225

Bardzo prosze o pomoc.
 
 
 
KeFaS 
ultra master

Pomógł: 26 razy
Dołączył: 25 Lut 2006
Posty: 1286
Wysłany: 19-01-2011, 06:35   

W tym Thomsonie coś jest zwalone z firewallem, ludzie piszą, że trzeba go wyłączyć, żeby dobrze działał router i przepuszczał ruch z za natu. Porażka totalna, ale spróbuj, a najlepiej pozbądź się go (wymień na zwykły modem w UPC, chociaż mogą stwarzać problemy) i zainwestuj w normalny router, który nie powoduje takich problemów.

Jak pinguje to IP co podałeś to wszystko OK, ping przechodzi, żadnych strat, czasy ok 25ms. Niestety nie posiadam tej gry, żeby sprawdzić czy sam serwer na tym porcie działa. Możesz zrobić taki test, że odpalić program netcat słuchający na przekierowanym porcie, połączyć się z nim z zewnątrz i jeżeli się połączy prawidłowo to znaczy, że wszystko jest OK i wina leży w konfiguracji samej gry. Ale skoro nawet po LAN-ie nie możesz się połączyć to myślę, że to właśnie wina samej gry. Z tego co kiedyś czytałem to producenci MW2 zrezygnowali z udostępnienia dedykowanych serwerów, ale potem oczywiście ludzi zaczęli pracować nad sposobami odpalenia go, no i pewnie taką nieoficjalną wersję Ty posiadasz, więc poczytaj w sieci i upewnij się, że ona w ogóle działa.

Co do samej idei serwera na łączach UPC to mam nadzieję, ze zdajesz sobie sprawę z tego, że upload 1.5 Mbps to dosyć mało na serwer, szczególnie do tego typu gier.
 
 
Precelos 
ultra master


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Paź 2009
Posty: 1433
Skąd: K-K
Wysłany: 19-01-2011, 09:07   

warson, przywroc ustawienia fabryczne i jeszcze raz przekieruj odpowiednie porty
_________________
  precel@wtw.im
 
warson 
Klikacz

Dołączył: 19 Sty 2011
Posty: 5
Skąd: Czeladź
Wysłany: 19-01-2011, 15:06   

no tak ale wydaje mi się że porty nie maja nic wspólnego z tym że wewnątrz sieci powinienem wejść na serwer bez problemu.
 
 
 
Precelos 
ultra master


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Paź 2009
Posty: 1433
Skąd: K-K
Wysłany: 19-01-2011, 15:36   

wewnatrz casami chodzi gra na localhoscie
_________________
  precel@wtw.im
 
TePeO 
UPC Polska


Pomógł: 40 razy
Dołączył: 03 Gru 2007
Posty: 836
Wysłany: 19-01-2011, 15:51   

Aktualnie podany IP nie odpowiada nawet na pingi.

ps.
Podłącz bezpośrednio PC z laptopem. Sprawdź czy da sie połączyć w grze. Jak będziesz wiedział że to działa dopiero wówczas przystąpisz do ustawiania przekierowań itd.
 
 
warson 
Klikacz

Dołączył: 19 Sty 2011
Posty: 5
Skąd: Czeladź
Wysłany: 19-01-2011, 16:34   

jak mam podpiac pc z Laptopem?
 
 
 
TePeO 
UPC Polska


Pomógł: 40 razy
Dołączył: 03 Gru 2007
Posty: 836
Wysłany: 19-01-2011, 22:05   

kablem ethernet.
Sprawdz ten kabel który masz CM<>PC. Zapewene jest to kabel prosty aczkolwiek jeżeli masz nowszą kartę sieciową to da radę. W innym przypadku będziesz musiał to zrealizować przy pomocy kabla krosowego.
 
 
warson 
Klikacz

Dołączył: 19 Sty 2011
Posty: 5
Skąd: Czeladź
Wysłany: 20-01-2011, 02:43   

szcerze to nie wiem czy to ma jakikolwiek sens....
 
 
 
TePeO 
UPC Polska


Pomógł: 40 razy
Dołączył: 03 Gru 2007
Posty: 836
Wysłany: 20-01-2011, 15:57   

Test miał by na celu weryfikację pośrednio tego, co napisał KeFaS. Tzn uzyskasz odpowiedz czy winny jest sam serwer i jego konfiguracja czy też kwestia przekierowania portów. Jeżeli będziesz miał 100% pewność, że działa na takim zestawieniu to po przepięciu na docelową konfigurację powinno być Ci łatwiej - IMO.

ps,
Pytałeś na forum poświęconym samej grze? Może juz to ktyoś przerabiał i nie będziesz musiał odkrywać koła na nowo.
 
 
KeFaS 
ultra master

Pomógł: 26 razy
Dołączył: 25 Lut 2006
Posty: 1286
Wysłany: 20-01-2011, 22:39   

warson, czytałeś w ogóle mój post? Napisałem Ci co możesz zrobić, jak nie widzisz sensu w poradach na forum, to po co w ogóle się pytasz o to?
 
 
warson 
Klikacz

Dołączył: 19 Sty 2011
Posty: 5
Skąd: Czeladź
Wysłany: 22-01-2011, 19:20   

ja jeszcze sprawdze na innym windowsie bo to jest całkiem prawdopodobne że na windows coś szwankuje.... tysiace razy w roznych przypadkach był problem z windowsem.
 
 
 
mathiuzz 
easy master

Dołączył: 20 Sie 2012
Posty: 24
Wysłany: 24-02-2013, 11:24   

niestety także próbowałem postawić server i taki sam problem
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: