Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Internet 500Mb i modem Ubee
Autor Wiadomość
Zuzia 
plus master


Pomogła: 6 razy
Dołączyła: 17 Wrz 2018
Posty: 537
Wysłany: 16-11-2019, 14:45   

Niestety, ale Ubee jest tylko do 300 Mb/s więcej nie jest w stanie obsłużyć.
_________________
 
 
Kasia 
chello master


Pomogła: 37 razy
Dołączyła: 08 Lis 2016
Posty: 2604
Skąd: W-wa
Wysłany: 16-11-2019, 15:21   

Markus napisał/a:
Umowa kończy mi się 20-go i jeszcze nikt do mnie nie dzwonił. To normalne?

Kończy się umowa czy okres zobowiązania?
Jeśli umowa, bo złożyłeś wypowiedzenie, to skończy się ona ostatniego dnia miesiąca...
Jeśli z upc nikt nie dzwoni, to sam się z nimi skontaktuj, przez infolinię czy czat.

Markus napisał/a:
..zależy mi na internecie 500 bez konieczności zmiany modemu Ubee.

Do 500 dostaniesz Compala.
_________________
 
 
ogromny 
plus master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 25 Wrz 2016
Posty: 521
Wysłany: 16-11-2019, 15:37   

Markus, tak j/w z tym ubee. Co do kontaktu w sprawie przedłużenia to normalne że nie dzwonią.
_________________
  ogromny
 
Markus 
easy master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Mar 2012
Posty: 40
Skąd: Skawina
Wysłany: 16-11-2019, 15:57   

Zadzwoniłem załatwiłem. UBee mam zutylizować. Trochę szkoda czy można z nim coś zrobić?
_________________
  markus
 
zylx 
chello master

Pomógł: 11 razy
Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 1829
Wysłany: 16-11-2019, 16:59   

Markus, Od czasu do czasu ktoś mam problemy z Compalem i chętnie by przygarnął Ubee, zawłaszcza takie, które na pewnoijest w bazie operatora.

Swoją drogą, próbował ktoś podpiąć Ubee lub Compala do szybszego Internetu niż 300mbs? Ciekawe jaki byłby efekt.
_________________
 
 
Kasia 
chello master


Pomogła: 37 razy
Dołączyła: 08 Lis 2016
Posty: 2604
Skąd: W-wa
Wysłany: 16-11-2019, 18:13   

zylx napisał/a:

Swoją drogą, próbował ktoś podpiąć Ubee lub Compala do szybszego Internetu niż 300mbs? Ciekawe jaki byłby efekt.

:shock:
_________________
 
 
zylx 
chello master

Pomógł: 11 razy
Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 1829
Wysłany: 16-11-2019, 19:21   

^^Miałem na myśli Cisco.
_________________
 
 
Markus 
easy master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Mar 2012
Posty: 40
Skąd: Skawina
Wysłany: 19-11-2019, 18:48   

Koledzy, czy przekazanie komuś mojego poprzedniego modemu przy zmianie na na inny, nie wiąże się z ryzykiem, że ktoś będzie korzystał z mojego dostępu do internetu? Czy jest to tylko kwestia mac adresu konkretnego urządzenia przypisanego do konta użytkownika, a to czy urządzenie jest w bazie UPC jako aktywne to inna sprawa?
_________________
  markus
 
przewaks 
light master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 04 Paź 2012
Posty: 133
Wysłany: 19-11-2019, 19:14   

Modem loguje się po swoim MAC adresie, który to adres jest powiązany z kontem klienta w UPC. Przekazanie modemu nie będzie miało żadnego znaczenia i nie umożliwi korzystanie z Twojego Internetu. Inna osoba będzie musiała podać swój login i hasło do konta UPC i w ten sposób będzie mogła zarejestrować modem na swoim koncie. Obecność MAC adresu w bazie UPC pozwala modemowi zalogować się do sieci i m.in. pozwolić użytkownikowi na przyłączenie go do swojego konta.
 
 
Kasia 
chello master


Pomogła: 37 razy
Dołączyła: 08 Lis 2016
Posty: 2604
Skąd: W-wa
Wysłany: 19-11-2019, 20:22   

Pierwszy raz widzę, by istniał temat, bez otwierającego postu autora..
_________________
 
 
Zuzia 
plus master


Pomogła: 6 razy
Dołączyła: 17 Wrz 2018
Posty: 537
Wysłany: 19-11-2019, 20:37   

Ja nie zakładałam tego tematu :neutral:

[ Dodano: 19-11-2019, 20:38 ]
Gdzieś zapodział się pierwszy post.
_________________
 
 
Azar 
plus master


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Mar 2015
Posty: 428
Skąd: Katowice
Wysłany: 19-11-2019, 20:41   

Od początku tak wisi bez 1 postu autora ;D
_________________
 
 
Kasia 
chello master


Pomogła: 37 razy
Dołączyła: 08 Lis 2016
Posty: 2604
Skąd: W-wa
Wysłany: 19-11-2019, 21:10   

W sumie autor w tym temacie pytał o ofertę, oraz związaną z tym zamianą sprzętu..więc nie dziwię się że jego post zniknął :P , dziwi mnie tylko że wciąż istnieje sam wątek, bo bez wprowadzającego postu autora nie powinien przecież prawda?
_________________
 
 
Azar 
plus master


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Mar 2015
Posty: 428
Skąd: Katowice
Wysłany: 19-11-2019, 21:21   

Najwidoczniej jest błąd w systemie forum którego nikt nie chcę naprawić :D
_________________
 
 
Markus 
easy master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Mar 2012
Posty: 40
Skąd: Skawina
Wysłany: 19-11-2019, 21:29   

Usunęli mi post i taki cudak pozostał...
:D
Pytanie było czy Ubee łyknie 500Mb.
_________________
  markus
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: