Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
1 Gb/s w UPC w 2018 r.?
Autor Wiadomość
brtk 
plus master

Pomógł: 9 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 661
Skąd: Warszawa
Wysłany: 30-10-2019, 22:00   

Dzięki że napisałeś, bo bym nie wiedział co to za temat... :D Ja mam GigaBoxa z wersją sprzętową 6, robiłem restart i nie dostałem update.

_________________
 
 
JANINAWRO 
Klikacz

Dołączyła: 10 Lip 2019
Posty: 10
Wysłany: 30-10-2019, 22:38   

Ja mam wersje 7 i też nie mam update
 
 
ralf 
plus master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 09 Cze 2005
Posty: 637
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 30-10-2019, 22:59   

Jak wrócę do domu to zrobię restart prądowy modemu i zobaczę czy przypadkiem soft nie wróci do starej wersji.

PS. Po restarcie wciąż jest nowa wersja :)
_________________
  ralf
 
Garbaty 
Klikacz

Dołączył: 29 Paź 2019
Posty: 8
Wysłany: 07-11-2019, 16:43   

Info z forum upc

Modemy do giga w wersji "6" (ten co ja miałem) cechowały się nadzwyczajnie krótką pracą do padnięcia - efekt po prostu zaniki netu - a szukałem przyczyny ze 2 miesiące chcąc router wymianiać...
Wersja "7" modemu ma wyeliminowane błędy bo "6" padają jak muchy (jak wczesne wersje Horizona) a "7" jak p. instalator przyznał ani razu jeszcze nie zdarzyło mu się wymienić.
2/ Modem trzeba położyć w poziomie - dlatego, że wentylacja jest od jego dołu więc jak go stawiamy "jak trzeba" to po prostu istnieje szansa, że się przegrzeje i "zepsuje" a po co.
 
 
ralf 
plus master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 09 Cze 2005
Posty: 637
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 07-11-2019, 17:27   

Ja to mam jednak pecha....Mój Gigabox ver.6 stoi pionowo i się nie chce zepsuć...Internet nie zanika i jeszcze non-stop mam pełną prędkość. Jak tu żyć....
_________________
  ralf
 
Zuzia 
plus master


Pomogła: 6 razy
Dołączyła: 17 Wrz 2018
Posty: 537
Wysłany: 08-11-2019, 17:48   

Normalnie, czekać, aż się popsuje :)

U mnie nastąpiła redukcja analogu, a 1 GB/s nie widać na horyzoncie.
_________________
 
 
zylx 
chello master

Pomógł: 11 razy
Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 1829
Wysłany: 08-11-2019, 17:55   

Zuzia, Pierwszy kwartał 2020 ponoć.
_________________
 
 
brtk 
plus master

Pomógł: 9 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 661
Skąd: Warszawa
Wysłany: 08-11-2019, 20:34   

Kurcze, u mnie też się wersja 6 nie psuje a ma już rok czasu 😅
_________________
 
 
Zuzia 
plus master


Pomogła: 6 razy
Dołączyła: 17 Wrz 2018
Posty: 537
Wysłany: 09-11-2019, 09:01   

zylx, trochę liczyłam, że jeszcze w tym roku, bo niewygodnie łatać upload przez LTE. Trudno, tyle czekam, mogę jeszcze kilka miesięcy poczekać ;)
_________________
 
 
splinter 
light master

Dołączył: 03 Lut 2017
Posty: 56
Wysłany: 09-11-2019, 17:49   

Przy 1 GB tylko 40 Mb/s uploadu to kpina. Już netia ma więcej uploadu czy orange.
 
 
brtk 
plus master

Pomógł: 9 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 661
Skąd: Warszawa
Wysłany: 11-11-2019, 20:14   

Netia w sieci HFC nie ma więcej, tylko w FTTH, a Orange nie ma technologii DOCSIS. Tutaj ograniczeniem na razie jest zastosowana technologia. Przy FTTH jest łatwiej dać lepszy upload.
_________________
 
 
splinter 
light master

Dołączył: 03 Lut 2017
Posty: 56
Wysłany: 11-11-2019, 22:56   

To powinni inwestować w nowe technologie cenowo opłacalne i przyszłościowe.
 
 
zaq13 
light master

Dołączył: 17 Sty 2016
Posty: 91
Skąd: Wrocław/Gaj
Wysłany: 19-11-2019, 23:03   

Witam

Kończy mi się umowa terminowa i tak się zastanawiam, czy warto się przesiadać mając obecnie 250Mb z ubee na giga conect box?

Jak to jest ze stabilnością? Lepiej niż compalu mydelniczce?

Czy gra warta świeczki?
Pozbędę się modułu CI+ i stabilnego internetu?
Czy z 1Gb działa stabilnie w upc?
_________________
 
 
piooch 
Klikacz

Dołączył: 01 Lis 2019
Posty: 5
Wysłany: 23-11-2019, 09:25   

Cytat:
Witam

Kończy mi się umowa terminowa i tak się zastanawiam, czy warto się przesiadać mając obecnie 250Mb z ubee na giga conect box?

Jak to jest ze stabilnością? Lepiej niż compalu mydelniczce?

Czy gra warta świeczki?
Pozbędę się modułu CI+ i stabilnego internetu?
Czy z 1Gb działa stabilnie w upc?


Podłączam się do pytania kolegi. Jak jest ze stabilnością połączenia w gigaconnect boxie?
Bo też staje przed wyborem tyle albo gigaconnect box albo funbox od orange.
 
 
pawelb 
plus master

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 09 Gru 2015
Posty: 539
Skąd: Warszawa
Wysłany: 23-11-2019, 10:10   

Na Forum UPC macie calły wątek o tym https://forum.upc.eu/t5/giga-connectbox/bd-p/Giga-Connect-Box
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: