Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
1 Gb/s w UPC w 2018 r.?
Autor Wiadomość
Zuzia 
plus master


Pomogła: 6 razy
Dołączyła: 17 Wrz 2018
Posty: 503
Skąd: CK
Wysłany: 02-10-2019, 19:35   

Giga Box ma opcje diagnostyki z panelu modemu (traceroute i ping)?
_________________
 
 
brtk 
plus master

Pomógł: 9 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 634
Skąd: Warszawa
Wysłany: 02-10-2019, 21:56   

Ma ale nie działa. Nie zwraca żadnego wyniku. Tak samo logi się nie aktualizują, modem działa mi bez przerwy 58 dni, a ostatni log z 14/07/2019r., kliknięcie odśwież dane nic nie daje.
_________________
 
 
Zuzia 
plus master


Pomogła: 6 razy
Dołączyła: 17 Wrz 2018
Posty: 503
Skąd: CK
Wysłany: 02-10-2019, 22:06   

Ktoś ten soft pisał na kolanie? :)
_________________
 
 
brtk 
plus master

Pomógł: 9 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 634
Skąd: Warszawa
Wysłany: 03-10-2019, 07:09   

Dla mnie tam ważne, że działa stabilnie :) Nawet do niego się nie loguje. Ale jeżeli chodzi o GCB, to myślałem, że Arris będzie szybciej wypuszczał poprawki, chyba, że to od UPC zależne i taką umowę z nimi podpisali.
_________________
 
 
Zuzia 
plus master


Pomogła: 6 razy
Dołączyła: 17 Wrz 2018
Posty: 503
Skąd: CK
Wysłany: 03-10-2019, 07:48   

Jak działa stabilnie to diagnostyka z modemu niepotrzebna :)
_________________
 
 
brtk 
plus master

Pomógł: 9 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 634
Skąd: Warszawa
Wysłany: 03-10-2019, 08:18   

Myślisz, że ta niedziałająca opcja ping i tracert to było ich motto przewodnie w pisaniu softa, gdyż modem działa stabilnie? 😁 U jednych może działać ok, a u innych nie. Buble softowe jakoś topornie im idzie poprawiać.
_________________
 
 
Zuzia 
plus master


Pomogła: 6 razy
Dołączyła: 17 Wrz 2018
Posty: 503
Skąd: CK
Wysłany: 03-10-2019, 08:35   

Diagnostyka z modemu jest istotna do celów reklamowych. Bo nie mogą zwalić winy na urządzenia klienta. Opcję dodali to powinna działać poprawnie, ale taki bug pewnie na końcu kolejki do poprawki...
_________________
 
 
zylx 
chello master

Pomógł: 11 razy
Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 1787
Wysłany: 03-10-2019, 11:54   

Zuzia, Chyba wkrótce doczekasz się 1gbs w Kielcach.
_________________
 
 
Zuzia 
plus master


Pomogła: 6 razy
Dołączyła: 17 Wrz 2018
Posty: 503
Skąd: CK
Wysłany: 03-10-2019, 13:12   

zylx, dziękuje za za informację, przeoczyłam post o redukcji analogu w moim mieście :)

Ale nie czekam już specjalnie, skoro Giga Box ma tak niedopracowany soft. Vectra zaintrygowała mnie swoją ofertą 2 Gpbs, pewnie jak wprowadzą DOCSIS 3.1 pojawią się też inne, pośrednie pakiety i co najważniejsze mają modemy na Broadcomie. Po mniej więcej roku bytności w UPC nie uważam już, że to jakoś szczególnie lepszy operator od Vectry...
_________________
 
 
zylx 
chello master

Pomógł: 11 razy
Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 1787
Wysłany: 03-10-2019, 14:02   

Zuzia, Do mnie dzisiaj zgłosił się lokalny operator w jednej z lokalizacji z Internetem 1gbs/750mbs (750/750 gwarantowane) za 59,99zł. Do tego możliwość dokupienia stałego IP za 10zł i możliwość korzystania z własnego routera. Nie bardzo wiem, jak UPC chciałoby z tym konkurować.
A w ofercie są też niższe, tańsze pakiety: 150/150, 300/300, 500/500.
_________________
 
 
Zuzia 
plus master


Pomogła: 6 razy
Dołączyła: 17 Wrz 2018
Posty: 503
Skąd: CK
Wysłany: 03-10-2019, 23:46   

Znakomite oferty, pewnie z dofinansowania z UE, bo ceny jak dumpingowe ;)
_________________
 
 
brtk 
plus master

Pomógł: 9 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 634
Skąd: Warszawa
Wysłany: 04-10-2019, 06:10   

Lokalni dostawcy są spoko, szkoda, że w Warszawie o nich trudno.
_________________
 
 
pawelb 
plus master

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 09 Gru 2015
Posty: 535
Skąd: Warszawa
Wysłany: 04-10-2019, 13:20   

Zuzia napisał/a:
[

Ale nie czekam już specjalnie, skoro Giga Box ma tak niedopracowany soft. Vectra zaintrygowała mnie swoją ofertą 2 Gpbs, pewnie jak wprowadzą DOCSIS 3.1 pojawią się też inne, pośrednie pakiety i co najważniejsze mają modemy na Broadcomie. Po mniej więcej roku bytności w UPC nie uważam już, że to jakoś szczególnie lepszy operator od Vectry...


To jest Dociss 3.1 :P
w Warszawie...i modem Technicolor CGA4233
 
 
Zuzia 
plus master


Pomogła: 6 razy
Dołączyła: 17 Wrz 2018
Posty: 503
Skąd: CK
Wysłany: 04-10-2019, 13:39   

Na Warszawie świat się nie kończy :) U mnie nadal maks. 500 Mb/s od UPC albo 600 Mb/s od Vectry.
_________________
 
 
pawelb 
plus master

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 09 Gru 2015
Posty: 535
Skąd: Warszawa
Wysłany: 04-10-2019, 14:09   

Zuzia napisał/a:
Na Warszawie świat się nie kończy :) U mnie nadal maks. 500 Mb/s od UPC albo 600 Mb/s od Vectry.


oczywiście że się nie kończy, Vectra jest w trakcie wdrażania Docsis 3.1 na kontrolerach od Cisco więc pewnie do Ciebie też niedługo zawita
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: