Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
1 Gb/s w UPC w 2018 r.?
Autor Wiadomość
ralf 
plus master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 09 Cze 2005
Posty: 690
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 13-06-2020, 08:31   

Mój Gigabox:

Wersja sprzętu : 6
Wersja oprogramowania : 01.02.048.10.EURO.SIP
Czas działania urządzenia : 32 days 5h:33m:11s
_________________
  ralf
 
F1le 
easy master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 16 Wrz 2018
Posty: 32
Wysłany: 19-06-2020, 11:49   

I po 32 dniach możesz wejść w niego? Wow...

No to nie u mnie...

 
 
mmarti 
light master

Dołączył: 17 Cze 2010
Posty: 69
Skąd: Kraków
Wysłany: 19-06-2020, 14:18   

F1le napisał/a:
I po 32 dniach możesz wejść w niego? Wow...

No to nie u mnie...


Obrazek


U mnie przy wersji hardware 7 wystarczy 24h i stronka modemu leży...
  mmarti
 
ralf 
plus master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 09 Cze 2005
Posty: 690
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 20-06-2020, 21:19   

Za chwilę będzie 40 dni jak mogę wejść....Ciekawe czemu mi działa a innym nie....
_________________
  ralf
 
ralf 
plus master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 09 Cze 2005
Posty: 690
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 20-06-2020, 21:19   

Podwójny post....
_________________
Ostatnio zmieniony przez ralf 20-06-2020, 21:19, w całości zmieniany 1 raz  
  ralf
 
mmarti 
light master

Dołączył: 17 Cze 2010
Posty: 69
Skąd: Kraków
Wysłany: 21-06-2020, 11:30   

ralf napisał/a:
Za chwilę będzie 40 dni jak mogę wejść....Ciekawe czemu mi działa a innym nie....


A macie u siebie 4 czy 6 nośnych upstream ?

Ciekawi mnie czy poza kilkoma przypadkami zwiększenia ilości nośnych jest to coś co UPC wdraża szerzej, czy tylko remedium na problemy dla pewnych regionów ?

U mnie ciągle 4, pomimo iż kilka razy w nocy były prowadzone prace serwisowe.
  mmarti
 
ralf 
plus master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 09 Cze 2005
Posty: 690
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 21-06-2020, 13:49   

U mnie cztery.
_________________
  ralf
 
Garbaty 
Klikacz

Dołączył: 29 Paź 2019
Posty: 17
Wysłany: 01-07-2020, 16:52   

Witam od kilku dni zauważyłem dużą ilość błędów T3 timeout których z godziny na godzinę jest coraz więcej, wcześniej nie było żadnych błędów,  z czego one wynikają i czy mogą mieć negatywny wpływ na internet ?
 
 
ogromny 
ultra master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 25 Wrz 2016
Posty: 770
Wysłany: 01-07-2020, 17:40   

Garbaty, u mnie po za losowymi restartami CB nic się nie działo, na 99% są to zakłócenia w kanale zwrotnym
_________________
  ogromny
 
Garbaty 
Klikacz

Dołączył: 29 Paź 2019
Posty: 17
Wysłany: 01-07-2020, 19:19   

ogromny napisał/a:
Garbaty, u mnie po za losowymi restartami CB nic się nie działo, na 99% są to zakłócenia w kanale zwrotnym


dzięki za info wiesz może co to za błędy Received REG-RSP while in REG-HOLD1 state oraz DHCP FAILED - Discover sent, no offer received;
 
 
ogromny 
ultra master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 25 Wrz 2016
Posty: 770
Wysłany: 01-07-2020, 19:25   

Garbaty, tego błędu nie miałem tak więc nie pomogę. Tak naprawdę to jeśli Ci net działa stabilnie to nie ma co drążyć Sprawdź sobie działanie usług https://pytania.upc.pl/?q=fact_1007965


U mnie od prawie roku jest tak
W rejonie ulicy KRYSZTAŁOWA okresowo występują zakłócenia sygnału, które mogą skutkować chwilowym obniżeniem jakości usług

- Internet
- Telefon stacjonarny
W przypadku aktualnie występującego problemu uprzejmie prosimy o kontakt z naszym działem obsługi technicznej. Przepraszamy za powstałe niedogodności
_________________
  ogromny
 
ralf 
plus master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 09 Cze 2005
Posty: 690
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 02-07-2020, 00:53   

Garbaty napisał/a:
Witam od kilku dni zauważyłem dużą ilość błędów T3 timeout których z godziny na godzinę jest coraz więcej, wcześniej nie było żadnych błędów,  z czego one wynikają i czy mogą mieć negatywny wpływ na internet ?


Błędy T3 to jest jakiś bug w firmware. Nie ma co się nimi przejmować. Każdy posiadacz Gigaboxa je posiada. Mniej lub więcej.
_________________
  ralf
 
ogromny 
ultra master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 25 Wrz 2016
Posty: 770
Wysłany: 02-07-2020, 10:30   

ralf, taki bug firmware, że w jednych lokalizacjach jest a w innych nie wystepuje?
_________________
  ogromny
 
ralf 
plus master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 09 Cze 2005
Posty: 690
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 02-07-2020, 12:34   

Błędów T3 zawsze miałem mnóstwo zarówno na Connect jak i GigaBox. Nie zauważyłem żeby miały jakikolwiek negatywny wpływ na jakość działania łącza.
_________________
  ralf
 
Garbaty 
Klikacz

Dołączył: 29 Paź 2019
Posty: 17
Wysłany: 02-07-2020, 16:56   

coraz więcej tych błędów co jest nie tak napewno

Screenshot_20200702_102248.jpg
Plik ściągnięto 26 raz(y) 122,23 KB

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,24 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: