Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
1 Gb/s w UPC w 2018 r.?
Autor Wiadomość
szuwarek-mini 
easy master

Dołączył: 22 Maj 2017
Posty: 21
Wysłany: 15-05-2020, 21:16   

Niestety chyba nie, a szkoda. Dla 1Gb/s zwiększenie do takiego 100Mb/s byłoby miodkiem :)
 
 
romek.romek 
light master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 10 Gru 2016
Posty: 74
Wysłany: 15-05-2020, 21:25   

Niech dadzą tyle co konkurencja 60 Mb/s i będzie git :)
 
 
szuwarek-mini 
easy master

Dołączył: 22 Maj 2017
Posty: 21
Wysłany: 16-05-2020, 19:18   

Konkurencja? Orange:
Download: 1Gb/s
Upload 300Mb/s

UPC jest daleko w tyle :)
 
 
Azar 
plus master


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 25 Mar 2015
Posty: 565
Skąd: Katowice
Wysłany: 16-05-2020, 19:23   

Dopóki w UPC będzie przybywać klientów nie zmienią nic w sprawie uploadu :sad:
_________________
 
 
splinter 
light master

Dołączył: 03 Lut 2017
Posty: 68
Wysłany: 16-05-2020, 19:28   

Dlatego ja wezmę netię żeby inni mieli powiększony upload i nie był upc taki pewny swoich usług .
 
 
brtk 
ultra master

Pomógł: 22 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 925
Skąd: Warszawa
Wysłany: 16-05-2020, 22:48   

Ja myślę, że po tej całej akcji z koronawirusem coś ruszy, bo u niektórych zwiększyli kanały US z 4 do 6.
_________________
 
 
splinter 
light master

Dołączył: 03 Lut 2017
Posty: 68
Wysłany: 16-05-2020, 22:50   

brtk napisał/a:
Ja myślę, że po tej całej akcji z koronawirusem coś ruszy, bo u niektórych zwiększyli kanały US z 4 do 6.


to o ile mogą powiększyć upload przy 1Gb/s?
 
 
brtk 
ultra master

Pomógł: 22 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 925
Skąd: Warszawa
Wysłany: 16-05-2020, 22:54   

Nie wiem o ile, bo nie znam ich urządzeń. Wydaje mi się, że realne jest zastosowanie 1/10 downloadu.
_________________
 
 
splinter 
light master

Dołączył: 03 Lut 2017
Posty: 68
Wysłany: 16-05-2020, 22:57   

to jak dali by mi takie łącze taniej niż netia to bym brał ale wątpie bo w netii jest promocja i wychodzi 61 zł miesięcznie
 
 
zuru26 
Klikacz

Dołączył: 04 Sty 2013
Posty: 8
Skąd: Bytom
Wysłany: 30-05-2020, 17:10   

Cześć, ja mam pytanie jak to jest z tym internetem. Jak wchodzę na stronę to widzę ofertę z 1Gb wpisuje adres i można instalować. Jak zmieniam dla obecnych klientów to już tylko 500Mb. Ceny są porównywalne więc wolałbym wziąć już 1Gb. Zadzwoniłem do UPC i powiedzieli mi, że to jest tylko dla nowych klientów i koniec. Zostały mi 3miesiace umowy. Wypowiedzieć ją z końcem i podpisywać jako nowy klient? Przejdzie takie coś?
 
 
ogromny 
ultra master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 25 Wrz 2016
Posty: 768
Wysłany: 30-05-2020, 18:21   

zuru26, po wypowiedzeniu może nawet wystartujesz lepszą ofertę
_________________
  ogromny
 
sebczak 
Klikacz

Dołączył: 03 Sie 2019
Posty: 5
Skąd: Września
Wysłany: 31-05-2020, 09:57   

zuru26 napisał/a:
Cześć, ja mam pytanie jak to jest z tym internetem. Jak wchodzę na stronę to widzę ofertę z 1Gb wpisuje adres i można instalować. Jak zmieniam dla obecnych klientów to już tylko 500Mb. Ceny są porównywalne więc wolałbym wziąć już 1Gb. Zadzwoniłem do UPC i powiedzieli mi, że to jest tylko dla nowych klientów i koniec. Zostały mi 3miesiace umowy. Wypowiedzieć ją z końcem i podpisywać jako nowy klient? Przejdzie takie coś?


Ja dzwoniłem in infolinię z zapytaniem czy internet 1Gb/s jest już dostępny w mojej lokalizacji, ponieważ widzę na stronie, ze można zamówić pod moim adresem, ale miła Pani powiedziała, że jeszcze nie jest dostępny, max 500Mb/s i że na stronie często mają błedy w tej kwestii..
 
 
s.burczymucha 
light master

Dołączył: 25 Mar 2014
Posty: 110
Wysłany: 01-06-2020, 20:24   

Dziś odkryłem, że dzbanek ma wiatrak i aktywne chłodzenie, ciekawe
 
 
brtk 
ultra master

Pomógł: 22 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 925
Skąd: Warszawa
Wysłany: 01-06-2020, 22:25   

No ma, ale nie słychać w ogóle go.
_________________
 
 
s.burczymucha 
light master

Dołączył: 25 Mar 2014
Posty: 110
Wysłany: 01-06-2020, 22:33   

s.burczymucha napisał/a:
Dziś odkryłem, że dzbanek ma wiatrak i aktywne chłodzenie, ciekawe


No to u mnie coś ześwirowało i zaczął ewidentnie hałasować (a sprzęt był normalnie ciepły, nie gorący). Po prądowym restarcie jest ok.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,18 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: