Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
1 Gb/s w UPC w 2018 r.?
Autor Wiadomość
Jurek A. 
Klikacz

Dołączył: 28 Mar 2020
Posty: 16
Wysłany: 18-04-2020, 00:46   

antyjupisi napisał/a:
Masz tam: https://forum.upc.eu/t5/giga-connectbox/giga-connect-box-firmware/m-p/39432#M721
Trochę dziwne, że do usług biznesowych nie mają lepszego modemu ze stabilnym firmware... Zobaczymy co z wyjdzie po instalacji.
 
 
s.burczymucha 
light master

Dołączył: 25 Mar 2014
Posty: 108
Wysłany: 23-04-2020, 22:50   

Mam wazon od 3 dni, na razie działa dobrze, GUI modemu nie wiesza się. Pracuje w trybie DOCSIS 3.1.

DS na 18 kanalach QAM256
US na 6 kanalach QAM64
 
 
mmarti 
light master

Dołączył: 17 Cze 2010
Posty: 63
Skąd: Kraków
Wysłany: 24-04-2020, 10:50   

s.burczymucha napisał/a:
Mam wazon od 3 dni, na razie działa dobrze, GUI modemu nie wiesza się. Pracuje w trybie DOCSIS 3.1.

DS na 18 kanalach QAM256
US na 6 kanalach QAM64


Ciekawe jest że masz 6 kanałów US.

U mnie na GCB ciągle 4 chociaż wiedzę, że na przyszły tydzień UPC zaplanowało prace serwisowe w moim miejscu zamieszkania.
Jeśli ilość kanałów US po zaplanowanych pracach się zwiększy na moim GCB, to może w końcu się doczekamy zwiększenia upload.

Patrząc na specyfikację QAM64 tj. 27 Mbps na kanał zastanowić się można na jak dużo UPC sobie pozwoli w przypadku oferowanych prędkości ?
  mmarti
 
romek.romek 
light master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 10 Gru 2016
Posty: 74
Wysłany: 25-04-2020, 09:16   

s.burczymucha napisał/a:
Mam wazon od 3 dni, na razie działa dobrze, GUI modemu nie wiesza się. Pracuje w trybie DOCSIS 3.1.
W bridge?
 
 
F1le 
easy master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 16 Wrz 2018
Posty: 31
Wysłany: 25-04-2020, 18:26   

Azar napisał/a:
Taka jest u mnie i chyba to jest najnowsza 01.02.048.08.EURO.SIP


Ja mam chyba nowszą już ...

01.02.048.10.EURO.SIP

Jezu jaki ten modem od tego GCB to gówno ... Niestety Orange or UPC, więcej wyboru nie mam, Orange ma już ONT, ale tam lata IP, a mam tunel Site-to-Site VPN zrobiony, który wymaga wprowadzania IP a nie dyndnsów jakichś...

Ja mam DS na 24 kanałach UP na 4 kanałach.
 
 
antyjupisi 
plus master


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 12 Lut 2016
Posty: 490
Skąd: Śląsk
Wysłany: 25-04-2020, 19:52   

Problem dostepnosci GUI oraz zanikow neta na GCB trwa od zeszlego roku, a niekorzy nadal nie wiedza jak jest rozpisana tablica routingu, ile jest interfejsow lokalnych, jak dzialaja i dlaczego sie wiesza wiec nie umieja nic sensownego napisac i zglosic do producenta. Normalnie kupa smiechu: https://forum.upc.eu/t5/giga-connectbox/giga-connect-box-firmware/m-p/39643#M733 W jupisi chyba jeszcze pracuja lebscy goscie ogarniajacy temat, ale zaden im nic nie podpowie, nie pisnie slowka, nie naprowadzi, jakos mnie to nie dziwi.
 
 
s.burczymucha 
light master

Dołączył: 25 Mar 2014
Posty: 108
Wysłany: 26-04-2020, 15:56   

F1le napisał/a:
Azar napisał/a:
Taka jest u mnie i chyba to jest najnowsza 01.02.048.08.EURO.SIP


Ja mam chyba nowszą już ...

01.02.048.10.EURO.SIP

Jezu jaki ten modem od tego GCB to gówno ... Niestety Orange or UPC, więcej wyboru nie mam, Orange ma już ONT, ale tam lata IP, a mam tunel Site-to-Site VPN zrobiony, który wymaga wprowadzania IP a nie dyndnsów jakichś...

Ja mam DS na 24 kanałach UP na 4 kanałach.


U mnie:
Hardware version : 8
Software version : 01.02.024.16.EURO.SIP

tg3492lg-lc v2

dziala na razie jak zloto
 
 
brtk 
ultra master

Pomógł: 22 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 910
Skąd: Warszawa
Wysłany: 26-04-2020, 16:22   

Jak ci się zaktualizuje soft to nie będzie działać.
_________________
 
 
s.burczymucha 
light master

Dołączył: 25 Mar 2014
Posty: 108
Wysłany: 26-04-2020, 17:10   

brtk napisał/a:
Jak ci się zaktualizuje soft to nie będzie działać.


może ten nowszy soft wycofali przy aktualizacji. modem instalowałem samodzielnie tydzień temu, wówczas zassał nowszy soft.
 
 
F1le 
easy master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 16 Wrz 2018
Posty: 31
Wysłany: 26-04-2020, 17:48   

s.burczymucha napisał/a:


U mnie:
Hardware version : 8
Software version : 01.02.024.16.EURO.SIP

tg3492lg-lc v2

dziala na razie jak zloto


A co to jakaś wersja V2 się pojawiła tego dziadostwa?

antyjupisi napisał/a:
Problem dostepnosci GUI oraz zanikow neta na GCB trwa od zeszlego roku, a niekorzy nadal nie wiedza jak jest rozpisana tablica routingu, ile jest interfejsow lokalnych, jak dzialaja i dlaczego sie wiesza wiec nie umieja nic sensownego napisac i zglosic do producenta. Normalnie kupa smiechu: https://forum.upc.eu/t5/giga-connectbox/giga-connect-box-firmware/m-p/39643#M733 W jupisi chyba jeszcze pracuja lebscy goscie ogarniajacy temat, ale zaden im nic nie podpowie, nie pisnie slowka, nie naprowadzi, jakos mnie to nie dziwi.


To może coś podpowiesz na priv, bo sam już nie wiem z Twojego komentarza czy to ja coś chrzanie z ustawieniami lokalnej sieci, czy jednak UPC...
 
 
antyjupisi 
plus master


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 12 Lut 2016
Posty: 490
Skąd: Śląsk
Wysłany: 02-05-2020, 14:58   

Nie do ciebie byla moja dygresja tylko do tych co udzielaja porad na oficjalnym forum. Ty jako klient koncowy nie musisz bawic sie w zadne ustawienia, w bridge GCB (jak kazdy inny) ma byc dostepny pod 192.168.100.1, to jest realizowane po stronie modemu, nic nie trzeba dodatkowo przypisywac karcie sieciowej. Jesli po pewnym czasie nie jest albo co gorsza siada dostep do netu oznacza to zle dzialanie urzadzenia co masz zglosic do jupisi. Na tym konczy sie twoja rola. Pozostaje ruch opa.
 
 
F1le 
easy master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 16 Wrz 2018
Posty: 31
Wysłany: 02-05-2020, 18:44   

antyjupisi napisał/a:
Nie do ciebie byla moja dygresja tylko do tych co udzielaja porad na oficjalnym forum. Ty jako klient koncowy nie musisz bawic sie w zadne ustawienia, w bridge GCB (jak kazdy inny) ma byc dostepny pod 192.168.100.1, to jest realizowane po stronie modemu, nic nie trzeba dodatkowo przypisywac karcie sieciowej. Jesli po pewnym czasie nie jest albo co gorsza siada dostep do netu oznacza to zle dzialanie urzadzenia co masz zglosic do jupisi. Na tym konczy sie twoja rola. Pozostaje ruch opa.


Od zawsze tak myślałem, w szczególności, że jak miałem 500Mbit/s to nigdy nie miałem problemów, a trochę się znam na sieciach, żeby zrozumieć, że to wina UPC i GCB.
 
 
Azar 
plus master


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 25 Mar 2015
Posty: 560
Skąd: Katowice
Wysłany: 12-05-2020, 14:32   

Od dzisiaj 1Gb/s dostępne w Lublinie, Rzeszowie i Gliwicach.

https://satkurier.pl/news/191907/internet-1-gbs-od-upc-w-3-kolejnych-miastach.html?fbclid=IwAR31FKRKgqGyYzNAMZdepkyV3bF-AyQec3giDRvPSbtiGhoVRBAJuDTgtQw
_________________
 
 
ralf 
plus master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 09 Cze 2005
Posty: 678
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 12-05-2020, 16:18   

Wreszcie dostałem soft 01.02.048.10.EURO.SIP
_________________
  ralf
 
romek.romek 
light master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 10 Gru 2016
Posty: 74
Wysłany: 15-05-2020, 20:12   

O zwiększeniu uploadu nadal nic nie słychać?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: