Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Mediabox w innej lokalizacji czy zadziała ?
Autor Wiadomość
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 09-06-2016, 19:21   

Są na to kary przewidziane w cenniku.
Kara za udostępnianie Usługi poza lokal (chyba, że nie jest ono zawinione) - w wysokości standardowej miesięcznej opłaty abonamentowej za daną Usługę za każdy inny lokal, w którym Usługę udostępniono w danym miesiącu kalendarzowym, U P C może nadto dochodzić odszkodowania uzupełniającego na zasadach ogólnych przewidzianych w Kodeksie cywilnym
Kara za świadczenie na podstawie Usługi usług internetowych, telewizyjnych lub telefonicznych innym osobom lub podmiotom - w wysokości standardowej opłaty abonamentowej za daną Usługę za każdą osobę lub podmiot, którym świadczono usługę lub usługi w danym miesiącu kalendarzowym, U P C może nadto dochodzić odszkodowania uzupełniającego na zasadach ogólnych przewidzianych w Kodeksie cywilnym

[ Dodano: 09-06-2016, 20:12 ]
Ale tymi teoretycznymi rozważaniami formalno-prawnymi chyba nikogo nie wystraszyliśmy :?:
_________________
 
 
MAVERIC 
easy master

Dołączył: 24 Lis 2018
Posty: 41
Wysłany: 05-02-2019, 16:18   

Mam podobne pytanie. Sprzedawane są na różnych aukcjach tunery Mediabox dcr7111 w dość niskich cenach. Czy taki tuner będzie u mnie działał jeśli mam wykupioną usługę telewizyjną w UPC? Mam dwa moduły CI na stanie. Chciałbym zobaczyć jak to działa. Czy taki tuner będzie działał w innej siec kabloweji?
_________________
 
 
pabloskrak 
classic master

Dołączył: 13 Lut 2010
Posty: 167
Wysłany: 05-02-2019, 16:49   

" innym osobom lub podmiotom " - a jak ktoś sam sobie tyko w innej lokalizacji :?: :mrgreen:
 
 
zylx 
ultra master

Pomógł: 5 razy
Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 1336
Wysłany: 05-02-2019, 17:15   

MAVERIC, Taki tuner z internetu będzie w stanie co najwyżej odbierać niekodowane kanały jeśli w ogóle. By odkodować kanały dekoder potrzebuje jeszcze karty dostępowej, która musi być z nim sparowana i która musi posiadać uprawnienia do odbioru (te pobiera sobie z sieci UPC). Przełożenie karty z modułu nic nie zmieni, gdyż karta jest sparowana z konkretnym sprzętem.

Możesz jednak kupić dekoder z gniazdem na moduł CI+, np. marki VU. Wtedy wkładasz do takiego dekodera moduł i wszystko działa.

pabloskrak,
Sam sobie w innej lokalizacji tez jest zakazane regulaminem:
Cytat:
Abonent jest uprawniony do używania Sprzętu wyłącznie w Lokalu wskazanym w Umowie Abonenckiej. Zmiana lokalizacji Sprzętu wymaga pisemnej zgody Dostawcy usług.

Co nie zmienia faktu, że jak ktoś ma olej w głownie, to takie korzystanie w innym lokalu jest niemalże nie do wykrycie przez UPC.
_________________
 
 
nordof 
classic master

Dołączył: 27 Lut 2016
Posty: 156
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 05-02-2019, 19:03   

Mediabox z opłaconym abonamentem w innej lokalizacji ,ale sieci upc powinien ruszyć. Mam takie info od technika (montera). Horizon nie ruszy. Mediaboxy z allego - fuj. :)
_________________
  nordof
 
zylx 
ultra master

Pomógł: 5 razy
Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 1336
Wysłany: 05-02-2019, 19:22   

nordof, Zarówno mediabox jak i horizon ruszy. Tak samo jakikolwiek modem. Z tym, że korzystanie z urządzenia z kanałem zwrotnym może zostać odnotowane przez UPC gdyż zaloguje się w innym miejscu sieci. Są oczywiście odpowiednie filtry. Pisałem już o tym na forum. Technicznie nic nie stoi na przeszkodzie, jednak takie działanie było by złamaniem postanowień regulaminu.
_________________
 
 
MAVERIC 
easy master

Dołączył: 24 Lis 2018
Posty: 41
Wysłany: 02-03-2019, 18:30   

Wprawdzie chodzi mi o tuner Kaon ale sam temat podobny. A więc posiadam tego Kaona HD KCF-3200 i chciałbym na nim wyszukać kanały UPC. Tuner jest z innego miasta i nie mogę na nim nic wyszukać ze swojej lokalizacji. W menu jest kilka miast ale żadne z województwa śląskiego. Robiłem już resety i ustawienia fabryczne i nic nie znajduję. Co zrobić aby wyszukał kanały z mojej lokalizacji?
_________________
 
 
wolvier 
light master

Dołączył: 18 Kwi 2011
Posty: 67
Wysłany: 08-03-2019, 23:42   

Kaon dawali w Krk tam gdzie był Aster (UPC kupiło Astera) - był taki niuans - tam gdzie UPC to Mediabox, a tam gdzie Aster - Kaon -kwestia konfiguracji sieci. Dlatego może to nie działać.
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 67 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5625
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Ostrzeżeń:
 4/4/6
Wysłany: 10-03-2019, 00:11   

MAVERIC napisał/a:
Co zrobić aby wyszukał kanały z mojej lokalizacji?

Dowiedzieć się jakie są parametry sieci i wbić je ręcznie.
Choć może być jak pisze Kolega wolvier,
_________________
 
 
MAVERIC 
easy master

Dołączył: 24 Lis 2018
Posty: 41
Wysłany: 11-03-2019, 21:07   

Niestety nie da się wprowadzić ręcznie parametrów z mojej lokalizacji. Jest na sztywno Warszawa, Kraków, Zielona Góra.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: