Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Multimedia Internet
Autor Wiadomość
wl.przemek 
light master


Dołączył: 27 Sty 2009
Posty: 93
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 23-07-2015, 21:58   Multimedia Internet

Witam.
Od kilku dni posiadam usługi TV i Internet z Multimedia, serwisant podłączył dekoder (bardzo zbliżony z menu jak w Cyfrowym Polsacie) i router CISCO do którego okazuje się iż nie ma dostępu a dokładniej na stronie multimedia zakłada się konto pocztowe i tam można tylko ustalić SSID sieci WiFi i hasło i TO WSZYSTKO!

Ma ktoś inne doświadczenia związane z tym dostawca ???
_________________
 
 
 
JANUARY 
classic master

Pomógł: 7 razy
Dołączył: 04 Lip 2006
Posty: 276
Skąd: IIImiasto
Wysłany: 24-07-2015, 09:44   

Tak to wygląda, na internet 1 miesięczny okres wypowiedzenia, na tv 3 miesiące. Próbowałem zmienić kanał WiFi i nie udało się. Dostęp do routera tak jak piszesz.
_________________
  Yar13
 
jutek 
easy master

Dołączył: 16 Kwi 2009
Posty: 26
Wysłany: 26-07-2015, 16:21   

Trzeba było nie brać modemoroutera z wifi tylko "czysty" modem a router kupić we własnym zakresie. W Multimedia bez problemu dają sam modem.
 
 
JANUARY 
classic master

Pomógł: 7 razy
Dołączył: 04 Lip 2006
Posty: 276
Skąd: IIImiasto
Wysłany: 26-07-2015, 18:21   

Sęk w tym, że nie można mieć u nich WiFi ze swojego routera, trzeba za to płacić, kiedyś można było, tak przynajmniej jest w Gdyni. Jest to raczej firma, którą należy omijać, chyba że to już ostateczność z kompletnego braku innych możliwości.
_________________
  Yar13
 
Karol 
plus master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 21 Sty 2007
Posty: 639
Skąd: Gdynia
Wysłany: 26-07-2015, 18:26   

JANUARY napisał/a:
Sęk w tym, że nie można mieć u nich WiFi ze swojego routera

:shock: Jak to nie można? Podłączasz router do ich modemu i masz Wi-Fi. Nie są w stanie tego zabronić.
_________________
 
 
jutek 
easy master

Dołączył: 16 Kwi 2009
Posty: 26
Wysłany: 27-07-2015, 01:03   

JANUARY napisał/a:
Sęk w tym, że nie można mieć u nich WiFi ze swojego routera, trzeba za to płacić, kiedyś można było, tak przynajmniej jest w Gdyni. Jest to raczej firma, którą należy omijać, chyba że to już ostateczność z kompletnego braku innych możliwości.


Oczywiście, że można. A wręcz niedawno formalnie usunęli z regulaminu głupawy zapis, który i tak nie był egzekwowany, że bez wykupienia u nich opcji wifi internet wolno używać tylko na jednym komputerze. Podejrzewam, że nawciskali Ci kitu, aby sprzedać usługę dodatkową wifi, która nazywa się "Bezprzewodowa Sieć Multimedialna", marketing ciśnie na sprzedaż tegoż, a jest to usługa ułomna ze względu na brak dostępu do konfiguracji ich modemoroutera, który montują jak się kupi taką usługę.
Tutaj "superpromocja": http://www.multimedia.pl/modem_WiFi ;)
 
 
JANUARY 
classic master

Pomógł: 7 razy
Dołączył: 04 Lip 2006
Posty: 276
Skąd: IIImiasto
Wysłany: 27-07-2015, 18:05   

Zadam praktyczne pytanie: czy obecnie tak macie i działa?
_________________
  Yar13
 
Karol 
plus master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 21 Sty 2007
Posty: 639
Skąd: Gdynia
Wysłany: 27-07-2015, 19:10   

JANUARY napisał/a:
Zadam praktyczne pytanie: czy obecnie tak macie i działa?

Oczywiście, że działa. Operator nie ma technicznej możliwości zablokowania tego.
_________________
 
 
jutek 
easy master

Dołączył: 16 Kwi 2009
Posty: 26
Wysłany: 27-07-2015, 20:02   

JANUARY napisał/a:
Zadam praktyczne pytanie: czy obecnie tak macie i działa?


Tak, obecnie tak mam i działa. Niedawno zmieniło się tylko tyle, że dla nowych instalacji mimo "czystego" modemu nie zawsze dają publiczny adres IP, jeśli nie dadzą trzeba zadzwonić na infolinię i zamówić w cenie 4,99zł jednorazowej opłaty. Ale własny router działa nawet w przypadku braku publicznego IP (sprawdzałem taką sytuację w Multimedia jakiś miesiąc temu u znajomego).
 
 
Wplaster 
light master


Dołączył: 05 Lut 2015
Posty: 56
Skąd: Lublin
Wysłany: 29-07-2015, 09:23   

Ja wczoraj podłączyłem D-link DIR-600 u kolegi i śmiga bez problemu 8)
Na infolini podali mu nawet adres strony jak to zrobić ( nie zawsze działa jakoś )
http://routery.mm.pl/
 
 
wl.przemek 
light master


Dołączył: 27 Sty 2009
Posty: 93
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 14-12-2015, 14:09   

Ruter bez problemu można podłączyć i robisz co chcesz.

To co nie podoba mi się to brak dostępu do Ich modemo-rutera, chociażby po to aby mieć podgląd Kto jest podłączony do sieci WIFI a nie wspomnę o tym że stabilność łącza internetowego to jakaś kpina.
Jeszcze na początku było w miarę ok ale teraz to wahania pingu do 300 nawet 800 to wykracza poza jakiekolwiek normy!

Więc graczom polecam poważnie się zastanowić nad przejściem do Multimedia.

Jak u innych z tego typu problemami u Tego dostawcy?
_________________
 
 
 
kipo88 
classic master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 16 Lip 2016
Posty: 162
Wysłany: 22-08-2016, 18:53   najnowsza oferta multimedii

Najnowsza oferta Multimedii w moim mieście.

MS44QGNpZA==.jpg
Plik ściągnięto 324 raz(y) 91,21 KB

MS42QGNpZA==.jpg
Plik ściągnięto 309 raz(y) 91,62 KB

MS40QGNpZA== (1).jpg
Plik ściągnięto 251 raz(y) 95,37 KB

MS4yQGNpZA== (1).jpg
Plik ściągnięto 264 raz(y) 102,36 KB

_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,19 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: