Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Horizon a router
Autor Wiadomość
Afer 
light master

Dołączył: 14 Sty 2015
Posty: 59
Skąd: Kraków NH
Wysłany: 14-01-2015, 17:23   Horizon a router

Witam po zmianie nicka...:D
Od niedawna jestem użytkownikiem Horizon.
Nie będę tutaj opisywał "przejść' z tym związanych ale mam pytanie.
Wyłączyłem w Horizon router i zastosowałem mój własny ale..
Jak chcę wejść na jego stronę to przekierowuje mnie do Horizon i nic dalej z tym nie mogę zrobić.
Jest na to jakaś rada?
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 30 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4808
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 14-01-2015, 17:44   

Ależ proszę opisz te przejścia z pożytkiem dla ewentualnych abo którzy wdepna w to
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 66 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5458
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 14-01-2015, 19:23   

Afer napisał/a:
Wyłączyłem w Horizon router i zastosowałem mój własny ale..

Jak chcę wejść na jego stronę to przekierowuje mnie do Horizon i nic dalej z tym nie mogę zrobić.

No to chyba normalne, przecież urządzeniem wejściowym do sieci UPC jest ICH@ sprzęt.
Wyłączyłes router, to logujesz się już do modemu kablowego w tym dekoderze.
_________________
 
 
saruk 
easy master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 04 Kwi 2013
Posty: 32
Skąd: Krk
Wysłany: 15-01-2015, 07:23   

DEL
 
 
Afer 
light master

Dołączył: 14 Sty 2015
Posty: 59
Skąd: Kraków NH
Wysłany: 15-01-2015, 09:25   

No cóż... Parę rzeczy dot. Horizon.

Nie ma zegarka. Dla jednych to zaleta, dla mnie wada bo musiałem kupic.
Przy "leceniu" po kanałach zdarza mu się zgubić i miesza opisy z tym co wyświetla.
Wieczorem niektóre kanały nadają "nie dla dzieci". I wtedy Horizon żąda wpisania hasła, żeby kanał odblokowac. Nie znalazłem sposobu, żeby tego uniknąc (dziecko mam już od dawna dorosłe).
Samo "lecenie" po kanałach ma różne prędkości. Raz odbywa się to w miarę szybko a czasem, nie wiadomo dlaczego, bardzo wolno.
Po instalacji zdarzało mu sie "powiesić" i wchodzic w tryb awaryjny ale teraz już ten "defekt" nie występuje (może zmienili oprogramowanie).
Korzystam z telefony UPC. I tu następny kłopot.
Po wybraniu numeru powinien pojawiać się sygnał oczekiwania na odebranie po drugiej stronie "drutu" - taki przerywany.
U mnie jest ciągły w wypadku dzwonienia na numer z UPC. W innych wypadkach jest normalnie.
Modem zawarty w Horizon też sie"wieszał" ale to zostało prawdopodobnie naprawione przez wprowadzenie innego oprogramowania.

Sama "filozofia" działania dekodera (sposób wyświetlania na ekranie tv) wydaje mi się przekombinowany.
Np trudno jest zobaczyć co będzie dalej w bieżącym dniu. Zeby tego dokonać trzeba wejść w "program tv" i tam można zobaczyć ale nie da rady wejść z poziomu właśnie oglądanego programu czy też raczej napisów "pod nim".
Sam pilot (dwustronny) jest wg mnie za bardzo "upchany" i trzeba uważac, żeby nie nacisnąć innego niż ten wybrany, przycisku.
Więcej "grzechów" nie pamiętam ale jak sobie przypomnę to napiszę.

Zdaje sobie również sprawę z tego, że może po prostu czegoś nie wiem i dlatego uważam coś tam za błąd itp.
Chętnie odpowiem na pytania.
 
 
sorvats 
easy master


Dołączył: 22 Sty 2015
Posty: 45
Skąd: Warszawa
Wysłany: 22-01-2015, 18:40   

U mnie zdarza się że wifi zanika, czasem tylko 5g czasem 2.4g i 5g.
Najgorzej jest z (Youtube Iplą Playerem itp..) nie ważne czy po kablu czy wifi, filmiki potrafią się zatrzymywać i buforować co raz :sad: przed zmianą modemu na horizon box tak nie było.
 
 
Robstar 
classic master

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 21 Paź 2005
Posty: 213
Wysłany: 22-01-2015, 20:06   

na plus tego dekodera combo należy na pewno obsługa WIFI standardu 802.11ac
 
 
WajSu85 
Klikacz

Dołączył: 23 Sty 2015
Posty: 5
Wysłany: 25-01-2015, 17:11   

sorvats napisał/a:
U mnie zdarza się że wifi zanika, czasem tylko 5g czasem 2.4g i 5g.
Najgorzej jest z (Youtube Iplą Playerem itp..) nie ważne czy po kablu czy wifi, filmiki potrafią się zatrzymywać i buforować co raz :sad: przed zmianą modemu na horizon box tak nie było.


U mnie jest podobnie :/ Horizon Box mam od niedawna i wcześniej nie miałem takiego problemu. Teraz cały czas mi rwie internet, raz jest raz nie ma, nie wiem o co chodzi??? Czy ktoś zna może jakieś rozwiązanie tego problemu??
 
 
flacha 
light master

Dołączył: 21 Lis 2011
Posty: 67
Skąd: Warszawa
Wysłany: 25-01-2015, 20:09   

Czy jak się ma ten nowy dekoder to wtedy router i stary dekoder zabieraja i zostaje tylko horizon? Ja mam router z netem w jednym pokoju a dekoder w innym z tv.
 
 
 
sorvats 
easy master


Dołączył: 22 Sty 2015
Posty: 45
Skąd: Warszawa
Wysłany: 25-01-2015, 21:03   

flacha napisał/a:
Czy jak się ma ten nowy dekoder to wtedy router i stary dekoder zabieraja i zostaje tylko horizon? Ja mam router z netem w jednym pokoju a dekoder w innym z tv.

Horizon box obsługuje łącze do 120 Mb/s. Jak zamawiasz z 250 Mb/s na pewno jest oddzielny modem. Stary dekoder oddajesz. Jak masz przez UPC rozdzielony sygnał na dekoder i modem to musisz im to od razu mówić że chcesz oddzielnie i niech kombinują czy się da, bo u mnie pierwsze co to kabel od modemu technik odłączył.

[ Dodano: 25-01-2015, 21:11 ]
WajSu85 napisał/a:
sorvats napisał/a:
U mnie zdarza się że wifi zanika, czasem tylko 5g czasem 2.4g i 5g.
Najgorzej jest z (Youtube Iplą Playerem itp..) nie ważne czy po kablu czy wifi, filmiki potrafią się zatrzymywać i buforować co raz :sad: przed zmianą modemu na horizon box tak nie było.


U mnie jest podobnie :/ Horizon Box mam od niedawna i wcześniej nie miałem takiego problemu. Teraz cały czas mi rwie internet, raz jest raz nie ma, nie wiem o co chodzi??? Czy ktoś zna może jakieś rozwiązanie tego problemu??


Ja mam nadzieje że nowy soft polepszy net w Horizonie :idea:
Ps.. Wiem wiem "Nadzieja Matką Głupich" 8)
Ostatnio zmieniony przez sorvats 25-01-2015, 21:55, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
flacha 
light master

Dołączył: 21 Lis 2011
Posty: 67
Skąd: Warszawa
Wysłany: 25-01-2015, 21:36   

Mam net 120. Warto wymieniać deokoder z nagrywarka na ten nowy? Można w ogóle zarzyczyć sobie wymiane? Płatne czy za darmo?
 
 
 
sorvats 
easy master


Dołączył: 22 Sty 2015
Posty: 45
Skąd: Warszawa
Wysłany: 25-01-2015, 22:12   

flacha napisał/a:
Mam net 120. Warto wymieniać deokoder z nagrywarka na ten nowy? Można w ogóle zarzyczyć sobie wymiane? Płatne czy za darmo?

Stary dekoder na nowy Horizon? Jeśli oto pytasz to płatne i trzeba nową umowę podpisać.
Ja też mam 120 Mb/s i od razu mnie konsultant przez telefon poinformował że zabieraja modem.
Horizon dox deje trzy usługi "Tv, net i telefon"

Czy warto wymieniać dekoder, jest parę głosów za i zarazem przeciw 8)
 
 
vito007 
classic master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Maj 2009
Posty: 170
Skąd: Warszawa
Wysłany: 25-01-2015, 22:30   

sorvats napisał/a:

Ja też mam 120 Mb/s i od razu mnie konsultant przez telefon poinformował że zabierają modem.


Przy FP250 też?
_________________
 
 
vezimir 
light master

Dołączył: 03 Gru 2008
Posty: 108
Skąd: Tychy
Wysłany: 25-01-2015, 23:03   

Nie ma w ogóle wymogu korzystania tylko z boxa.. Modem może zostać osobno i ustala się to w trakcie rozmowy.
_________________
 
 
sorvats 
easy master


Dołączył: 22 Sty 2015
Posty: 45
Skąd: Warszawa
Wysłany: 25-01-2015, 23:29   

vito007 napisał/a:
sorvats napisał/a:

Ja też mam 120 Mb/s i od razu mnie konsultant przez telefon poinformował że zabierają modem.


Przy FP250 też?

Jak pisałem wyżej dekoder Horizon obsługuje łącze do 120 Mb/s.

[ Dodano: 25-01-2015, 23:34 ]
vezimir napisał/a:
Nie ma w ogóle wymogu korzystania tylko z boxa.. Modem może zostać osobno i ustala się to w trakcie rozmowy.

Dobrze wiedzieć że nie ma przymósu. Jak nadal będę mieć problem z netem będę prosił o modem z powrotem.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: