Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
EPC 3925 dodany ip pass through?
Autor Wiadomość
tehz 
easy master

Dołączył: 11 Sty 2014
Posty: 21
Wysłany: 29-07-2014, 19:53   EPC 3925 dodany ip pass through?

Wiec zagladajac dzisiaj do configu ciscowego sprzetu zauwazylem nowa zakladke w app&gaming a mianowicie ip pass through do ominiecia nata, myslicie ze jest to lepsze rozwiazanie do bridgowania z wlasnym sprzetem niz trick z pseudo-bridge przy uzyciu dmz i wylaczeniem dhcp?
 
 
Susane
[Usunięty]

Wysłany: 29-07-2014, 20:10   

Ale, czy to działa i rzeczywiście daje publiczny adres na końcowym urządzeniu? Jeśli tak to korzystaj zamiast DMZ.
 
 
tehz 
easy master

Dołączył: 11 Sty 2014
Posty: 21
Wysłany: 29-07-2014, 21:01   

Internet dziala na nowym routerze wiec chyba tak, wyglada na to ze ogarneli sie w tym upc w koncu
 
 
Maciej 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 16 Lis 2013
Posty: 233
Wysłany: 29-07-2014, 23:08   

tehz napisał/a:
wyglada na to ze ogarneli sie w tym upc w koncu


Pewnie czytają to forum... http://forum.mediaswiat.p...p=136981#136981

:P
 
 
Susane
[Usunięty]

Wysłany: 29-07-2014, 23:15   

Oni nie przejmują się tym forum i swoimi klientami. W Thomsonie wyłączyli Port-base Passthrough i podejrzewam, że w Cisco jest tak samo nieaktywna opcja, bo to nie może działać samo z siebie tylko trzeba jeszcze ustawić MAC urządzenia. W EPC3925 jest funkcja IPSec Passthrough, ale ona służy do czegoś innego. A może tehz nam pokaże screen tego co widzi u siebie?

PS. Kiedyś w TWG870 było tak: http://forum.mediaswiat.pl/download.php?id=1110

Port-base-Passthrough_Thomson.jpg
Plik ściągnięto 415 raz(y) 93,65 KB

 
 
franekman 
easy master

Dołączył: 02 Cze 2012
Posty: 34
Wysłany: 30-07-2014, 10:01   

Susane napisał/a:


PS. Kiedyś w TWG870 było tak: http://forum.mediaswiat.pl/download.php?id=1110


I komu to przeszkadzało ??? !!!
że popsuli.
_________________
 
 
pabloskrak 
classic master

Dołączył: 13 Lut 2010
Posty: 198
Wysłany: 30-07-2014, 22:46   

Im.

Bo nie mieli by takłatwo z WiFi_Free ;D
 
 
tehz 
easy master

Dołączył: 11 Sty 2014
Posty: 21
Wysłany: 31-07-2014, 15:23   

Nie moge jeszcze wstawiac linkow bo mam nie mam 10 postow, ale jest to normalny ip pass through na bazie maca (wyglada to tak samo jak na screenie ktory ktos wrzucil pare postow w gore). Samo z siebie to nic nie dziala :P
Ostatnio zmieniony przez tehz 31-07-2014, 15:25, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Susane
[Usunięty]

Wysłany: 31-07-2014, 15:25   

Wrzuć screen jako załącznik, nie trzeba linka. Podaj też wersję softu w Cisco.
 
 
tehz 
easy master

Dołączył: 11 Sty 2014
Posty: 21
Wysłany: 31-07-2014, 15:27   

Firmware Version: epc3925-ESIP-12-v302r125573-131230c_upc
moze dodam ze epc3925 bez wlaczonej uslugi wifi

2014-07-31_15-22-16.jpg
Plik ściągnięto 291 raz(y) 26,35 KB

 
 
Susane
[Usunięty]

Wysłany: 31-07-2014, 15:48   

tehz napisał/a:
Samo z siebie to nic nie dziala
Domyślnie działa na przykład NAT i DHCP, co pozwala mieć Internet na końcówkach. A przy IP Pass through trzeba podać MAC i zobaczyć, czy rzeczywiście urządzenie dostaje publiczne IP. Piszesz tak enigmatycznie, że nadal nie wiem, czy to sprawdziłeś.
 
 
tehz 
easy master

Dołączył: 11 Sty 2014
Posty: 21
Wysłany: 31-07-2014, 15:55   

Dostaje i dziala.
 
 
Susane
[Usunięty]

Wysłany: 31-07-2014, 15:57   

Działa tylko na jedno publiczne IP, czy więcej?
 
 
tehz 
easy master

Dołączył: 11 Sty 2014
Posty: 21
Wysłany: 31-07-2014, 16:04   

Nie rozumiem pytania. Nie mam wykupionych kilku ipkow wiec mam 1 od upc. Konfiguracja wyglada tak epc 3925 z wylaczonym dhcp -> moj router -> komputery, komorki, tablety, laptopy. Moj router po wlaczeniu ip pass through dostaje publiczne ip gdzie wczesniej tego nie mial a wszystko bylo oparte na DMZ z epc do mojego routera.
 
 
Susane
[Usunięty]

Wysłany: 31-07-2014, 16:17   

Czy jest możliwość wpisania kilku MAC i tym samym uzyskania więcej adresów publicznych na urządzeniach podłączonych bezpośrednio do EPC3925? Ja też mam wykupione tylko jedno zewnętrzne IP, ale bez trudu uzyskuję więcej przy starym modemie Cisco.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,32 sekundy. Zapytań do SQL: 17
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: