Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Technicolor - najnowsze oprogramowanie
Autor Wiadomość
KamilloM 
Klikacz

Dołączył: 14 Paź 2014
Posty: 1
Wysłany: 14-10-2014, 21:30   

Rafal85PL napisał/a:
KOCUREK1970 napisał/a:
Rafal85PL napisał/a:
to restartujcie

Raczej resetujcie przyciskiem na obudowie, ale wcześniej warto sobie zrobić kopię konfiguracji.
Oczywiście chodziło mi o reset przyciskiem na obudowie. Lub jak kto woli, można wyjąć na chwilę zasilacz z gniazdka i ponownie podłączyć. Na jedno wyjdzie.


Witam wszystkich!

Pomimo restartów i resetów, nadal brak aktualizacji.
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 67 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5625
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 14-10-2014, 21:38   

Rafal85PL napisał/a:
Oczywiście chodziło mi o reset przyciskiem na obudowie. Lub jak kto woli, można wyjąć na chwilę zasilacz z gniazdka i ponownie podłączyć. Na jedno wyjdzie.

Reset przyciskiem na obudowie, a restart prądowy, to nie to samo ;) .
_________________
 
 
Astral699 
ultra master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 04 Mar 2007
Posty: 1236
Skąd: Z Miasta
Wysłany: 14-10-2014, 22:33   

Skad mam wiedziec jaki mam soft ? Na strone http://192.168.0.1/ nie moge sie zalogowac od miesiecy admin/admin nie działa
_________________
 
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 67 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5625
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 14-10-2014, 23:10   

W nagłówku masz info, ze masz Cisco....
_________________
 
 
Astral699 
ultra master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 04 Mar 2007
Posty: 1236
Skąd: Z Miasta
Wysłany: 14-10-2014, 23:15   

Nieaktualna informacja, mam nieszczesnego technicolora
_________________
 
 
 
wist7 
easy master

Dołączył: 10 Mar 2007
Posty: 31
Wysłany: 15-10-2014, 13:30   

Po restarcie na obudowie do fabrycznych, nadal to samo... :?
  wist7
 
beny8989 
ultra master

Pomógł: 12 razy
Dołączył: 08 Sty 2013
Posty: 901
Skąd: Szczecin
Wysłany: 15-10-2014, 13:42   

poczekaj nie każdy dostaje ja na samym początku. Aktualizacje będą sukcesywnie udostępniane. Kwestia czasu. Nie dają ich wszystkim aby serwerów nie zapchać.
_________________
 
 
darek11104 
Klikacz

Dołączył: 16 Sie 2013
Posty: 15
Skąd: Szczecin
Wysłany: 15-10-2014, 19:19   

A wie ktoś z was w jakiej kolejności są udostępniane aktualizacje według miast czy jakoś losowo?
 
 
adam111 
Klikacz

Dołączył: 12 Cze 2014
Posty: 7
Wysłany: 21-10-2014, 19:07   

Daniel napisał/a:
A czy da się w końcu normalnie oglądać YouTube ?


Od dziś u mnie nowy soft numer 6.02.10. Można w końcu normalnie oglądać YouTube. Problemy z buforowaniem nareszcie się skończyły. Po kablu i WiFi na razie wszystko ok, prędkość ok 60 Mb/s ping: 8ms
 
 
Jaro10 
classic master

Dołączył: 24 Paź 2013
Posty: 289
Wysłany: 23-10-2014, 18:06   

A u mnie pomimo wielu prób, wciąż stary soft. Czy istnieje możliwość że po przedzwonieniu do nich, wgrają nowy soft zdalnie? Czy pozostaje czekać i dziennie go restartować licząc na szczęście ;)
 
 
gumowe_ucho 
light master


Dołączył: 27 Paź 2009
Posty: 147
Skąd: Warszawa
Wysłany: 23-10-2014, 18:28   

Witam


Czy z fragmentu logu routera:

2014-10-23 18:23:21: [Major] Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Un...
2014-10-23 12:54:34: [Major] Unicast Maintenance Ranging attempted - No response - Retries...
2014-10-23 12:54:34: [Major] Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - ...

Można by wywnioskować, np. blokowanie takiego update z siecią czy jest to awaria routera ?
Mam tak od około 3 miesięcy, problem zgłaszałem ale Pani powiedziała, że dioda US w routerze może czasem się popsuć ha ha ale skoro w tym czasie są takie komunikaty wysyłane o jakiejś tam konserwacji. Hm mm....
_________________
 
 
adam111 
Klikacz

Dołączył: 12 Cze 2014
Posty: 7
Wysłany: 23-10-2014, 21:53   

Jaro10 napisał/a:
... Czy istnieje możliwość że po przedzwonieniu do nich, wgrają nowy soft zdalnie? Czy pozostaje czekać i dziennie go restartować licząc na szczęście ;)


Napisałem do nich na Facebooku przez Asysytenta UPC o nowy soft i odpowiedzieli, że następnego dnia soft się zaktualizuje. Tak też się stało :)
 
 
Jaro10 
classic master

Dołączył: 24 Paź 2013
Posty: 289
Wysłany: 24-10-2014, 13:55   

Po przedzwonieniu do nich otrzymałem informację iż oprogramowanie zostanie wgrane do 4 godzin. Czas minął i mam nową wersję. Błędy zostały wyeliminowane. Nie trzeba było robić nawet restarta routera, sam się zaktualizował. Prędkość z ok 3mb/s wzrosła do ok 50 mb/s przez wifi. Na youtube nie występują już żadne problemy. W końcu... ;)
 
 
rbej 
Klikacz

Dołączył: 05 Sie 2014
Posty: 4
Wysłany: 24-10-2014, 14:22   

Żenada że trzeba dzwonić żeby doprosić się szybciej nowego softu. Bez dzwonienia to pewnie po nowym roku dopiero dadzą….
 
 
ralf 
plus master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 09 Cze 2005
Posty: 669
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 24-10-2014, 16:50   

Jak ktoś bardzo potrzebuje nowy soft, to wystarczy wysłać prośbę przez formularz na stronie UPC. Po 3 godzinach będziecie mieli nową wersję.
  ralf
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: