Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Technicolor - najnowsze oprogramowanie
Autor Wiadomość
Astral699 
ultra master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 04 Mar 2007
Posty: 1245
Skąd: Z Miasta
Wysłany: 24-10-2014, 21:52   

Poetwierdzam. Ja skorzystałem z asystenta upc @ facebook. W przeciągu 4h od zgloszenia miałem nowy soft.
_________________
 
 
 
ralf 
ultra master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 09 Cze 2005
Posty: 726
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 24-10-2014, 23:59   

Działa Wam tryb bridge w nowym sofcie??.
  ralf
 
Astral699 
ultra master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 04 Mar 2007
Posty: 1245
Skąd: Z Miasta
Wysłany: 25-10-2014, 09:34   

Co to jest tryb bridge, jak to sprawdzic ?
_________________
 
 
 
ralf 
ultra master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 09 Cze 2005
Posty: 726
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 25-10-2014, 11:08   

TC 7200 robi wtedy za modem i przekazuje sygnał do Twojego rutera, który zajmuje się resztą.

http://192.168.100.1/system/switch-mode.asp

Na starym sofcie wchodziło się przez link powyżej i wybierało się tryb "Router lub Bridge". Teraz jest nieaktywny.
  ralf
 
darek11104 
Klikacz

Dołączył: 16 Sie 2013
Posty: 15
Skąd: Szczecin
Wysłany: 25-10-2014, 14:20   

A działał wam w ogóle ten tryb bridge bo przełączać się przełączał ale neta nie było
 
 
ralf 
ultra master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 09 Cze 2005
Posty: 726
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 25-10-2014, 14:48   

Na początku działał później już netu nie było. Miałem nadzieję że może w nowej wersji oprogramowania znowu wróci działający tryb Bridge ale chyba tak nie będzie.
  ralf
 
Astral699 
ultra master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 04 Mar 2007
Posty: 1245
Skąd: Z Miasta
Wysłany: 25-10-2014, 16:37   

ralf napisał/a:
TC 7200 robi wtedy za modem i przekazuje sygnał do Twojego rutera, który zajmuje się resztą.

http://192.168.100.1/system/switch-mode.asp

Na starym sofcie wchodziło się przez link powyżej i wybierało się tryb "Router lub Bridge". Teraz jest nieaktywny.

A TC 7200 to nie jest modem ? Nie czaje, bo mam "modem" wlasnie tc7200 i router tplinka.
 
 
 
ralf 
ultra master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 09 Cze 2005
Posty: 726
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 25-10-2014, 17:10   

TC 7200 to jest modemo-router. Jak masz jeszcze swój router to jesteś za podwójnym natem. TC 7200 przydziela urządzeniom przypiętym do niego IP 192.168.0.10 do .245, natomiast Twój TP Link robi to samo z urządzeniami podłączonymi do niego, chociaż pula przydzielanych IP jest inna.
  ralf
 
Astral699 
ultra master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 04 Mar 2007
Posty: 1245
Skąd: Z Miasta
Wysłany: 25-10-2014, 19:03   

Hmm, zaraz zaraz, czyli nie potrzebny mi jest router ? (tplink wdr3600) ?
Wystarczy sam technicolor 7200 zeby miec neta na stacjonarce ?

EDIT: Juz wszystko jasne, teraz pamietam ze kiedys przez 1 dzien miałem tak podpiete wszystko ze tc7200 robił za modem i router ale bylo źle i ciągle jest źle. Problem który tyle czasu nie został rozwiazany ani nikt nie potrafił mi pomóc.
Predkosc na 1 sesji pobierania przy samym tc7200 nie przekracza kilku megabitów, natomiast jak podłącze router tp linka sciaga sie blisko 30mbitów/sec. Co moze byc przyczyna, ze bezposrednio przez modemo-router jest wolno, a posrednio przez tplinka idzie juz ile fabryka dała ?
 
 
 
ralf 
ultra master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 09 Cze 2005
Posty: 726
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 25-10-2014, 21:56   

Mówisz o połączeniu kablowym czy przez Wi-Fi??

Jeśli przez kabel to bardzo dziwne. Bezpośrednio przez TC 7200 powinno iść szybciej niż przez TC 7200+własny router. Zwłaszcza że TC 7200 jest w trybie "Router".

Jeśli chodzi o WiFi o wcale mnie to nie dziwi.
  ralf
 
majki84 
light master

Dołączył: 31 Maj 2012
Posty: 79
Skąd: Szczecin
Wysłany: 30-10-2014, 13:27   

Mi wgrali właśnie na żądanie nowy soft STD6.02.10 i net przyspieszył do ok. 26 Mb/s przy ściąganiu, ale to i tak mało. Połączenie z telefonem na paśmie 2,4 GHz mam przy 65 Mb/s (prędkość łącza to 120 Mb/s). Teraz akurat mam stary telefon (Samsung Galaxy ACE 2), ale miałem nadzieję, że pod te 65 Mb/s chociaż się zbliżę. Niedługo będę miał nowy telefon Sony Xperia Z3 Compact i mam nadzięję, że będzie szybciej.
_________________
 
 
beny8989 
ultra master

Pomógł: 12 razy
Dołączył: 08 Sty 2013
Posty: 901
Skąd: Szczecin
Wysłany: 30-10-2014, 13:50   

Odrazu cie uprzedzam na innym forum czlowiek majac z3 mial problem ze mial wylacznie 3,5 mb na starej wersji softu, wiec sie nie ciesz. Sam jestem ciekaw czy bedziesz mial wiecej na niej. Daj znac jak z3 ogarnia wifi
_________________
 
 
thor947 
Klikacz

Dołączył: 20 Lis 2014
Posty: 4
Wysłany: 20-11-2014, 12:35   

Jest ktoś w stanie pomoc? Mam internet UPC 250mb/s i nieszczesny router Technicolor. Działało mi ostatnio 3,5 mb/s wiec zadzwoniłem, wgrali mi nowego softa. Poprawiło się, teraz mam 17-30 mb/s, jednak to dalej nie to co powinno byc... Wireless mode selection na 802... mam ustawione. Wie ktoś co jeszcze mogę zrobić?
 
 
vito007 
classic master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Maj 2009
Posty: 177
Skąd: Warszawa
Wysłany: 20-11-2014, 13:06   

a co masz z drugiej strony? (komputer, karta)?
_________________
 
 
PrezesOi 
plus master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 07 Lip 2010
Posty: 481
Wysłany: 20-11-2014, 13:20   

Raczej nie zaszkodzi odpalenie UPC Fiber Optimizera .

https://support-en.upc-cablecom.ch/app/answers/detail/a_id/6139/~/upc-fiber-power-optimizer
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: