Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Technicolor - najnowsze oprogramowanie
Autor Wiadomość
Michal 
Jr Admin



Pomógł: 40 razy
Dołączył: 05 Lis 2004
Posty: 1332
Skąd: Warszawa
Wysłany: 15-05-2014, 11:26   

Znam ich od początku, wiec wiem że mogą próbować. Monitoruje czy nie pogrzebią przed ew dojazdem.

Cytat:
Odświeżyliśmy ustawienia Twojego modemu. W przypadku pojawienia się problemów w przyszłości prosimy o informację


No i internet ruszył. Nie wiem co grzebali, ale bez przyjazdu się obyło.
 
 
Rafal85PL 
classic master

Dołączył: 21 Paź 2012
Posty: 160
Wysłany: 15-05-2014, 12:36   

Michal napisał/a:
No i internet ruszył. Nie wiem co grzebali, ale bez przyjazdu się obyło.
Siedzę w pracy i nie mogę sprawdzić. Dam znać po 18-tej. Jestem naprawdę ciekawy jak wygląda sytuacja u mnie.

Jeżeli ktoś jeszcze może już to sprawdzić na własnym przykładzie, to proszę o informację.
 
 
Gajwer 
easy master

Dołączył: 14 Maj 2014
Posty: 32
Wysłany: 15-05-2014, 14:43   

Właśnie wróciłem z zajęć restart rutera i .... LIPA dalej to samo :/

Zgłosiłem przez facebooka ostatnia widomość od UPC

"Temat jest gorący i trwają właśnie prace nad tą kwestią. Nie chcemy rzucać terminami gdyż będą tylko prognozowane. Postaramy się jak najszybciej."

Więc musimy dalej czekac ;/
 
 
Jaro10 
classic master

Dołączył: 24 Paź 2013
Posty: 296
Wysłany: 15-05-2014, 15:57   

Ja póki co jeszcze restarta nie robiłem, po tym co tutaj czytam to jeszcze się wstrzymam. Internet po WiFi bez restarta u mnie chodzi normalnie.
 
 
Gajwer 
easy master

Dołączył: 14 Maj 2014
Posty: 32
Wysłany: 15-05-2014, 16:04   

Puki masz starsza wersje niż STD6.02.08 wstrzymuj się ile możesz. Naprawde internet teraz to porażka filmy z youtube nawet sie zacinaja ;/
 
 
Rafal85PL 
classic master

Dołączył: 21 Paź 2012
Posty: 160
Wysłany: 15-05-2014, 18:15   

U mnie bez zmian - restart routera (chyba z naiwności) i dalej WiFi leży i kwiczy :mrgreen:
 
 
dareka 
plus master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 16 Mar 2007
Posty: 391
Skąd: 51.4200°N, 19.6800°E
Wysłany: 15-05-2014, 19:16   

Pięknie to wygląda. Te najwyższe punkty to po kablu.

Test.jpg
Plik ściągnięto 310 raz(y) 101,62 KB

 
 
 
Astral699 
ultra master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 04 Mar 2007
Posty: 1245
Skąd: Z Miasta
Wysłany: 15-05-2014, 19:49   

Czyli po kablu na nowym sofcie idzie ok, ale wifi nie tegez, tia ?
_________________
 
 
 
dareka 
plus master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 16 Mar 2007
Posty: 391
Skąd: 51.4200°N, 19.6800°E
Wysłany: 15-05-2014, 19:53   

Astral699 napisał/a:
Czyli po kablu na nowym sofcie idzie ok, ale wifi nie tegez, tia ?

Tak.
 
 
 
Rafal85PL 
classic master

Dołączył: 21 Paź 2012
Posty: 160
Wysłany: 15-05-2014, 20:16   

Astral699 napisał/a:
Czyli po kablu na nowym sofcie idzie ok, ale wifi nie tegez, tia ?
Tu jest właśnie problem.
Internet po WiFi siadł do poziomu 3Mb/s, ale ten po kablu działa bez problemów.
Gdyby siadł także ten po kablu, to można wzywać technika i muszą naprawić. A WiFi techników nie obchodzi, wezwanie w takiej sprawie grozi zapłaceniem kary za płatną wizytę.
Ponadto wątpię, czy będziemy mogli domagać się od UPC jakiejkolwiek rekompensaty za nie działające (z winy UPC) WiFi w ich modemach.
 
 
Astral699 
ultra master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 04 Mar 2007
Posty: 1245
Skąd: Z Miasta
Wysłany: 15-05-2014, 20:18   

Aaaa to dobrze sie sklada. Ja wifi nie potrzebuje, zawsze działam po kablu a beprzewodowo to tylko czasem reszta rodziny, a oni co najwyzej na allegro wejdą i to nie bez pomocy :P
_________________
 
 
 
demonwolf 
Klikacz

Dołączył: 14 Mar 2012
Posty: 14
Wysłany: 15-05-2014, 20:24   

Rafal85PL - o jakiej Ty rekompensacie piszesz , w UPC nie znają takiego pojęcia , to usterka a nie awaria , zresztą przeczytaj , http://forum.mediaswiat.pl/viewtopic.php?t=8568 , już z poprzednim softem były jaja , i jak widzę poprawili .
 
 
Bodziek 
Klikacz

Dołączył: 05 Sie 2011
Posty: 10
Wysłany: 15-05-2014, 20:51   

Panowie, STD6.02.08 to już nowy soft? I po przytrzymaniu 10 sekund resetu to się aktualizuje? Z godzinę temu padł mi net(mimo połączenia teoretycznie sprawnego), reset kompa nic nie dał więc reset tego routeromodemu do migania diod, i teraz film na youtube trwający 30 minut odświezam już 10 raz, ciągle staje bufor, nie wiem czy to od tego, ale szlag mnie jasny zaraz trafi
 
 
Rafal85PL 
classic master

Dołączył: 21 Paź 2012
Posty: 160
Wysłany: 15-05-2014, 20:56   

Bodziek napisał/a:
Panowie, STD6.02.08 to już nowy soft? I po przytrzymaniu 10 sekund resetu to się aktualizuje? Z godzinę temu padł mi net(mimo połączenia teoretycznie sprawnego), reset kompa nic nie dał więc reset tego routeromodemu do migania diod, i teraz film na youtube trwający 30 minut odświezam już 10 raz, ciągle staje bufor, nie wiem czy to od tego, ale szlag mnie jasny zaraz trafi
Witaj "w klubie". Właśnie stałeś się "szczęśliwym" posiadaczem nowego softu produkcji UPC.
Ja też mam problemu z YT, dużo tego oglądam na swoim TV poprzez WiFi. Teraz to jakaś masakra. Już mnie to powoli irytuje.

U mnie zaczęło się od tego, że strony wczytywały się (po WiFI) wyraźnie dłużej, mimo stosunkowo dobrej prędkości. Dodatkowo przeczytałem tutaj, że jest nowy soft.
Niewiele myśląc złączyłem oba fakty, i z nadzieją postanowiłem dokonać aktualizacji mojego Technicolora. I teraz z 47MB/s po WiFi zostało mi tylko 3Mb/s.
 
 
Bodziek 
Klikacz

Dołączył: 05 Sie 2011
Posty: 10
Wysłany: 15-05-2014, 20:59   

Rafal85PL napisał/a:
Witaj "w klubie". Właśnie stałeś się "szczęśliwym" posiadaczem nowego softu produkcji UPC.

Ja też mam problemu z YT, dużo tego oglądam na swoim TV poprzez WiFi. Teraz to jakaś masakra. Już mnie to powoli irytuje.


Dzięki za odpowiedź. Wiedziałem żeby nie uwiązywać się na 2 lata z tym za przeproszeniem gównem...

Zaspamowanie ich linii w tej sprawie, czy co sugerujecie?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 15
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: