Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Technicolor - najnowsze oprogramowanie
Autor Wiadomość
matifcb 
ultra master

Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 700
Wysłany: 14-05-2014, 20:21   

u mnie sie poprawilo godzine temu lipa i 3mb/s teraz jest 30mb/s. Juz tak wczesniej bylo ze cos sie poprawilo i prawdopodobnie znowu padnie tak jak wczoraj czy przedwczoraj. jak na 60mb/s to i tak malo ale zawsze niby wiecej niz te 3mb/s..
 
  Select HD
 
Rafal85PL 
classic master

Dołączył: 21 Paź 2012
Posty: 160
Wysłany: 14-05-2014, 20:56   

Tak jak pisałem w innym wątku - jestem w kontakcie z UPC, podesłałem im linki do m.in tego wątku.
Jest światełko w tunelu - UPC przestało się opierać, że wina leży po stronie abonentów.
Analizują problem pod kątem niedawnej aktualizacji. Miejmy nadzieję, ze niedługo doczekamy się naprawienia problemu.
 
 
Gajwer 
easy master

Dołączył: 14 Maj 2014
Posty: 32
Wysłany: 14-05-2014, 21:22   

Myślę ze juz troche to trwa jakąś rekompensate powinni nam zaoferowac.
Na pewno jest o wiele wiecej takich osob tylko nie wiedzą jak szukac informacji ja wczoraj caly dzien szukalem pomocy i nic dobrze ze dzis znalazlem to forum/.
 
 
enters 
Klikacz

Dołączył: 14 Maj 2014
Posty: 1
Wysłany: 14-05-2014, 23:01   Odp

U mnie wszystko ok na WIFI. Po zmianie softa prędkość Download na WIFI podskoczyła z około 30 mb/s do 47 - 48 mb/s.

Z tego co mi się udało ustalić to problem może tylko dotykać karty sieciowe firmy Atheros.
 
 
Rafal85PL 
classic master

Dołączył: 21 Paź 2012
Posty: 160
Wysłany: 15-05-2014, 06:09   

Na jednym laptopie mam kartę Intela, na drugim innej firmy (już teraz nie pamiętam jakiej). I na tablecie... na wszystkich 3 urządzeniach WiFi po aktualizacji modemu siadło.
 
 
dareka 
plus master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 16 Mar 2007
Posty: 391
Skąd: 51.4200°N, 19.6800°E
Wysłany: 15-05-2014, 07:04   

Zaktualizowałem sterownik karty do najnowszych i niestety prędkość jeszcze spadła do 1,5 Mb/s - czyli jeszcze gorzej.
Gdy w kwietniu po poprzedniej aktualizacji, już miałem problem z wifi (karta Atheros) to UPC stwierdziło, że to nie ich wina i naliczyło za wizytę 50zł. Teraz okazuje się, że prawdopodobna przyczyna to oprogramowanie Technicolora. Czy UPC bedzie zwracać te pieniądze i naliczy nam bonifikatę za fatalne działanie netu? Mam nadziej że ich technicy szybko usuną problem.
 
 
 
Rafal85PL 
classic master

Dołączył: 21 Paź 2012
Posty: 160
Wysłany: 15-05-2014, 08:37   

Napisali mi wczoraj ok. 21, że sprawa została przekazana do odpowiedniego działu i proszą o cierpliwość. Tyle wiem na chwilę obecną.
 
 
Gajwer 
easy master

Dołączył: 14 Maj 2014
Posty: 32
Wysłany: 15-05-2014, 08:50   

dareka napisał/a:
Zaktualizowałem sterownik karty do najnowszych i niestety prędkość jeszcze spadła do 1,5 Mb/s - czyli jeszcze gorzej.
Gdy w kwietniu po poprzedniej aktualizacji, już miałem problem z wifi (karta Atheros) to UPC stwierdziło, że to nie ich wina i naliczyło za wizytę 50zł. Teraz okazuje się, że prawdopodobna przyczyna to oprogramowanie Technicolora. Czy UPC bedzie zwracać te pieniądze i naliczy nam bonifikatę za fatalne działanie netu? Mam nadziej że ich technicy szybko usuną problem.


Myśle ze możesz sie kłucić o to ale na 90 % nie oddadzą pieniedzy.
 
 
Rafal85PL 
classic master

Dołączył: 21 Paź 2012
Posty: 160
Wysłany: 15-05-2014, 09:10   

Niech zwrócą mi moje 47Mb/s po WiFi, a będę happy ;)
Te kilka złotych upustu na abonamencie jest dla mnie mało istotne.
 
 
ra 
classic master


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 06 Maj 2012
Posty: 158
Wysłany: 15-05-2014, 09:38   

Testowaliście włączenie i wyłączenie WMM, WMM Power Save, zmianę kanału?
Na jaką prędkość synchronizuje się połączenie?
 
 
Rafal85PL 
classic master

Dołączył: 21 Paź 2012
Posty: 160
Wysłany: 15-05-2014, 09:45   

Robiłem restart do ustawień fabrycznych, kanały ustawione mam na auto (tak jak zawsze) i lipa.
Przed wyjściem do pracy sprawdziłem rano drugi laptop. Ten jednak działa jak zawsze, ale on ma jakaś zintegrowaną kartę sieciową z bardzo leciwym sterownikiem.
A drugi (nowszy laptop) z karta sieciową Intela i najnowszym sterownikiem po WiFi wyciąga 3Mb/s. Podobno tablet - kiedyś śmigał aż miło, teraz ledwo się strony otwierają.
 
 
Gajwer 
easy master

Dołączył: 14 Maj 2014
Posty: 32
Wysłany: 15-05-2014, 10:04   

Ja również testowałem tak czy siak naprawde wiele kombinacji wiele godzin szukałem rozwiązania.

Nic niemożliwe było ze na 2 komputerach nagle 3 dni temu smiga 50 mb na komorce z Windows phone zawsze minimun 20 mb a tutaj nagle wszedzie 3mb a wysyłanie się nie zmieniło.

Również problem zgłosiłem na facebooku zauważyłem że nie jestesmy sami coraz wiecej ludzi zgłasza problem na facebooku.
 
 
Michal 
Jr Admin



Pomógł: 40 razy
Dołączył: 05 Lis 2004
Posty: 1332
Skąd: Warszawa
Wysłany: 15-05-2014, 10:13   

U mnie też internet się pogorszył, a mam Thomsona to chcą umawiać serwis aby testował w lokalizacji. Więc trochę się sypie ogółem.
 
 
Gajwer 
easy master

Dołączył: 14 Maj 2014
Posty: 32
Wysłany: 15-05-2014, 10:17   

Jeśli serwic przyjedzie sprawdz na swoim komputerze po kablu bedzie dobrze bedziesz musiał 50 zł zapłacic.
 
 
Rafal85PL 
classic master

Dołączył: 21 Paź 2012
Posty: 160
Wysłany: 15-05-2014, 10:24   

Mi też chcieli na początku wesłać technika, bo podobno wina sygnału :!:
Ale po co mi technik, skoro tylko przyjedzie, wepnie się do modemu kablem (bo WiFi go nie odchodzi) i stwierdzi że wszystko OK. Pojedzie, a mi zostanie +50zł na fakturze do zapłacenia.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: