Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Lista TV współpracujących z mediamodułem CI+ UPC
Autor Wiadomość
mizer33 
light master

Dołączył: 02 Lis 2009
Posty: 50
Skąd: Warszawa
Wysłany: 25-04-2013, 23:08   

Samsung serii F, kraj Polska i wszystko działa poprawnie, polskie znaki i brak podwójnych opisów.
_________________
 
 
RaaDeeK 
easy master

Dołączył: 10 Cze 2009
Posty: 29
Skąd: Warszawa
Wysłany: 25-04-2013, 23:13   

Witam. Pisałem w innym temacie, ale jeszcze napisze w tym. Był dziś u mnie technik z upc z modułem ci+. Mam tv samsung 46es7000. Podłączył moduł, najpierw wyszukiwał kanały (nic nie znalazł), a pozniej podłączył moduł ci+ (na tv nie pojawiło się, żadne info o parowaniu itp.). Uznał, że mój tv jest niekompatybilny z tym modułem i wcisnął mi normalny dekoder. Teraz pytanie do Was... zgłosić jutro reklamację (da się tak w ogóle? ;/ ), żeby przysłali nowego technika z nowym modułem, czy ten tv jest rzeczywiście niekompatybilny z moim tv (co wydaje mi się niemożliwe skoro na es8000 i 6800 działa :/ ). Pozdrawiam
 
 
 
maqart 
Klikacz

Dołączył: 12 Kwi 2013
Posty: 8
Skąd: Szczecin
Wysłany: 26-04-2013, 06:08   

Może techniki źle wybrał przeszukiwanie kanałów. Najlepiej sam sprawdź jeszcze raz przeszukując pasmo tv kablowej z zaznaczeniem opcji cyfrowa. Moduł CI+ instaluje się w tv po wcześniejszym wyszukaniu kanałów.
 
 
goryczka 
light master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 01 Mar 2013
Posty: 79
Skąd: Kraków
Wysłany: 26-04-2013, 08:59   

RaaDeeK napisał/a:
Witam. Pisałem w innym temacie, ale jeszcze napisze w tym. Był dziś u mnie technik z upc z modułem ci+. Mam tv samsung 46es7000. Podłączył moduł, najpierw wyszukiwał kanały (nic nie znalazł), a pozniej podłączył moduł ci+ (na tv nie pojawiło się, żadne info o parowaniu itp.). Uznał, że mój tv jest niekompatybilny z tym modułem i wcisnął mi normalny dekoder. Teraz pytanie do Was... zgłosić jutro reklamację (da się tak w ogóle? ;/ ), żeby przysłali nowego technika z nowym modułem, czy ten tv jest rzeczywiście niekompatybilny z moim tv (co wydaje mi się niemożliwe skoro na es8000 i 6800 działa :/ ). Pozdrawiam


to nie wina TV - ten model na pewno da sobie rade z modułem.
Tutaj zawalil technik - jezeli telewizor nie wyszukal kanałów to nie ma po co wkladac modułu.
Najpierw trzeba wyszukać wszystkie kanały (możesz to zrobić nawet teraz bez modułu - przepnij koncentryk z dekodera do telewizora i daj szukanie na Kablowe, Cyfrowe).
Jeżeli tv nie znalaz kanałów tzn ze jest cos z sygnałem - np. moze byc za slaby, albo zle podlaczony. Spróbuj bez tych trójników, albo jeśli masz rozbudowana instalacje to gdzieś bliżej pionu.
  goryczka
 
alma 
light master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 12 Maj 2012
Posty: 85
Wysłany: 26-04-2013, 09:59   

Zapytam szanowne grono o LG 37LH4000 - czy może ktoś próbował CI+ ?
_________________
 
 
Li Berator 
Klikacz

Dołączyła: 24 Kwi 2013
Posty: 2
Wysłany: 26-04-2013, 10:06   CI+ w modelu Sony KDL-40EX500

Sprawdziłem właśnie na stronach UPC szwajcarskiego i holenderskiego czy model Sony KDL-40EX500 obsługuje karty CI+ i mam potwierdzenie. Tymczasem na stronie polskiego UPC tego modelu nie ma. Czy jest możliwe, że np. ten sam model TV na zachodnich rynkach ma większe możliwości czy może ten model jest dość stary i dlatego przez polski UPC jest w ogóle nie uwzględniony i na pewno karta CI+ będzie działać bez zarzutu?
_________________
 
 
marder 
plus master


Pomógł: 10 razy
Dołączył: 14 Kwi 2010
Posty: 373
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 26-04-2013, 13:06   

Sony EX500 jest zgodny z CI+.
http://www.sony.pl/produc...dane-techniczne
 
 
effe 
classic master

Dołączył: 22 Mar 2013
Posty: 216
Wysłany: 26-04-2013, 15:06   

Witam,

A czy jest może na rynku jakiś model TV, który umożliwia planowanie nagrań, tzn. chcę np. ustawić sobie, aby TV nagrał mi film za 4 godziny lub za 3 dni itp. Chciałbym również, aby TV miał opcję nagrywania gdy jest wyłączony. O możliwości nagrywania i oglądaniu innego kanału już raczej nie ma co marzyć? Z tego co wiem TV musiałby mieć 2 tunery?
Wstępnie jestem zainteresowany tym TV http://www.euro.com.pl/te...ps60f5500.bhtml
ale czy on posiada te opcje? Niestety nigdzie nie mogłem znaleźć interesujących mnie informacji.
Jeśli ktoś się orientuje, to proszę o info.

Pozdrawiam.
 
 
goryczka 
light master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 01 Mar 2013
Posty: 79
Skąd: Kraków
Wysłany: 26-04-2013, 16:38   

Samsung (przynajmniej te z serii ES) w wersjach z PVR (zalezne od modelu) maja mozliwosc nagrywania wraz z planowaniem.
Samo planowanie odbywa sie poprzez znazanczenie wybranej audycji na EPG - co za tym idzie mozemy planowac tak daleko do przodu jak dostepne jest informacja o audycji dla danego kanału.
TV ma takze mozliwosc nagrywania jak jest wylaczony.
Jesli chodzi o nagrywanie 2 kanalow naraz to na pewno nie jest to mozliwe dla tego samego zrodla (np. tuner DVB-C).
Mozna by sprawdzic czy jest mozliwosc nagrywac cos np. z DVB-T a ogladac DVB-S? Jak ktos ma mozliwosc to moze sprawdzic.
  goryczka
 
effe 
classic master

Dołączył: 22 Mar 2013
Posty: 216
Wysłany: 26-04-2013, 16:48   

goryczka napisał/a:
Samsung (przynajmniej te z serii ES) w wersjach z PVR (zalezne od modelu) maja mozliwosc nagrywania wraz z planowaniem.
Samo planowanie odbywa sie poprzez znazanczenie wybranej audycji na EPG - co za tym idzie mozemy planowac tak daleko do przodu jak dostepne jest informacja o audycji dla danego kanału.
TV ma takze mozliwosc nagrywania jak jest wylaczony.
Jesli chodzi o nagrywanie 2 kanalow naraz to na pewno nie jest to mozliwe dla tego samego zrodla (np. tuner DVB-C).
Mozna by sprawdzic czy jest mozliwosc nagrywac cos np. z DVB-T a ogladac DVB-S? Jak ktos ma mozliwosc to moze sprawdzic.


Dziękuję za odpowiedź, a może orientujesz się albo ktoś czy ten model, co wkleiłem link 60PSF5500 ma taką możliwość jak planowanie nagrywania? Bo niestety tego parametru nigdzie znaleźć nie mogę.

edit:
Właśnie dostałem odpowiedź na maila bezpośrednio od samsunga.

"Szanowny Kliencie
W imieniu firmy Samsung, serdecznie dziękujemy za kontakt.
W odpowiedzi na zgłoszenie pragniemy poinformować:

Podany przez Pana model telewizora jest wyposażony w funkcję PVR, która umożliwia nagrywanie audycji na zewnętrzny nośnik pamięci. Możliwe jest również planowanie nagrywania, oraz nagrywanie audycji z modułu CI/CI+, o ile nie są one specjalnie zabezpieczone przez dostawcę. Po zaplanowaniu nagrywania na konkretną godzinę czy audycję, telewizor włączy się i rozpocznie proces nagrywania.

Z chęcią udzielimy odpowiedzi na ewentualne następne pytania.
"

Trochę mnie to nie zadowala, ponieważ, jeśli chciałbym coś zaplanować do nagrania np w nocy, to telewizor mi się uruchomi i obudzi mnie i żonę, a to mija się z celem.
 
 
marder 
plus master


Pomógł: 10 razy
Dołączył: 14 Kwi 2010
Posty: 373
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 26-04-2013, 17:16   

effe napisał/a:
A czy jest może na rynku jakiś model TV, który umożliwia planowanie nagrań, tzn. chcę np. ustawić sobie, aby TV nagrał mi film za 4 godziny lub za 3 dni itp. Chciałbym również, aby TV miał opcję nagrywania gdy jest wyłączony.

Takie możliwości ma każdy telewizor z PVR. Bez obaw.
effe napisał/a:
O możliwości nagrywania i oglądaniu innego kanału już raczej nie ma co marzyć? Z tego co wiem TV musiałby mieć 2 tunery?

Zgadza się.
 
 
effe 
classic master

Dołączył: 22 Mar 2013
Posty: 216
Wysłany: 26-04-2013, 17:20   

marder, no właśnie nie każdy, bo Samsung twierdzi, że PS60 F5500 ma możliwość planowania, ale jak się zacznie program, który ma być nagrywany, to TV się sam uruchamia, a to jest lekki dyskomfort.
 
 
marder 
plus master


Pomógł: 10 razy
Dołączył: 14 Kwi 2010
Posty: 373
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 26-04-2013, 17:21   

goryczka napisał/a:
Mozna by sprawdzic czy jest mozliwosc nagrywac cos np. z DVB-T a ogladac DVB-S? Jak ktos ma mozliwosc to moze sprawdzic.

Masz jedno gniazdo antenowe, nie ma za bardzo jak sprawdzić.

[ Dodano: 26-04-2013, 17:23 ]
effe napisał/a:
marder, no właśnie nie każdy, bo Samsung twierdzi, że PS60 F5500 ma możliwość planowania, ale jak się zacznie program, który ma być nagrywany, to TV się sam uruchamia, a to jest lekki dyskomfort.

Mój Samsung LE40C650 (rocznik 2010) ma taką możliwość a tegoroczne by nie miały? Wątpię.
 
 
effe 
classic master

Dołączył: 22 Mar 2013
Posty: 216
Wysłany: 26-04-2013, 17:30   

To dlaczego Samsung piszę to:
"Po zaplanowaniu nagrywania na konkretną godzinę czy audycję, telewizor włączy się i rozpocznie proces nagrywania."

A czy jest taka możliwość, że np mam wyłączony TV nagrywa mi się jakiś film przy wyłączonym TV, po 30-60min wracam do pokoju odtwarzam od początku film już częściowo nagrany na dysku twardym i oglądam, a film dalej się nagrywa i np w trakcie reklam przewijam do przodu. Robię tak w mediaboxie UPC, a czy na TV też będę miał taką funkcję?

[ Dodano: 26-04-2013, 17:32 ]
marder napisał/a:
goryczka napisał/a:
Mozna by sprawdzic czy jest mozliwosc nagrywac cos np. z DVB-T a ogladac DVB-S? Jak ktos ma mozliwosc to moze sprawdzic.

Masz jedno gniazdo antenowe, nie ma za bardzo jak sprawdzić.

[ Dodano: 26-04-2013, 17:23 ]
effe napisał/a:
marder, no właśnie nie każdy, bo Samsung twierdzi, że PS60 F5500 ma możliwość planowania, ale jak się zacznie program, który ma być nagrywany, to TV się sam uruchamia, a to jest lekki dyskomfort.

Mój Samsung LE40C650 (rocznik 2010) ma taką możliwość a tegoroczne by nie miały? Wątpię.


To C650 też ma możliwość nagrywania?
Posiadam obecnie plazmę 51 D550 więc rocznik 2011 i ja nie mam nagrywania? Czy się mylę? Ale z tego co wiem to ten model nie nagrywa. Może wystarczy jakaś aktualizacja oprogramowania?
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 67 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5625
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 26-04-2013, 17:41   

effe napisał/a:
A czy jest taka możliwość, że np mam wyłączony TV nagrywa mi się jakiś film przy wyłączonym TV, po 30-60min wracam do pokoju odtwarzam od początku film już częściowo nagrany na dysku twardym i oglądam, a film dalej się nagrywa i np w trakcie reklam przewijam do przodu. Robię tak w mediaboxie UPC, a czy na TV też będę miał taką funkcję?

Zależy od tego czy tv będzie miał możliwość oglądania nagranego na dysku materiału i w tym samym czasie nagrywanie tego nadal, bo może być tak, że by cos obejrzeć to najpierw tv musi skończyć nagrywać.
Wygląda na to, że jednak oprócz braku dodatkowego pudełka MediaModuł ma same wady które są efektem zbyt wygórowanych (sic) oczekiwań telewidzów, a za brak takowych wine ponosi TYLKO telewizor.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: