Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Moduł CI+ W upc
Autor Wiadomość
Jack777 
light master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Mar 2013
Posty: 99
Wysłany: 07-03-2022, 18:56   

Jeśli przy włozonym module kanały niekodowane Ci nie działają to masz problem, bo trudmo stwierdzić czy to wina modułu czy TV, jedyne rozwiązanie to wizyta technika z nowym modułem, jeśli na nowym module będzie trn sam problem to prawdopodobnie wina TV
 
 
marioking 
classic master

Dołączył: 28 Cze 2013
Posty: 197
Wysłany: 08-03-2022, 15:55   

Jak wygląda użytkowanie upc go w przypadku android TV z mediamodułem? Czy taki TV jest uznawany przez aplikacje jako "dekoder"? Pytam w kontekscie kanałów które wymagają "dekodera" do usługi replay czy odtwarzania.... Czy raczej jest traktowany jak każde "obce" urządzenie?
_________________
 
 
Kebap12 
plus master

Dołączył: 21 Sty 2011
Posty: 606
Wysłany: 08-03-2022, 16:23   

wygląda tak samo jak użytkowanie upc go na każdym innym sprzęcie który nie jest bezpośrednio parowany/brandowany od upc
 
 
marioking 
classic master

Dołączył: 28 Cze 2013
Posty: 197
Wysłany: 08-03-2022, 16:41   

Dzięki, szkoda. Bo jednak mediamoduł na jedyny dekoder słabo przez to wygląda... Czemu oni cenia go na poziomie dekodera 4k albo recodera! Osobiscie wolałbym CI+ ale jednak polubiłem replaya....
_________________
 
 
Dreamscape 
easy master

Dołączył: 09 Lip 2015
Posty: 28
Wysłany: 20-03-2022, 11:31   

Cześć, dwa pytania:
1. Czy są jakieś przeciwwskazania do tego, żeby do jednego TV mieć podłączony zarówno ten nowy dekoder box 4k, jak i moduł CI+? Żonie bardzo dekoder odpowiada bo ma i nagrywanie i replay, więc nie chcę z niego rezygnować. Natomiast mi osobiście przeszkadza beznadziejny bitrate z dekodera, a z tego co pamiętam z któregoś wątku tu na forum, poprzez CI+ powinno być dużo lepiej z jakością obrazu (na tej stronie: https://www.digitalbitrat...ive=205&lang=en jest info, że Eleven Sports 1 4K leci w ok 25 Mb/s, przez dekoder na 100% tyle nie ma bo jakość jest mizerna w porównaniu z netflixem, na którym jest podobny bitrate)?
2. Mam gniazdo z kablem antenowym w salonie przy szafce RTV, będzie jakieś 10 metrów kabla do skrzynki teletechnicznej. W skrzynce teletechnicznej mam koncentryk niestety nieprzecięty i niezarobiony. Mam tu też rFoga zamontowanego podczas instalacji internetu (przejście ze światłowodu na koncentryk) i dalej do connectboxa. Jak rozumiem technik podczas instalacji CI+ musiałby się wpiąć do drugiego gniazda na rFogu, ale czy on sobie ten kabel antenowy w skrzynce sam przetnie i zarobi, czy muszę o to zadbać przed instalacją? Pytam bo jak miałem analogiczną sytuację z nieprzeciętą skrętką, to się na to wypiał, podłączył rFoga, connectboxa i tyle go widzieli.
 
 
grzech1991 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Wrz 2017
Posty: 208
Wysłany: 20-03-2022, 11:42   

1. Tak możesz mieć obie technologie w jednym TV pod warunkiem, że masz gotowe podłączenia
2. Zrobi sam ew. jeśli TV masz tam gdzie connectbox to pewnie da rozdzielacz.
 
 
Dreamscape 
easy master

Dołączył: 09 Lip 2015
Posty: 28
Wysłany: 20-03-2022, 11:51   

grzech1991 napisał/a:
1. Tak możesz mieć obie technologie w jednym TV pod warunkiem, że masz gotowe podłączenia
2. Zrobi sam ew. jeśli TV masz tam gdzie connectbox to pewnie da rozdzielacz.


Connectboxa mam w skrzynce przedpokoju, przy telewizorze mam tylko gniazdo antenowe, do którego kabel idzie w peszlu z rzeczonej skrzynki. Ok, dzięki za info. Zamówię usługę, w najgorszym razie po prostu skorzystam z 14-dniowego prawa do rezygnacji.
 
 
grundol2 
light master

Dołączył: 06 Paź 2013
Posty: 54
Wysłany: 27-03-2022, 20:45   

Witam w jaki szybki sposób robicie szybką edycję listę kanałów np. jak zmieniają częstotliwości i trzeba dodać np. 3 muxy i robi się bałagan np jak było z polsatami sport Premium 3,4,5,6 bo raczej nie da się ręcznie dodać jednego kanału osobno ? Pozdrawiam
 
 
MAVERIC 
plus master

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 24 Lis 2018
Posty: 306
Wysłany: 27-03-2022, 22:29   

Sprawdzam jakie kanały są zmieniane, z jakiego muxa, skanuję ten mux ręcznie i ustawiam ręcznie na swojej liście kanałów. Zwykle zajmuje mi to 10-15minut
_________________
 
 
marioking 
classic master

Dołączył: 28 Cze 2013
Posty: 197
Wysłany: 16-04-2022, 08:58   

Udało mi sie w końcu zrezygnować z Horizona na rzecz świetnie działającej CI+... niestety nie wiedziałem że wówczas wyłączają replay nawet na przegladarce/aplikacji... To sztywna polityka czy ktoś ma? Rzecz jasna przy samej usłudze Ci+, bo w przypadku mr z horizonem czy 4k działa...
_________________
 
 
Adamus_ 
plus master


Dołączył: 14 Gru 2010
Posty: 367
Skąd: Kraków
Wysłany: 11-05-2022, 17:30   

Witam

Mam TV Samsungi chce mu przywrócić ustawienia fabryczne a mam w nim Modul CI czy jak zrobie przywracanie fabryczne to będę musiał pózniej przeskanowac liste kanałow czy ona automatycznie się pojawi?
_________________
 
 
MAVERIC 
plus master

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 24 Lis 2018
Posty: 306
Wysłany: 11-05-2022, 18:12   

Musisz przeskanować kanały od nowa. Albo automatycznie z wykorzystaniem parametrów UPC i wtedy będziesz miał ich listę kanałów albo poprzez inną sieć wtedy będziesz miał możliwość edytowania i ułożenia własnej listy kanałów.
_________________
 
 
mm2 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 12 Lut 2015
Posty: 171
Skąd: Śląsk
Wysłany: 12-05-2022, 10:00   

Adamus_ napisał/a:
Witam

Mam TV Samsungi chce mu przywrócić ustawienia fabryczne a mam w nim Modul CI czy jak zrobie przywracanie fabryczne to będę musiał pózniej przeskanowac liste kanałow czy ona automatycznie się pojawi?
W Samsungach (przynajmniej w moich) jest opcja "Transferuj listę kanałów na" robisz transfer na pendrive, a po przywracaniu fabrycznym transfer powrotny na telewizor - i masz wszystkie kanały w identycznej kolejności.
_________________
 
 
skreem 
classic master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 02 Sty 2009
Posty: 168
Skąd: Wawa
Wysłany: 18-05-2022, 08:55   

marioking napisał/a:
Udało mi sie w końcu zrezygnować z Horizona na rzecz świetnie działającej CI+... niestety nie wiedziałem że wówczas wyłączają replay nawet na przegladarce/aplikacji... To sztywna polityka czy ktoś ma? Rzecz jasna przy samej usłudze Ci+, bo w przypadku mr z horizonem czy 4k działa...


Dzięki za info - też już miałem zrezygnować, ale że korzystam z Replay TV, to "zrezygnowałem" z pudła Horizon w inny sposób - poszedł do szafy. TV oglądam już tylko przez UPC GO.
 
 
knoxville 
light master


Dołączył: 01 Lut 2016
Posty: 134
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 04-06-2022, 22:32   

Witam.
Wyłączyli mi kanały z pakietu Max premium
W jaki sposób mogę sam odświeżyć moduły CI ?
_________________
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,35 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: