Nowa usługa: UPC Phone |
Autor |
Wiadomość |
jss
light master
|
Wysłany: 10-10-2012, 14:36 Nowa usługa: UPC Phone
|
|
|
UPC Phone to aplikacja pozwalająca na wykonywanie i odbieranie połączeń wykorzystując taryfę stacjonarną UPC na telefonie komórkowym.
Do korzystania z aplikacji wystarczy posiadać usługę telefoniczną UPC i telefon z systemem Android 2.0 i wyższym lub IOS 4.0 i wyższym oraz konto w systemie Moje UPC.
Klient może podłączyć maksymalnie 3 urządzenia mobilne w ramach swojej taryfy telefonicznej, połączenia pomiędzy tymi urządzeniami realizowane są za darmo. Pozostałe połączenia wykonywane przez aplikację taryfikowane są zgodnie z taryfą jaką Klient posiada.
Aplikację można pobrać ze sklepu Google Play (wersja dla sytemu Android) lub App Store (wersja dla systemu IOS).
więcej na stronie : http://www.upc.pl/telefon...kowe/upc-phone/ |
|
 |
entersc
light master

|
Wysłany: 10-10-2012, 17:22
|
|
|
Bardzo Fajna sprawa,nie muszę mieć dwóch telefonów na biurku,wystarczy komórka.Działa bardzo dobrze.Oby więcej takich nowości.Pozdrawiam |
|
|
|
 |
gregor
easy master
|
Wysłany: 10-10-2012, 17:46 A jak z 3G
|
|
|
Połączenia przez wifi rozumiem ale jak będą naliczane połączenia przez 3G, mam telefon kom. w Orange i co oni nie będą naliczać za korzystanie z ich 3G, czy może będę płacił podwójnie raz za połączenie 3G dla Orange i drugi za to samo połączenie w ramach abonamentu do UPC, nie bardzo rozumiem może mi to ktoś wyjaśni. |
|
|
|
 |
petryk
ultra master
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 13 Wrz 2005 Posty: 830
|
Wysłany: 10-10-2012, 17:51
|
|
|
I działa tylko na wifi od UPC ? |
|
|
|
 |
JANUARY
classic master
Pomógł: 7 razy Dołączył: 04 Lip 2006 Posty: 293 Skąd: IIImiasto
|
Wysłany: 10-10-2012, 18:13
|
|
|
A już myślałem, że też mogę skorzystać z tego. |
|
|
|
 |
comer
light master
|
Wysłany: 10-10-2012, 18:25
|
|
|
A będzie ta aplikacja na inne systemy?
gregor napisał/a: | Połączenia przez wifi rozumiem ale jak będą naliczane połączenia przez 3G, mam telefon kom. w Orange i co oni nie będą naliczać za korzystanie z ich 3G, czy może będę płacił podwójnie raz za połączenie 3G dla Orange i drugi za to samo połączenie w ramach abonamentu do UPC, nie bardzo rozumiem może mi to ktoś wyjaśni. |
TU chodzi o połączenie 3G z internetem w telefonie. Czyli albo za darmo przez wifi albo przez internet (od operatora) w telefonie za który płacisz bądź posiadasz darmowy pakiet internetu w telefonie od operatora. |
|
|
|
 |
petryk
ultra master
|
Wysłany: 10-10-2012, 20:04
|
|
|
Zainstalowałem sobie na telefon z Androidem i mam problem zalogowaniem na konto moje UPC łącze sie przez wifi nie polecam |
|
|
|
 |
kelt
classic master
|
Wysłany: 10-10-2012, 21:50
|
|
|
Brawo UPC, zajebisty patent.
Normalnie sie zalogowalem, poprawnie wykrylo moj nr. telefonu stacjonarnego i wszystko działa. (Galaxy Mini 2 / HTC Desire)
Ale pare pytan:
1. Jak wygladaja stawki za polaczenia za granice, dzwoniac z Polski korzystajac z tej aplikacji? (oprocz tego czy dzwoniac powiedzmy do Szwecji na nr. stacjonarny, moge korzystac z darmowych minut?)
2. Co jesli mamy podlaczone 2 smartphony do aplikacji UPC Phone, i powiedzmy ze z obu telefonow odbiore polaczenie? |
|
|
|
 |
RadkoR [Usunięty]
|
Wysłany: 10-10-2012, 22:40
|
|
|
petryk napisał/a: | I działa tylko na wifi od UPC ? |
Nie. Działa na każdym łączu. WiFi albo 3G.
Przed chwilą przetestowałem. Fajne to.
Z innego telefonu wykonałem połączenie na mój numer stacjonarny. Jednocześnie dzwonił telefon domowy i ta appka w fonie. Fajny dzwonek nawet ma. |
|
|
|
 |
Marek
Moderator

Pomógł: 241 razy Dołączył: 29 Lis 2004 Posty: 7120 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 11-10-2012, 00:54
|
|
|
No no, coś czuję że niedługo będzie można korzystać z własnych bramek jak u innych operatorów VOIP
(wystarczy co by ktoś korzystając z tego klienta SIP na telefonie wyciągnął z niego adres serwera i jak wygląda własny login oraz hasło). |
|
|
|
 |
kubawojcik
light master
|
Wysłany: 11-10-2012, 07:52
|
|
|
Fajne to bo nie muszę kupować telefonu.
Od dziś iPad jest moim stacjonarnym |
|
|
|
 |
Caney
plus master

Pomógł: 11 razy Dołączył: 29 Mar 2005 Posty: 455 Skąd: Warszawa-Ursus
|
Wysłany: 11-10-2012, 08:22
|
|
|
30 sekundowa rozmowa przez 3G to u mnie 415 KB pobranych danych przez operatora... (Orange)
Całkiem nie źle... |
|
|
|
 |
gregor
easy master
|
Wysłany: 11-10-2012, 10:34
|
|
|
Niby fajnie ale u mnie na SG S II w Gdańsku po wifi często zrywa-zanika połączenie /czerwona ikonka/, po 3G jeszcze nie sprawdzałem, no i nie ma jak sprawdzić ile wykorzystałem darmowego pakietu minut w UPC /mam 240/ bo po wykorzystaniu to mam taniej u operatora komórkowego. Ogólnie to przydałby się do tej funkcji jakiś przejrzysty cennik aby wiedzieć co i jak a nie szukać po różnych cennikach i domyślać się czy pasuje.
[ Dodano: 11-10-2012, 12:36 ]
Można sprawdzać połączenia na stronie Moje UPC ale tam są jakieś stare połączenia nie ma bieżących no i od ok 2 godzin brak połączenia /czerwona ikonka/ reset nie pomógł. Jak tak dalej to lipa. |
|
|
|
 |
kvs
Moderator

Pomógł: 43 razy Dołączył: 09 Mar 2005 Posty: 1586 Skąd: Mokotów / Białołęka
|
Wysłany: 11-10-2012, 14:56
|
|
|
Marek napisał/a: | No no, coś czuję że niedługo będzie można korzystać z własnych bramek jak u innych operatorów VOIP |
Trzeba by posniffować ruch między komórką a routerem Podejrzewam, że temat jest do rozkminienia. |
|
 |
petryk
ultra master
|
Wysłany: 11-10-2012, 16:43
|
|
|
Ale czy to jest opłacalne? jak ktoś ma ograniczenie w komórce na internet |
|