Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
UPC Live TV problem z Discovery Channel
Autor Wiadomość
dizel 
light master

Dołączył: 11 Kwi 2005
Posty: 111
Skąd: Lublin
Wysłany: 23-06-2012, 14:18   UPC Live TV problem z Discovery Channel

Witam
Od 2-3 dni nastąpiły zmiany w usłudze UPC live, trzeba podać pesel do zalogowania i wtedy dopiero można przez stronę oglądać te kilka kanałów które są dostępne. Odkąd to wprowadzili to pojawił się problem z Discovery Channel. Obraz jest ale nie ma dźwięku, na innych kanałach wszystko jest ok, może ktoś potwierdzić te problemy bo to raczej wina UPC.
 
 
zygikuleczka 
ultra master


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 17 Lut 2012
Posty: 1332
Skąd: Tam gdzie się pije...
Wysłany: 23-06-2012, 14:21   

Ni ma dźwięku na discovery. Niezła "łobuzerka" z tym, że usługa jest dostępna jedynie dla Abonentów posiadających i tv i internet.
_________________
 
 
dizel 
light master

Dołączył: 11 Kwi 2005
Posty: 111
Skąd: Lublin
Wysłany: 23-06-2012, 14:34   

A no rzeczywiście dopiero Ty mi to uświadomiłeś. Jak wpisuje swój pesel do logowania to nie przechodzi błąd logowania. Miałem już pisać zgłoszenie. A to dlatego. Z drugiej strony to telewizje mam od nich tyle że pakiet podstawowy z podstawowymi kanałami za jakieś 9pln. No to się wycwanili. Zresztą i tak rezygnuje z upc prawdopodobnie od lipca z ich usług więc tragedii nie będzie.
 
 
zygikuleczka 
ultra master


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 17 Lut 2012
Posty: 1332
Skąd: Tam gdzie się pije...
Wysłany: 23-06-2012, 16:15   

dizel napisał/a:
z podstawowymi kanałami za jakieś 9pln

a co to za jakiś pakiecik? nie słyszałem o takim? Analog czy z dekoderem?
_________________
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 23-06-2012, 16:38   

dizel, dźwięk na discovery mają zepsuty - od czasu do czasu odłączy im się kabelek i znika obraz albo dźwięk na którymś kanale, jak się za kilka dni zorientują to naprawią

A co do oglądania to zamiast męczyć się ze stroną która jest napisana fatalnie polecam ściągnąć sobie playlistę z tego postu i oglądać bezpośrednio z niej.

Te programy są wliczone w cenę internetu nie potrzeba wykupywać telewizji aby je oglądać.
  marekd@jabberpl.org
 
dizel 
light master

Dołączył: 11 Kwi 2005
Posty: 111
Skąd: Lublin
Wysłany: 23-06-2012, 16:59   

zygikuleczka napisał/a:
dizel napisał/a:
z podstawowymi kanałami za jakieś 9pln

a co to za jakiś pakiecik? nie słyszałem o takim? Analog czy z dekoderem?

Oczywiście analog. Pakiet podstawowy się to nazywa, jest tylko kilka kanałów 1,2,tvp info,polsat, tvn ,tv polonia. Mi to w zupełności wystarcza.
Marek napisał/a:
Te programy są wliczone w cenę internetu nie potrzeba wykupywać telewizji aby je oglądać

Wychodzi na to że jednak się zmieniło. Od 3 dni żeby oglądać trzeba się logować na stronie podając pesel, dziwnym trafem jakoś mój pesel nie wchodzi, pokazuje błąd, a na górze coś jest napisane odnośnie internetu i tv
Ostatnio zmieniony przez dizel 23-06-2012, 17:16, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 23-06-2012, 17:15   

U mnie działa bez podawania czegokolwiek a mam tylko internet.

Weryfikowane jest tylko IP czy pochodzi z puli należącej do UPC.
  marekd@jabberpl.org
 
zygikuleczka 
ultra master


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 17 Lut 2012
Posty: 1332
Skąd: Tam gdzie się pije...
Wysłany: 23-06-2012, 17:30   

Tak było dotychczas. Regulamin usługi jest już zaktualizowany
_________________
 
 
dizel 
light master

Dołączył: 11 Kwi 2005
Posty: 111
Skąd: Lublin
Wysłany: 23-06-2012, 17:33   

No to dziwne bo u mnie po wpisaniu poprawnego pesela wywala błąd ale z tego co pisze na stronie wnioskuje że trzeba mieć od nich też tv żeby upc live działało. Oczywiście mówię o włączeniu tego normalnie ze strony internetowej, nie z odtwarzacza . Obrazek w załączniku

Schowek0133nowe.jpg
Plik ściągnięto 1208 raz(y) 174,42 KB

 
 
Susane
[Usunięty]

Wysłany: 23-06-2012, 17:42   

Faktycznie ze strony już się nie da, ale z programów działa, właśnie sobie oglądam pod linuxem przez odtwarzacz Totem. Mam tylko usługę internetową, bez tv.
 
 
gumowe_ucho 
light master


Dołączył: 27 Paź 2009
Posty: 147
Skąd: Warszawa
Wysłany: 23-06-2012, 23:59   

Mam to samo !


Dzięki UPC "TY" zawsze wiesz jak uprzykrzyć życie klientom ha ha. :P
_________________
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 24-06-2012, 02:03   

dizel, daj linka do tej strony co ją masz na obrazku.
--edit--
Ok już nie trzeba znalazłem sobie
Kod:
http://www.upc.pl/rozrywka/telewizja/upc-live-tv/

I jest jeszcze gorzej niż myślałem - z tej strony można pobrać wszystkie PESELe jakie mają tam w bazie.

Zastanawiam się jak im dać znać aby ją szybko wyłączyli tą nową stronę bez jednoczesnego wywoływania wielkiej afery.

Chyba napiszę do CePeU bo oficjalnego maila czytają raz w miesiącu i do tego czasu ludzie by ich zjedli za udostępnienie tych danych.
  marekd@jabberpl.org
 
JACKo 
classic master

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 02 Lis 2011
Posty: 259
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 24-06-2012, 07:41   

Jak same Pesele to chyba jeszcze nie koniec świata. Ale jak z nazwiskiem itd... to co innego. Do wygenerowanie nr nie trzeba dużo zachodu. Są odpowiednie wzory. Czy chodzi o generowanie brute-force?
Jak udostępniają to po co robią na tym logowanie? ;) Choć sam nie odkryłem tego.
_________________
 
 
Susane
[Usunięty]

Wysłany: 24-06-2012, 09:33   

Marek napisał/a:
Zastanawiam się jak im dać znać aby ją szybko wyłączyli tą nową stronę bez jednoczesnego wywoływania wielkiej afery.

Chyba napiszę do CePeU bo oficjalnego maila czytają raz w miesiącu i do tego czasu ludzie by ich zjedli za udostępnienie tych danych.
Najszybciej się z tym uporają jak zgłoszenie pójdzie do Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych.
 
 
zygikuleczka 
ultra master


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 17 Lut 2012
Posty: 1332
Skąd: Tam gdzie się pije...
Wysłany: 24-06-2012, 10:20   

W serwisie ICA cyfry+ też jest taki sposób logowania i jakoś jeszcze nic z tym nie zrobili a pewnie niejednokrotnie były skargi do giodo i innych takich.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: