Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Koniec umowy, rezygnac z tv cyfrowej, pelny pakie analogowy
Autor Wiadomość
atomix 
chello guru

Pomógł: 8 razy
Dołączył: 31 Gru 2005
Posty: 3341
Skąd: Śląsk
Wysłany: 01-02-2011, 19:50   

Massacrrrre napisał/a:
nadal jednak nie moge wziac zadnej opcji z promocji, ktore widnieja na stronie, bo mam dwie uslugi :)


Wystarczy złożyć wypowiedzenie w UPC, wtedy proponują to co było niemożliwe, czyli... to co dla nowych ;)
_________________
 
 
Massacrrrre 
easy master

Dołączył: 08 Paź 2006
Posty: 33
Skąd: Wrocław
Wysłany: 01-02-2011, 22:02   

Dzisiaj na stronie upc wyczytalem, ze dostepne sa umowy na czas nieokreslony i w przypadku tv i netu. oczywiscie nie ma znizek, ale panie w bok i infolinii mi zaprzeczaly i ze nie mozna. Coz, jak widac po cenniku mozna. umowa wypowiedziaem, nie byla na mnie. swoja podpisze nowa na czas nieokreslony.
_________________
 
 
 
Precelos 
ultra master


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Paź 2009
Posty: 1433
Skąd: K-K
Wysłany: 01-02-2011, 23:34   

Massacrrrre, jesli masz juz instalacje z upc to nie powinna byc brana oplata 100 zl tylko 10 zl za aktywacje,
_________________
  precel@wtw.im
 
Massacrrrre 
easy master

Dołączył: 08 Paź 2006
Posty: 33
Skąd: Wrocław
Wysłany: 02-02-2011, 01:23   

mam instalacje, mozesz to podeprzec jakims cennikiem/regulaminem ? i czy to obowiazuje przy umowach na czas nieokreslony ?
_________________
 
 
 
Precelos 
ultra master


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Paź 2009
Posty: 1433
Skąd: K-K
Wysłany: 02-02-2011, 01:37   

Massacrrrre, ty majac juz usluge zmianaisz tylko jej parametry nic wiecej, w lboku nawet doradzaja aby zostawiac pakiet minimalny aby w razie zmian na pakiet pelny nie placic za instalacje stowki.

majac umowe bezterminowa mozesz praktycznie w kazdym momencie zmienic parametry
a dzwoniles do dzialu utrzymania klienta?
_________________
  precel@wtw.im
 
Susane
[Usunięty]

Wysłany: 02-02-2011, 02:07   

Massacrrrre, instalację masz już wykonaną, nie ma potrzeby kładzenia kabli itd. także płacisz tylko za aktywację. Co nie oznacza, że nie będą chcieli Cię naciąć na te 100 zł...
 
 
Massacrrrre 
easy master

Dołączył: 08 Paź 2006
Posty: 33
Skąd: Wrocław
Wysłany: 02-02-2011, 13:29   

Troche nie rozumiem, jesli moja umowa przeszla na czas nieokreslony, moge zmieniac uslugi jak chce bez wypowiadania umowy ?

Teraz sytuacja wyglada tak, ze wypowiedzialem umowe,ktora byla na moja mame, i chce wziac na siebie net 10mb na czas nieokreslony i albo ten minimalny albo pelny analog na czas nieokreslony

Instalacje mam cala jak trzeba.

Nie kontaktowalem sie z tym dzialem, ale dostalem maila, ze przykro im ze wypowiadam umowe i ze ten dzial skontaktuje sie ze mna.

Pointa jest taka, ze nie chce sie wiazac z nimi umowa na dwa lata, zeby zaoszczedzic 20 zl miesiecznie. Wiec jak Waszym zdaniem mam to dalej rozegrac ?
_________________
 
 
 
Susane
[Usunięty]

Wysłany: 02-02-2011, 14:12   

Massacrrrre napisał/a:
Troche nie rozumiem, jesli moja umowa przeszla na czas nieokreslony, moge zmieniac uslugi jak chce bez wypowiadania umowy ?
Tak, wystarczy zadzwonić.

[ Dodano: 02-02-2011, 14:23 ]
Massacrrrre napisał/a:
Pointa jest taka, ze nie chce sie wiazac z nimi umowa na dwa lata, zeby zaoszczedzic 20 zl miesiecznie.
To weź usługi, które Cię interesują na umowę bezterminową. Będą Cię namawiać do skorzystania z promocji i wmawiać, że wszystko inne jest niekorzystne (bo jak nie wepchną promocji, to nie dostaną prowizji).
 
 
Precelos 
ultra master


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Paź 2009
Posty: 1433
Skąd: K-K
Wysłany: 02-02-2011, 14:34   

Susane napisał/a:
(bo jak nie wepchną promocji, to nie dostaną prowizji).

jak to usluga o wyzszych parametrach to dostana prowizje niezaleznie od tego czy jest to czas okreslony czy nie ;)
_________________
  precel@wtw.im
 
Susane
[Usunięty]

Wysłany: 02-02-2011, 14:41   

Precelos napisał/a:
jak to usluga o wyzszych parametrach to dostana prowizje niezaleznie od tego czy jest to czas okreslony czy nie
Nawet jeśli klient będzie płacił mniej niż dotychczas? Ja im tam nie żałuję, ale chyba lepsza prowizja jest z tych promocji, bo wpychają je bez opamiętania.
 
 
Precelos 
ultra master


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Paź 2009
Posty: 1433
Skąd: K-K
Wysłany: 02-02-2011, 15:25   

Susane napisał/a:
Nawet jeśli klient będzie płacił mniej niż dotychczas?

mysle ze tak, w zalacznikach nie widze zadnej klauzuli jest tylko pozycja upgrade uslugi.
Natomiast upgrady cenowe sa czesto warunkiem skorzystania z danej promocji.

Susane napisał/a:
ale chyba lepsza prowizja jest z tych promocji,

to nie ma znaczenia, po prostu o bezterminowkach sie nie mowi no chyba ze klient sam zapyta.
_________________
  precel@wtw.im
 
Massacrrrre 
easy master

Dołączył: 08 Paź 2006
Posty: 33
Skąd: Wrocław
Wysłany: 02-02-2011, 16:42   

Ale problem w tym ze jak internet bede mial wyzszy bo z 8 mb na 10, bo juz tv bede mial tansza, bo bez wzlgedu na wszystko albo wezme minimalny za 11 zl miesiecznie albo pelny analogowy za 62.50 ale obie uslugi na czas nieokreslony. Juz dzwonili ale nie moglem odebrac :)

[ Dodano: 02-02-2011, 19:33 ]
Heh, piekna historia, pani zadzwonila umowe da sie na rok, rabat na tv na zawsze. Dzieki wszystkim za pomoc. Bez was te negocjacje bylby duzo trudniejsze.
_________________
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,19 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: