Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
całkowity brak telefonu.
Autor Wiadomość
ariete 
Klikacz

Dołączył: 17 Lut 2010
Posty: 1
Wysłany: 17-02-2010, 18:34   całkowity brak telefonu.

Witam, po przywróceniu telefonu i wymianie modemu na Thomsona twg850-4u nie mam telefonu kabel podłączony do 1 wejścia, choć palą się obie diody (tel1, tel2). Dzwonię z komórki jest zwykły sygnał, a z stacjonarnego nic nie słychać (brak sygnału). Czy to wina modemu, czy trzeba pobawić się w ustawieniach routera?
 
 
TePeO 
UPC Polska


Pomógł: 40 razy
Dołączył: 03 Gru 2007
Posty: 836
Wysłany: 17-02-2010, 22:22   

ariete, Podaj numer identyfikacyjny na priv-a, zobacze co uda się ustalić.
ps.
Czy aparat jest podłaczony bezpośrednio do modemu czy przez jakieś gniazdko?
 
 
Don Vito 
classic master


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 13 Gru 2006
Posty: 298
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 14-03-2010, 10:43   

Mam identycznie , posiadam modem thomson wifi, palą sie wszystkie lampki i cisza w telefonie.Zauważyłem że w momencie dzwonienia lampki na modemie gasną ( tak jakby sie resetował).Co jeszcze tow czasie polączenia z siecią , jak chce zadzwnic zrywa polączenie z netem. :?
 
 
TePeO 
UPC Polska


Pomógł: 40 razy
Dołączył: 03 Gru 2007
Posty: 836
Wysłany: 14-03-2010, 10:50   

Don Vito, Podaj mi zatem numer identyfikacyjny klienta na priv-a. Zobaczymy co sie dzieje...
 
 
Don Vito 
classic master


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 13 Gru 2006
Posty: 298
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 03-06-2010, 06:05   

TePeo , jak będziesz na forum daj znać , podeśle Ci nr.Od rana znowu tel nie mam.Cholera mnie już bierze>czekam na ważny tel i ludzie mnie potem opiepszają że wyłączam tel.Jak dzwonie to gasnąna modemie wszystkie lampki, dobrze że net chociaż działa.
ps.Co prawda wifi nie znajduje, po kablu leci.
ps2.No jasny ...j, teraz jak dzwonie to internet mi pada , a tel głuchy.
ps3.Na Linie TP , się dodzwonie , ale na komórke i co ciekawe inny nr UPC , już wszystko pada
 
 
TePeO 
UPC Polska


Pomógł: 40 razy
Dołączył: 03 Gru 2007
Posty: 836
Wysłany: 08-06-2010, 07:27   

Don Vito, Wyślij poprostu ID na priv-a tak będzie chyba najszybciej. Bo inaczej to możemy się mijać. :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: