Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z UPC
Autor Wiadomość
szulkos 
Klikacz

Dołączył: 20 Sie 2008
Posty: 7
Wysłany: 10-02-2009, 19:15   Problem z UPC

Witam. Zamówiłem w styczniu usługę multiroom. Przyszedł monter, podłączył dekoder ale potem powiedział, że nie może mi ustawić dekodera ponieważ ma źle wypisane zlecenie. Powiedział że to potrwa dwa-trzy dni i do mnie zadzwoni. Czekałem ale Pan niestety się nie odezwał. Dzwoniłem do biura obsługi klienta i usłyszałem że jakieś zlecenie jest niedokończone i podłączenie drugiego dekodera jest niemożliwe. Trochę to dla mnie dziwne bo jak zakładali pierwszy dekoder to nie było żadnego problemu. W dodatku ten monter zostawił ten dekoder u mnie w domu. Nie wiem za bardzo co mogę zrobić oprócz dzwonienia do BOK-u. I tak to dzwonienie nic nie daje bo mnie zbywają. Sytuacja taka trwa już blisko trzy tygodnie Czy mam jakąś inną mozliwość rozwiązanie tego problemu. Myślałem nad tym czy samemu nie mogę aktywować dekodera skoro u mnie jest. Czy ktoś jest w stanie mi podpowiedzieć co zrobić w tej sytuacji?
 
 
dopesc 
classic master


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Lut 2005
Posty: 247
Skąd: Warszawa-Bródno
Wysłany: 11-02-2009, 14:51   

Jak przyjdzie monter to nie otwieraj dzwi .Niech sie troche napoci skoro sprzet firmowy nie jest dla niego cenny.
_________________
 
 
CePeU 
UPC Polska

Pomógł: 38 razy
Dołączył: 20 Lis 2008
Posty: 637
Wysłany: 11-02-2009, 15:26   

szulkos
Prześlij na priva numer identyfikacyjny to się postaram to wyjaśnić
 
 
KeFaS 
ultra master

Pomógł: 26 razy
Dołączył: 25 Lut 2006
Posty: 1286
Wysłany: 11-02-2009, 16:18   

Ja bym próbował samemu wszystko podłączyć i "aktywować", chociaż to pewnie wygląda tak jak aktywacja modemu od Internetu, czyli potrzebny jest "wtajemniczony" technik.
Czyli masz dekoder u siebie, nikomu niepotrzebny widocznie, to ja bym go wystawił na Allegro (na pewno ktoś do testów kupi), a jak jest z HDD to wyjął sobie ten dysk i wsadził do komputera (bo to chyba SATA tam siedzi z tego co czytałem).
A jak UPC się zgłosi po dekoder to olej ich tak samo.
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 11-02-2009, 17:31   

Ja bym wystawił rachunek za magazynowanie, a gdy by wymigiwali się od płacenia sprzedał sprzęt na części dla pokrycia zaległości.
  marekd@jabberpl.org
 
technik_U_P_C 
Klikacz

Dołączyła: 27 Sty 2009
Posty: 11
Wysłany: 11-02-2009, 22:11   

Podpisywałeś cokolwiek?? to ważne.....
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: