Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Modem z najsilniejszym Wifi
Autor Wiadomość
fafko 
Klikacz

Dołączył: 25 Paź 2020
Posty: 1
Wysłany: 25-10-2020, 22:24   Modem z najsilniejszym Wifi

Witam,
stoję przed wyborem nowej umowy i konfiguracji sprzętowej, zastanawiam się nad nowym dekoderem 4K, jednak będzie używany po drugiej stronie mieszkania, obecnie używam dekodera Horizon i zasięg sieci Wifi jest na poziomie 70% jednak używając na TV horizon.tv mam bardzo często szarpany obraz.
Stąd pytanie: który modem będzie miał najsilniejszy sygnał Wifi? Co polecacie, Giga Connect Box czy Compal?
 
 
KrzysiekF 
easy master

Dołączył: 19 Gru 2019
Posty: 39
Wysłany: 26-10-2020, 18:10   

Moim zdaniem żaden. Ja ten problem rozwiązałem bardzo prosto (ale po wielu próbach i wymianach modemu). Wyłączyłem punkt dostępowy WiFi w Horizonie. Następnie podłączyłem kablem Ethernetowym zewnętrzny ruter WiFi typu WiFi5 i teraz nie mam problemu z połączeniami WiFi. Wszystkie moduły WiFi w oferowanym sprzęcie przez UPC były słabe. Po wyłączeniu WiFi w Horizonie skończyły się niespodziewane restarty, spowolnienia transferu itp. Jak czytałem wpisy wielu ludzi to ten problem dotyka większość modemów UPC. Moim zdaniem oferowany sprzęt ma zbyt słabe procesory aby dawał sobie radę z przetwarzaniem danych (trochę filtrów lub traszkę więcej wpisów w tablice rutingu) a na pewno zatyka pamięć urządzenia i wymaga restartów lub ktoś to zdalnie po nocy restartuje... Teraz działa mi to bezbłędnie tj czasem trzeba modem zrestartować bo pilot zaczyna sie zawieszać, ale sam Internet nie stwarza problemów.
 
 
pabloskrak 
classic master

Dołączył: 13 Lut 2010
Posty: 190
Wysłany: 27-10-2020, 15:56   

A jaki router polecacie do net 300 z UPC?
 
 
zylx 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 2168
Wysłany: 27-10-2020, 18:38   

pabloskrak, Ubiquity ER X, sam korzystam i gorąco polecam. Ale to goły router bez AP
_________________
 
 
wujaszekcarlos 
light master

Dołączył: 18 Wrz 2014
Posty: 57
Wysłany: 27-10-2020, 20:58   

pabloskrak napisał/a:
A jaki router polecacie do net 300 z UPC?


UPC nie daje do wyboru urządzenia. Urządzenie dostarczanie dopasowane jest do prędkości internetu.
_________________
 
 
pabloskrak 
classic master

Dołączył: 13 Lut 2010
Posty: 190
Wysłany: 28-10-2020, 13:42   

[quote="wujaszekcarlos"
UPC nie daje do wyboru urządzenia. Urządzenie dostarczanie dopasowane jest do prędkości internetu.[/quote]

Chodzi mi o router kupowany samodzielnie a nie to co wciska UPC czyli modem kablowy z opcja routera :)

Mój modem to jeszcze poczciwe Cisco.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: