Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Internet 500Mb i modem Ubee
Autor Wiadomość
Kasia 
chello master


Pomogła: 39 razy
Dołączyła: 08 Lis 2016
Posty: 2794
Skąd: W-wa
Wysłany: 19-11-2019, 21:42   

Azar, No chyba że tak ;)
Kiedyś miałam błąd linii w prywatnych wiadomościach, za nic nie można było usunąć wiadomości (w określonej sytuacji) mimo różnych kombinacji...dwa razy bodajże mnie to spotkało i dopiero po ok.roku udało się to Jackowi naprawić.

[ Dodano: 19-11-2019, 21:44 ]
Markus, z ciekawości  zapytam, bo to ewenement...a więc- każdy autor tematu ma opcje i uprawnienia, masz je teraz?
_________________
 
 
pawelb 
plus master

Pomógł: 10 razy
Dołączył: 09 Gru 2015
Posty: 613
Skąd: Warszawa
Wysłany: 19-11-2019, 22:42   

Markus napisał/a:
Usunęli mi post i taki cudak pozostał...
:D
Pytanie było czy Ubee łyknie 500Mb.


Nie lyknie bo to modem o przepustowosci maks 400mbps (8 DS)
 
 
Markus 
easy master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Mar 2012
Posty: 41
Skąd: Skawina
Wysłany: 20-11-2019, 16:46   

Mogę nadal pisać tu posty, edytować pisane, cytować...
_________________
  markus
 
Zuzia
[Usunięty]

Wysłany: 23-11-2019, 21:12   

zylx napisał/a:
Swoją drogą, próbował ktoś podpiąć Ubee (...) do szybszego Internetu niż 300mbs? Ciekawe jaki byłby efekt.
Ubee działa z konfigiem 500 Mbps :D

[ Dodano: 23-11-2019, 21:13 ]
Co prawda szału nie ma jeśli chodzi o prędkość downloadu, ale coś takiego może pracować.
 
 
Azar 
plus master


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 25 Mar 2015
Posty: 565
Skąd: Katowice
Wysłany: 23-11-2019, 21:18   

Zuzia, tylko że niestety nikt na forum nie ma 500 + ubee bo upc nie pozwala na to =/
_________________
 
 
Zuzia
[Usunięty]

Wysłany: 24-11-2019, 07:21   

Azar, jeśli ktoś ma w szafie Ubee lub Cisco oraz 500 Mbps (IPv4) może je wykorzystać z tym pakietem. Tylko, że ma to średni sens...

[ Dodano: 24-11-2019, 07:21 ]
Pisałam jedynie w kontekście pytania zylx, który był ciekawy co się stanie po podłączeniu Ubee lub Cisco do pakietu 500 Mbps. Modemy te zarejestrują się i będą działały na granicy swoich możliwości, ok. 350 Mbps.

[ Dodano: 24-11-2019, 09:30 ]
pawelb napisał/a:
to modem o przepustowosci maks 400mbps (8 DS)
A dokładniej 440 Mbps.
 
 
pawelb 
plus master

Pomógł: 10 razy
Dołączył: 09 Gru 2015
Posty: 613
Skąd: Warszawa
Wysłany: 24-11-2019, 12:13   

Zuzia napisał/a:
Azar, jeśli ktoś ma w szafie Ubee lub Cisco oraz 500 Mbps (IPv4) może je wykorzystać z tym pakietem. Tylko, że ma to średni sens...

[ Dodano: 24-11-2019, 07:21 ]
Pisałam jedynie w kontekście pytania zylx, który był ciekawy co się stanie po podłączeniu Ubee lub Cisco do pakietu 500 Mbps. Modemy te zarejestrują się i będą działały na granicy swoich możliwości, ok. 350 Mbps.

[ Dodano: 24-11-2019, 09:30 ]
pawelb napisał/a:
to modem o przepustowosci maks 400mbps (8 DS)
A dokładniej 440 Mbps.


440mbs to specyfikacja techniczna wynikająca z maksymalnych, teoretycznych ustawień, w warunkach produkcyjnych nie wyciągniesz więcej niż 400 ;)
a w obciążonym segmencie to i tego nie
 
 
Kasia 
chello master


Pomogła: 39 razy
Dołączyła: 08 Lis 2016
Posty: 2794
Skąd: W-wa
Wysłany: 24-11-2019, 12:13   

Azar napisał/a:
Zuzia napisał/a:
Ubee działa z konfigiem 500 Mbps
Zuzia, tylko że niestety nikt na forum nie ma 500 + ubee bo upc nie pozwala na to

I bardzo dobrze, bo Ubee ma ograniczenia i nie osiągnie tej prędkości, nie da rady wyciągnąć 500Mbs i tego się nie przeskoczy. By osiągnąć większą prędkość, trzeba wymienić sprzęt.
_________________
 
 
Azar 
plus master


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 25 Mar 2015
Posty: 565
Skąd: Katowice
Wysłany: 24-11-2019, 12:22   

Zresztą chyba od kiedy wprowadzono 500Mb/s w UPC to dawano wyłącznie Compala ;)
_________________
 
 
Zuzia
[Usunięty]

Wysłany: 24-11-2019, 12:31   

Nie wszystkim zależy na 500 Mbps downloadu (mnie więcej niż 150 niepotrzebne), a 30 Mbps uploadu Ubee oraz Cisco obsługują bez problemu. Także informacyjnie piszę, że taka opcja istnieje :)
 
 
sool 
easy master

Dołączył: 13 Kwi 2010
Posty: 20
Wysłany: 29-11-2019, 23:44   

Zuzia napisał/a:
Nie wszystkim zależy na 500 Mbps downloadu (mnie więcej niż 150 niepotrzebne), a 30 Mbps uploadu Ubee oraz Cisco obsługują bez problemu. Także informacyjnie piszę, że taka opcja istnieje :)


Kurcze a ja specjalnie przy przedłużeniu umowy nie wziąłem upgrade do 500 mbps żeby móc zachować moje stabilne Ubee z 300 mbps a wy mi tu piszecie że moglem wziąć 500, pożegnać technika po czym szybciutko podpiać samemu z powrotem Ubee i mieć ~400 mbps- co jest wciąż szybsze niże obecnie posiadane 300.... i jeszcze zyskać wyższy upload - 30 vs 20 :/
 
 
Azar 
plus master


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 25 Mar 2015
Posty: 565
Skąd: Katowice
Wysłany: 30-11-2019, 06:29   

sool, a dawno temu przedłużyłeś? Do 14 dni możesz odstąpić od umowy i wrócić do starych warunków i znowu negocjować.
_________________
 
 
Zuzia
[Usunięty]

Wysłany: 30-11-2019, 07:03   

sool napisał/a:
Kurcze a ja specjalnie przy przedłużeniu umowy nie wziąłem upgrade do 500 mbps żeby móc zachować moje stabilne Ubee z 300 mbps a wy mi tu piszecie że moglem wziąć 500, pożegnać technika po czym szybciutko podpiać samemu z powrotem Ubee i mieć ~400 mbps- co jest wciąż szybsze niże obecnie posiadane 300.... i jeszcze zyskać wyższy upload - 30 vs 20 :/
Raczej przy samodzielnej instalacji, bo gdybyś pożegnał technika to chyba numer z upgrade nie przejdzie, bo 500 Mbps jest z Compalem więc trzeba go dostać, aby móc schować do szafy. A technik może żądać Ubee do zwrotu.
 
 
Kasia 
chello master


Pomogła: 39 razy
Dołączyła: 08 Lis 2016
Posty: 2794
Skąd: W-wa
Wysłany: 30-11-2019, 10:04   

dokładnie tak.

sketch-1575104494157.jpg
Plik ściągnięto 56 raz(y) 86,3 KB

_________________
 
 
sool 
easy master

Dołączył: 13 Kwi 2010
Posty: 20
Wysłany: 01-12-2019, 12:39   

Ok macie racje, czyli jedyna możliwość to przekonać technika siłą lub podstępem, żeby nie zabierał Ubee. To za 2 lata tak zrobię :D
Za wszelką cenę bronię się by nie dostać Connectboxa, na moim biednym Ubee miałem już 60, 120, 250 a teraz 300 mbps i póki co już chyba 3 lub 4 raz przy przedłużaniu umowy mi się udaje go zostawić :)
Ale szybszy net też by się przydał, wiadomo.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,18 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: