Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowa instalacja
Autor Wiadomość
sequence 
easy master

Dołączył: 28 Cze 2015
Posty: 41
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 15-07-2019, 19:13   Nowa instalacja

Cześć,
u mnie w Rodzinie chcą przejść do UPC. Nie potrzebne tam nie wiadomo co, wystarczy 300mbps w zupełności, podstawowy pakiet kanałów, mediaroom + horizon.
Tylko jest jedno "ale" na stronie UPC w pakietach gdy wybieram opcję 300mbit z TV nie ma możliwości Compala osobno?

Może mnie ktoś nakierować? ktoś przerabiał?
_________________
  sequence
 
Kasia 
chello master


Pomogła: 39 razy
Dołączyła: 08 Lis 2016
Posty: 2793
Skąd: W-wa
Wysłany: 15-07-2019, 19:43   

Nie ma, ale możesz zadzwonić do UPC i powiedzieć że chcesz Compal dodatkowo, bo jeśli Horizon Ci padnie, to majac Compala będziesz mieć choć internet.
_________________
 
 
zylx 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 2004
Wysłany: 15-07-2019, 19:49   

sequence, Dobrym argumentem jest brak trybu Bridge w Horizonie.
_________________
 
 
hsurim 
ultra master


Pomógł: 10 razy
Dołączył: 04 Mar 2009
Posty: 945
Skąd: Warszawa
Wysłany: 15-07-2019, 19:54   

sequence, mam nadzieje że wiesz, z czym się będziesz borykał użytkując sprzęt na chipsecie Intel Puma ??
 
 
sequence 
easy master

Dołączył: 28 Cze 2015
Posty: 41
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 15-07-2019, 20:23   

hsurim napisał/a:
sequence, mam nadzieje że wiesz, z czym się będziesz borykał użytkując sprzęt na chipsecie Intel Puma ??


Tak, wiem doskonale. To nie ja będę korzystał tylko moja Ciocia. Typowe konsumowanie mediów, Compal da radę.
_________________
  sequence
 
Nieznajomy 
classic master

Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Maj 2019
Posty: 270
Wysłany: 15-07-2019, 22:29   

Obecnie nie ma możliwości connectbox do prędkości mniejszej niż 500 i ŻADNE argumenty nie pomogą, pracownicy upc nie mają możliwości i koniec kropka (potwierdzone info z wiarygodnego źródła :D )
Niestety zostaje horizon i 300 lub 500 mbps i horizon + connectbox

Jedynie drogą reklamacyjną da się załatwić connectbox, ale nie zawsze, bo coraz mniej ich dają.
Jeśli to ma być nowa instalacja a chcesz mieć connectbox to najpewniejsze wyjście to zamówić SAM internet, zainstalują connectbox do obojętnie której prędkości, a następnie zamówić TV na horizonie i POWIEDZIEĆ, ŻE USŁUGI KONIECZNIE muszą zostać na conectbox i wtedy na 100% przejdzie bez problemu.

PS: Nawet jak sprzedawca powie że ok daje connectbox to przyjdzie instalator, zamontuje horizona do 300 i na tym się skończy, zmienili im zasady i nie mogą, nawet jak bardzo chcą.

Argument o braku bridge kompletnie nie działa, tak było kiedyś, ale to dawno i nie prawda
  Nieznajomy
 
Zuzia 
ultra master


Pomogła: 8 razy
Dołączyła: 17 Wrz 2018
Posty: 781
Wysłany: 15-07-2019, 22:59   

Nieznajomy napisał/a:

Argument o braku bridge kompletnie nie działa, tak było kiedyś, ale to dawno i nie prawda
To trzeba z innej beczki. W Horizonie brak NAT Loopback. Dodatkowo zbyt szybko odświeża się tablica ARP przez co np. niektóre usługi SIP nie działają poprawnie.
_________________
 
 
Nieznajomy 
classic master

Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Maj 2019
Posty: 270
Wysłany: 15-07-2019, 23:11   

Zuzia, obecnie żaden argument nie działa, bo szaraczki na infolinii nie mają takiej możliwości w systemie i tyle, info od jednego z zaufanych szaraczków :P

Nic tylko cisną horizona, ale tak na prawdę dla większości Kowalskich i tak styknie :|
  Nieznajomy
 
Zuzia 
ultra master


Pomogła: 8 razy
Dołączyła: 17 Wrz 2018
Posty: 781
Wysłany: 15-07-2019, 23:27   

Siła oddziaływania musi być inna - reklamacja, argumentacja, nie pomoże to UKE. Zadziała :)
_________________
 
 
Nieznajomy 
classic master

Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Maj 2019
Posty: 270
Wysłany: 15-07-2019, 23:31   

Zuzia, dokładnie, reklamacja i tyle.

Albo wziąć 500 dużych różnic cenowych nie ma, ba u mnie pomiędzy 500 a 1 gbps jest całe 5 zł różnicy, a jeszcze jak zrezygnuje z tel i myprime to jeszcze taniej by było :D
  Nieznajomy
 
zylx 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 2004
Wysłany: 16-07-2019, 00:41   

Nieznajomy, w zeszłym tygodniu zalatwilem Compala + HZN dla neta 150 mbs i przeszlo bez problemu.
_________________
 
 
Liberator 
light master

Dołączył: 19 Paź 2009
Posty: 142
Skąd: Żory
Wysłany: 16-07-2019, 01:08   

Nieznajomy napisał/a:
PS: Nawet jak sprzedawca powie że ok daje connectbox to przyjdzie instalator, zamontuje horizona do 300 i na tym się skończy, zmienili im zasady i nie mogą, nawet jak bardzo chcą.

Jakiś absurd - co w sytuacji, gdy klient ma telewizor i komputer stacjonarny w innych częściach mieszkania i nie chce ciągnąć skrętki albo kabla HDMI przez całe mieszkanie? Chyba że 2 Horizony wtedy montują?
 
 
Zuzia 
ultra master


Pomogła: 8 razy
Dołączyła: 17 Wrz 2018
Posty: 781
Wysłany: 16-07-2019, 01:11   

Może jednak plotki o pozbywaniu się Horizona z magazynów są prawdziwe i stąd takie "absurdy".
_________________
 
 
brtk 
ultra master

Pomógł: 22 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 867
Skąd: Warszawa
Wysłany: 16-07-2019, 01:13   

A jak już ciągnąć kabel, to co to za różnica, czy skrętka czy koncentryk? Wprowadzili od 500Mb/s bo chcą zwiększyć sobie dochody i średnią prędkość i pozbyć się Horizonów, pewnie przed wprowadzeniem Horizon4.
_________________
 
 
Liberator 
light master

Dołączył: 19 Paź 2009
Posty: 142
Skąd: Żory
Wysłany: 16-07-2019, 01:22   

brtk napisał/a:
A jak już ciągnąć kabel, to co to za różnica, czy skrętka czy koncentryk?

Niektórzy mają kablówkę od lat, wskutek czego koncentryki już są, dawno zabudowane pod płytkami czy panelami przy okazji remontów. Jakby instalator chciał mi kłaść nowe kable (i to jeszcze nie cieniutki światłowód gdzieś dyskretnie przyklejony, tylko jakąś skrętkę), to na pewno bym się na to nie zgodził. No ale może teraz większość korzysta tylko z WiFi.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,19 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: