Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Forum mediaświat a sieć UPC
Autor Wiadomość
Zuzia 
plus master


Pomogła: 6 razy
Dołączyła: 17 Wrz 2018
Posty: 550
Wysłany: 14-07-2019, 19:24   

Tym razem reset nie pomógł.
_________________
 
 
Nieznajomy 
classic master

Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Maj 2019
Posty: 270
Wysłany: 14-07-2019, 19:50   

Czyżby upc postanowiło utrudnić dostęp do niezależnego forum jakim jest mediaswiat ? :oops: :oops:
Czy tylko zwykły zbieg okoliczności
  Nieznajomy
 
Zuzia 
plus master


Pomogła: 6 razy
Dołączyła: 17 Wrz 2018
Posty: 550
Wysłany: 14-07-2019, 20:00   

I mnie przyszła taka myśl do głowy, że może ma to związek z dość popularnym, kontrowersyjnym tematem z działu obok, ale w sumie taka blokada nie ma większego sensu. W dzisiejszych czasach prawie każdy ma smartfona z internetem mobilnym więc może uzyskać dostęp do forum inną drogą.
_________________
 
 
Nieznajomy 
classic master

Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Maj 2019
Posty: 270
Wysłany: 14-07-2019, 20:12   

Fakt sensu nie miałaby żadnego, a gdyby to się nagłośniło, że coś celowo blokują to odwróciłoby się to przeciwko nim.
Z tym, że na jakiej podstawie by to blokowali jak większości osób to działa.

Obstawiam jednak jakiś problem techniczny a nie celowe działanie, bo to nie miałoby najmniejszego sensu. Chociaż niestety dla sporej grupy ludzi jedynym źródłem informacji jest facebook i inne social media, a tam idzie się na temat upc dowiedzieć tyle, że .... trzeba skontaktować się przez PW i na żadne pytanie nie odpowiadają publicznie :oops:

Zuzia, zgłosiłaś do upc ?
  Nieznajomy
 
piowor 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Cze 2016
Posty: 204
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 14-07-2019, 20:19   

Też mam identyczny problem - teraz tylko przez vpn działa i przez kilka dni kilka dni temu też inaczej nie mogłem wejść na forum :/
_________________
 
 
Zuzia 
plus master


Pomogła: 6 razy
Dołączyła: 17 Wrz 2018
Posty: 550
Wysłany: 14-07-2019, 20:38   

Nieznajomy napisał/a:
Z tym, że na jakiej podstawie by to blokowali jak większości osób to działa.
Właśnie nie wiadomo ile osób ma podobny problem.

Nieznajomy napisał/a:
Zuzia, zgłosiłaś do upc ?
Nie, nie zgłaszałam, taka blokada, czy też błąd nie jest dla mnie krytyczna, nie odcina mnie od forum. Temat założyłam informacyjnie, może jeszcze ktoś dopisze się. Na razie mamy trzy przypadki.

DNS`y UPC sprawdziłam wszystkie i działają poprawnie. Można wklejać do tematu wyniki poleceń:
Kod:
tracert forum.mediaswiat.pl

nslookup forum.mediaswiat.pl

ping forum.mediaswiat.pl

ping 83.144.109.178
_________________
 
 
Nieznajomy 
classic master

Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Maj 2019
Posty: 270
Wysłany: 14-07-2019, 20:42   

Jak ktoś będzie miał podobny problem to przy okazji może mniej więcej lokalizacje podać, chociażby miasto to będzie wtedy bardziej wiadomo czy to z okolic 1 cmts czy nie związane ze sobą przypadki
  Nieznajomy
 
italo2006 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Maj 2012
Posty: 157
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 14-07-2019, 20:58   

Dzwoniłem na infolinię UPC i kazali zgłosić administratorowi strony o odblokowanie ip.
_________________
  500
 
Kasia 
chello master


Pomogła: 37 razy
Dołączyła: 08 Lis 2016
Posty: 2653
Skąd: W-wa
Wysłany: 14-07-2019, 21:14   

Zuzia, jeśli to vendetta, to się ciesz że opiera sie na  blokowaniu a nie kasowaniu 😎,  ja w każdym razie cieszę się że się tam nie rejestrowałam.
_________________
 
 
JANINAWRO 
Klikacz

Dołączyła: 10 Lip 2019
Posty: 10
Wysłany: 14-07-2019, 21:26   

Zuzia napisał/a:
Nieznajomy napisał/a:
Z tym, że na jakiej podstawie by to blokowali jak większości osób to działa.
Właśnie nie wiadomo ile osób ma podobny problem.

Nieznajomy napisał/a:
Zuzia, zgłosiłaś do upc ?
Nie, nie zgłaszałam, taka blokada, czy też błąd nie jest dla mnie krytyczna, nie odcina mnie od forum. Temat założyłam informacyjnie, może jeszcze ktoś dopisze się. Na razie mamy trzy przypadki.

DNS`y UPC sprawdziłam wszystkie i działają poprawnie. Można wklejać do tematu wyniki poleceń:
Kod:
tracert forum.mediaswiat.pl

nslookup forum.mediaswiat.pl

ping forum.mediaswiat.pl

ping 83.144.109.178



Zuzia, Ja jestem z Wrocławia i u nie działa forum forum.mediaświat.pl
 
 
Zuzia 
plus master


Pomogła: 6 razy
Dołączyła: 17 Wrz 2018
Posty: 550
Wysłany: 14-07-2019, 21:29   

italo2006 napisał/a:
Dzwoniłem na infolinię UPC i kazali zgłosić administratorowi strony o odblokowanie ip.
Standardowa porada, wcale nie głupia. Spytaj tutaj Administratora, czy banował Twoje IP. Modem ma różne IP dla trybów router i modem, możesz przełączyć się i sprawdzić, czy z innym IP jest tak samo.

Kasia napisał/a:
Zuzia, jeśli to vendetta, to się ciesz że opiera sie na blokowaniu a nie kasowaniu 😎, ja w każdym razie cieszę się że się tam nie rejestrowałam.
Jakieś moje posty już tam poleciały, nie wiem dokładnie ile, chyba muszę je liczyć, notować na boku i sprawdzać co pewien czas, czy stan zgadza się :)
A na poważnie, to na razie skłaniam się ku hipotezie, że coś się posypało i są to jednostkowe przypadki. Zobaczymy ile osób tutaj jeszcze napisze.

[ Dodano: 14-07-2019, 22:30 ]
JANINAWRO napisał/a:
Zuzia, Ja jestem z Wrocławia i u nie działa forum forum.mediaświat.pl
Ooo... Robi się ciekawie :)
_________________
 
 
JANINAWRO 
Klikacz

Dołączyła: 10 Lip 2019
Posty: 10
Wysłany: 14-07-2019, 21:58   

Zuzia, Przypatkiem może ci maca zablokowali specjalnie.... :D
 
 
Zuzia 
plus master


Pomogła: 6 razy
Dołączyła: 17 Wrz 2018
Posty: 550
Wysłany: 14-07-2019, 22:10   

Myślałam, żeby założyć wątek na Społeczności, ale jak to zrobić bez pisania zakazanej tam nazwy "mediaswiat.pl" ? : ;)
_________________
 
 
brtk 
plus master

Pomógł: 9 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 669
Skąd: Warszawa
Wysłany: 14-07-2019, 22:37   

A tak poza tym, dlaczego to forum siedzi na sieci UPC? Ktoś to na własnym serwerze trzyma u siebie w domu?
_________________
 
 
JANINAWRO 
Klikacz

Dołączyła: 10 Lip 2019
Posty: 10
Wysłany: 14-07-2019, 22:41   

Zuzia napisał/a:
Myślałam, żeby założyć wątek na Społeczności, ale jak to zrobić bez pisania zakazanej tam nazwy "mediaswiat.pl" ? : ;)



Masz racje ale przecież trzech ułanów może zaraz wątek skasować to tylko szkoda pisania i nerwów :D

Mi się wydaje że beda może wszystkim którzy tu siędzą blokować to tylko kwestia czasu, żeby wybić ich społeczność :mrgreen:

[ Dodano: 14-07-2019, 23:48 ]
brtk napisał/a:
A tak poza tym, dlaczego to forum siedzi na sieci UPC? Ktoś to na własnym serwerze trzyma u siebie w domu?


Ja wątpię w to żeby administracja blokowała...coś musi być na rzeczy
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: