Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Forum mediaświat a sieć UPC
Autor Wiadomość
Zuzia 
plus master


Pomogła: 6 razy
Dołączyła: 17 Wrz 2018
Posty: 551
Wysłany: 13-07-2019, 10:52   Forum mediaświat a sieć UPC

Od wczoraj nie mogę połączyć się z forum. Nie jest to problem z DNS, zmiana IP też nie pomaga. Przez VPN i Wi-Free wszystko działa idealnie. Tylko przez mój modem nie chce.

Łącze UPC:
Kod:
raceroute forum.mediaswiat.pl
traceroute to forum.mediaswiat.pl (83.144.109.178), 30 hops max, 38 byte packets
 1  *  *  *
 2  89-75-13-129.infra.chello.pl (89.75.13.129)  9.802 ms  8.473 ms  10.452 ms
 3  *  *  *
 4  *  *  *
 5  *  *  *
 6  *  *  *
 7  *  *  *
 8  *  *  *
 9  *  *  *
10  *  *  *


VPN:
Kod:
traceroute forum.mediaswiat.pl
traceroute to forum.mediaswiat.pl (83.144.109.178), 30 hops max, 38 byte packets
 1  10.8.8.1 (10.8.8.1)  291.633 ms  292.434 ms  292.079 ms
 2  185.242.4.201 (185.242.4.201)  291.967 ms  292.043 ms  294.697 ms
 3  xe-1-0-1-0.bb1.tyo1.jp.m247.com (176.10.83.2)  291.167 ms  295.627 ms  291.566 ms
 4  ix-xe-4-1-3-0.tcore2.tv2-tokyo.as6453.net (180.87.181.169)  299.795 ms  290.712 ms  295.469 ms
 5  if-ae-2-2.tcore1.tv2-tokyo.as6453.net (180.87.180.1)  537.444 ms  536.700 ms  536.754 ms
 6  if-et-1-2.hcore1.kv8-chiba.as6453.net (120.29.211.2)  297.460 ms  if-et-21-2.hcore1.kv8-chiba.as6453.net (120.29.217.67)  297.262 ms  293.749 ms
 7  if-ae-5-2.tcore2.sv1-santa-clara.as6453.net (209.58.86.142)  532.066 ms  533.526 ms  527.860 ms
 8  if-ae-38-2.tcore1.sqn-san-jose.as6453.net (63.243.205.74)  539.639 ms  if-ae-18-4.tcore1.sqn-san-jose.as6453.net (63.243.205.12)  535.404 ms  if-ae-18-2.tcore1.sqn-san-jose.as6453.net (63.243.205.72)  531.857 ms
 9  if-ae-12-2.tcore1.nto-new-york.as6453.net (63.243.128.28)  537.103 ms  if-ae-0-2.tcore1.nto-new-york.as6453.net (63.243.128.30)  532.621 ms  531.271 ms
10  if-ae-8-2.tcore2.nto-new-york.as6453.net (63.243.128.70)  521.300 ms  if-ae-12-33.tcore2.nto-new-york.as6453.net (63.243.128.59)  538.478 ms  535.957 ms
11  if-ae-32-2.tcore2.ldn-london.as6453.net (63.243.216.23)  542.679 ms  529.720 ms  538.134 ms
12  80.231.62.6 (80.231.62.6)  510.665 ms  522.215 ms  511.873 ms
13  *  *  *
14  nl-ams17b-rc1-lag-22-0.aorta.net (84.116.136.141)  567.096 ms  565.794 ms  567.086 ms
15  pl-waw04a-rc1-ae10-0.aorta.net (84.116.136.142)  562.942 ms  569.213 ms  591.538 ms
16  pl-waw17a-rd1-ae1-2114.aorta.net (84.116.252.58)  561.070 ms  564.954 ms  562.199 ms
17  *  *  *
18  *  *  *
19  89-75-24-214.infra.chello.pl (89.75.24.214)  558.143 ms  557.718 ms  565.995 ms
20  *  *  *
21  83-144-109-178.static.chello.pl (83.144.109.178)  568.840 ms  575.139 ms  580.559 ms
_________________
Ostatnio zmieniony przez Zuzia 13-07-2019, 11:08, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Nieznajomy 
classic master

Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Maj 2019
Posty: 270
Wysłany: 13-07-2019, 10:57   

Przez sieć upc mi normalnie działa to forum.

Może standardowo przywrócenie ustawień fabrycznych w modemie ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: i ipconfig /flushdns
  Nieznajomy
 
Zuzia 
plus master


Pomogła: 6 razy
Dołączyła: 17 Wrz 2018
Posty: 551
Wysłany: 13-07-2019, 11:01   

Wiem, że Tobie i innym działa. Resetu nie robiłam :) Ale przełączyłam się do trybu router, zmieniło się IP i to samo.
_________________
 
 
zylx 
chello master

Pomógł: 11 razy
Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 1844
Wysłany: 13-07-2019, 11:29   

A z jakich DNS korzystasz?
_________________
 
 
brtk 
plus master

Pomógł: 9 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 669
Skąd: Warszawa
Wysłany: 13-07-2019, 11:32   

Trochę dziwne, że nie działa w trybie bridge jak i routera a na wifree już tak..

Ja używam one.one.one.one i wszystko działa.

Kod:
Tracing route to forum.mediaswiat.pl [83.144.109.178]
over a maximum of 30 hops:

  1    <1 ms     1 ms     1 ms  192.168.0.1
  2     *        *        *     Request timed out.
  3    10 ms     8 ms     7 ms  89-75-24-198.infra.chello.pl [89.75.24.198]
  4     *        *        *     Request timed out.
  5    15 ms    14 ms    12 ms  83-144-109-178.static.chello.pl [83.144.109.178]

Trace complete.
_________________
 
 
Zuzia 
plus master


Pomogła: 6 razy
Dołączyła: 17 Wrz 2018
Posty: 551
Wysłany: 13-07-2019, 11:53   

Nie było dostępu do forum zarówno w trybie modem jak i router. DNS wskazuje cały czas prawidłowo, też korzystam z 1.1.1.1. Tylko pakiety nie docierały do celu. Niechętnie zrobiłam hard reset, bo nie chciało mi się od nowa konfigurować, ale pomogło i DZIAŁA! :)

Kod:
traceroute forum.mediaswiat.pl
traceroute to forum.mediaswiat.pl (83.144.109.178), 30 hops max, 60 byte packets
 1  192.168.0.1 (192.168.0.1)  0.719 ms  1.615 ms  1.699 ms
 2  * * *
 3  89-75-13-129.infra.chello.pl (89.75.13.129)  20.764 ms  23.327 ms  23.379 ms
 4  * * *
 5  * * *
 6  89-75-24-214.infra.chello.pl (89.75.24.214)  18.559 ms  15.078 ms  19.414 ms
 7  * * *
 8  83-144-109-178.static.chello.pl (83.144.109.178)  21.659 ms  21.917 ms  19.812 ms


[ Dodano: 13-07-2019, 12:56 ]
zylx napisał/a:
A z jakich DNS korzystasz?
Konkretnie 1.1.1.1 oraz 1.0.0.1 w trybie szyfrowanym.
_________________
 
 
Nieznajomy 
classic master

Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Maj 2019
Posty: 270
Wysłany: 13-07-2019, 11:58   

Reset wykałaczką z tyłu pomoże na wszystko :lol: :lol:
  Nieznajomy
 
Zuzia 
plus master


Pomogła: 6 razy
Dołączyła: 17 Wrz 2018
Posty: 551
Wysłany: 13-07-2019, 12:02   

Śmiejemy się z tego, ale faktycznie czasem pomaga :)
_________________
 
 
antyjupisi 
plus master


Pomógł: 10 razy
Dołączył: 12 Lut 2016
Posty: 313
Skąd: Śląsk
Wysłany: 13-07-2019, 14:20   

Cisco mogly pracowac stabilnie wiele miesiecy, modemoroutery trzeba restartowac. Cisco to inna liga, to juz nie wroci, bo plany na lata sa ustawione inaczej i bedziecie miec modemy na Pumie7. Z niedorobionym softem, przyzwyczajcie sie.
 
 
italo2006 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Maj 2012
Posty: 157
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 14-07-2019, 16:55   

Reset nic nie pomógł wysłałem zgłoszenie do upc.
_________________
  500
 
Nieznajomy 
classic master

Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Maj 2019
Posty: 270
Wysłany: 14-07-2019, 17:29   

italo2006, miałeś podobny problem, że nie mogłeś wejść na to forum z sieci upc ?
  Nieznajomy
 
italo2006 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Maj 2012
Posty: 157
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 14-07-2019, 17:41   

Tak mam cały czas mogę wejść przez vpn lub przez telefon komórkowy przez playa.
_________________
  500
 
Nieznajomy 
classic master

Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Maj 2019
Posty: 270
Wysłany: 14-07-2019, 17:46   

ipconfig /flushdns i inne DNS też próbowałeś ?
  Nieznajomy
 
Zuzia 
plus master


Pomogła: 6 razy
Dołączyła: 17 Wrz 2018
Posty: 551
Wysłany: 14-07-2019, 19:04   

Niestety wróciło, znowu nie mogę dostać się na forum z sieci UPC. Nie wiem jak u innych, ale u mnie to nie jest problem z DNS.


Kod:
traceroute forum.mediaswiat.pl
traceroute to forum.mediaswiat.pl (83.144.109.178), 30 hops max, 38 byte packets
 1  *  *  *
 2  89-75-13-129.infra.chello.pl (89.75.13.129)  11.016 ms  12.288 ms  7.092 ms
 3  *  *  *
 4  *  *  *
 5  *  *  *
 6  *  *  *
 7  *  *  *
 8  *  *  *
 9  *  *  *
10  *  *  *
11  *  *  *
12  *  *  *
13  *  *  *
14  *  *  *
15  *  *  *
16  *  *  *
17  *  *  *
18  *  *  *
19  *  *  *
20  *  *  *


ping forum.mediaswiat.pl
PING forum.mediaswiat.pl (83.144.109.178): 56 data bytes
^C
--- forum.mediaswiat.pl ping statistics ---
12 packets transmitted, 0 packets received, 100% packet loss


root@Zuzia:~# nslookup forum.mediaswiat.pl
Name:      forum.mediaswiat.pl
Address 1: 83.144.109.178 83-144-109-178.static.chello.pl


root@Zuzia:~# dig @62.179.1.60 forum.mediaswiat.pl
; <<>> DiG 9.14.2 <<>> @62.179.1.60 forum.mediaswiat.pl
; (1 server found)
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 7221
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 1
;; OPT PSEUDOSECTION:
; EDNS: version: 0, flags:; udp: 4096
;; QUESTION SECTION:
;forum.mediaswiat.pl.        IN    A
;; ANSWER SECTION:
forum.mediaswiat.pl.    149    IN    A    83.144.109.178
;; Query time: 12 msec
;; SERVER: 62.179.1.60#53(62.179.1.60)
;; WHEN: Sun Jul 14 19:51:52 CEST 2019
;; MSG SIZE  rcvd: 64


root@Zuzia:~# dig @1.1.1.1 forum.mediaswiat.pl
; <<>> DiG 9.14.2 <<>> @1.1.1.1 forum.mediaswiat.pl
; (1 server found)
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 56790
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 1
;; OPT PSEUDOSECTION:
; EDNS: version: 0, flags:; udp: 1452
;; QUESTION SECTION:
;forum.mediaswiat.pl.        IN    A
;; ANSWER SECTION:
forum.mediaswiat.pl.    223    IN    A    83.144.109.178
;; Query time: 14 msec
;; SERVER: 1.1.1.1#53(1.1.1.1)
;; WHEN: Sun Jul 14 19:52:06 CEST 2019
;; MSG SIZE  rcvd: 64


Za chwilę zresetuję modem i dam znać :)
_________________
 
 
ogromny 
plus master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 25 Wrz 2016
Posty: 535
Wysłany: 14-07-2019, 19:22   

U mnie normalnie działa
_________________
  ogromny
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: