Oferta Orange vs. UPC |
Autor |
Wiadomość |
brtk
chello master
Pomógł: 26 razy Dołączył: 20 Mar 2017 Posty: 1615 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 14-09-2019, 19:29
|
|
|
Nieznajomy napisał/a: | Raczej wiedzą dopiero w momencie jak jest już możliwe podłączenie |
Dostają informację wcześniej jak pisałem wyżej, tylko nie każdy kanał infolinii ma do tego wgląd. Potwierdzone info od pracownika Orange. |
|
|
|
 |
porkbone
Klikacz
|
Wysłany: 01-10-2019, 19:02
|
|
|
Nieznajomy napisał/a: |
Co do światłowodu w domu to zdarzają się wyjątki, ale tak czy inaczej nawet jak światłowód w domu to i tak ostatni odcinek jest na kablu koncentrycznym. |
Mam 1,5 m koncentryka ? Po prostu zgroza jak to mi parametry linii zrypało. |
|
|
|
 |
Otniel
easy master
|
Wysłany: 04-10-2019, 14:17
|
|
|
Ja miałem ostatni odcinek na kablu telefonicznym. Ale chodziło ładnie. |
|
|
|
 |
zylx
chello master
|
Wysłany: 04-10-2019, 14:28
|
|
|
porkbone, Niestety, ale nawet półtorametra koncentryka ma wpływ, ponieważ pingi w HFC są znacznie wyższe (+~10ms) niż na gołym światłowodzie. |
|
 |
piooch
Klikacz
|
Wysłany: 25-11-2019, 20:10
|
|
|
Witam.
Szukam informacji na temat Orange światłowód. Czytałem dużo opinii, ale zazwyczaj z przed dwóch lat. Jest ktoś może z Krakowa kto posiada internet od Orange?
Nadaje się do gier online? Jak ze stabilnością połączenia? |
|
|
|
 |
brtk
chello master
|
Wysłany: 25-11-2019, 20:31
|
|
|
Jak chcesz internet do gier, to zainteresuj się światłowodem od T-Mobile. Idzie po świetle Orange, ale ma własny, lepszy routing. |
|
|
|
 |
MariuszHL
classic master
|
Wysłany: 25-11-2019, 22:14 Każdy ofertę zbiera pod siebie.
|
|
|
Przedłużyłem nową umowę z Orange i warto odmawiać mając dobre propozycje od konkurencji.Jedynie o co mnie konsultant poprosił bym się za zbytnio tym nie chwalił więc cenowo dla mnie atrakcyjna.Przedstawiłem ofertę jaką mogę dostać od konkurencji a Orange to co jest mi w stanie dać.
Netia chciała mi dać 6 miesięcy za 1 złotówkę w promocji z dnia singla tylko ja w tej chwili mam Internet + Telewizja z Super Promo HBO + 5numerów telefonów + internet mobilny.
Oprócz zniżek za łączenie usług w wysokości 20 złotych można dostać o 5 do 15 złotych za każdą usługę przy czym internet mobilny u mnie nie zaliczał się do tej promocji.
Nigdy nie chodź do punktu obsługi klienta bo tam nie są ci w stanie dać lepszej oferty. |
|
 |
piooch
Klikacz
|
Wysłany: 26-11-2019, 05:18
|
|
|
brtk napisał/a: | Jak chcesz internet do gier, to zainteresuj się światłowodem od T-Mobile. Idzie po świetle Orange, ale ma własny, lepszy routing. |
Dziękuję za odpowiedź. Nie ukrywam, że najwygodniej dla mnie by było albo pozostać z UPC(tyle że mam problem z łączem, ping potrafisz skakac do 280 ms, a dział techniczny twierdzi że nie ma problemu) albo podpisać umowę z Orange tyle że właśnie nie znam nikogo w pobliżu i nie wiem czy nie trafię z deszczu pod rynnę.. T-Mobile w ogóle nie brałem pod uwagę, ale jeżeli była by znacząco lepsza jakość to bym się zastanowił.
MariuszHL napisał/a: |
Przedłużyłem nową umowę z Orange i warto odmawiać mając dobre propozycje od konkurencji.Jedynie o co mnie konsultant poprosił bym się za zbytnio tym nie chwalił więc cenowo dla mnie atrakcyjna.Przedstawiłem ofertę jaką mogę dostać od konkurencji a Orange to co jest mi w stanie dać.
Netia chciała mi dać 6 miesięcy za 1 złotówkę w promocji z dnia singla tylko ja w tej chwili mam Internet + Telewizja z Super Promo HBO + 5numerów telefonów + internet mobilny.
Oprócz zniżek za łączenie usług w wysokości 20 złotych można dostać o 5 do 15 złotych za każdą usługę przy czym internet mobilny u mnie nie zaliczał się do tej promocji.
Nigdy nie chodź do punktu obsługi klienta bo tam nie są ci w stanie dać lepszej oferty.
|
Można więcej szczegółów apropo połączenia? Jak ze stabilnością? |
|
|
|
 |
zylx
chello master
|
Wysłany: 26-11-2019, 12:05
|
|
|
piooch, T-Mobile wychodzi zazwyczaj drożej niż Orange, ale jeśli chodzi o jakość routingu to niebo a ziemia. Jeśli zależy Ci na niskich pingach to w ogóle nie brał bym Orange pod uwagę/ |
|
 |
piooch
Klikacz
|
Wysłany: 26-11-2019, 13:13
|
|
|
Zylx, dzięki za konkretną odpowiedź, czytałem właśnie podobne opinie o Orange ale myślałem że może coś się zmieniło..Orange w takim razie odpada.
W UPC mam możliwość przejścia na gigaconnect boxa, pytanie zatem czy T-Mobile czy gigaconnect od UPC? |
|
|
|
 |
gabrychu
classic master
Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Lut 2014 Posty: 160 Skąd: Wałbrzych
|
|
|
|
 |
piooch
Klikacz
|
Wysłany: 26-11-2019, 16:31
|
|
|
Ładnie to wygląda
Jakby T-Mobile miał jeszcze telewizje w ofercie to dzisiaj już bym podpisywał umowę, niestety jest jeszcze żona i muszę brać też jej zachcianki pod uwagę
Czy gigaconnect box będzie miał dużo gorsze pingi? Szukałem na forum jakiś testów podobnych do tych z linka, ale niestety nie nie znalazłem. |
|
|
|
 |
brtk
chello master
|
Wysłany: 26-11-2019, 19:59
|
|
|
Możesz sobie wziąć telewizję IPtv od Cyfrowego Polsatu. Działa na każdym necie z tego co wiem. Wtedy z T-Mobile bajka
GCB dosyć dobrze sobie radzi w kwestii pingu. |
|
|
|
 |
zylx
chello master
|
Wysłany: 27-11-2019, 00:48
|
|
|
piooch, Możesz też wziąć net od T-Mobile, a tv od UPC Albo z satelity jeśli masz odpowiednią instalację. |
|
 |
grzech1991
plus master
|
|
|
|
 |
|