Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
czy walczyć o cisco? ...i tak zrobią z Wami co chcą!
Autor Wiadomość
IreuN 
classic master

Dołączył: 09 Sie 2012
Posty: 163
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 28-11-2018, 00:11   

Pytałem o to, powiedzieli, że to się nie aktywuje, dopóki nie podłączę Compala...
_________________
 
 
zylx 
chello master

Pomógł: 8 razy
Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 1577
Wysłany: 28-11-2018, 00:28   

IreuN, O za dużo rzeczy pytasz na infolinii i za bardzo im wierzysz. Nawet jeśli, w co wątpię bo u mnie 300 (niestety z IPv6) wskoczyło kilka godzin przed wizytą technika, to co za problem podpiąć Compala na chwilę, potem wrócić na Cisco? To nie jest tak że MAC jest usuwany z bazy w ciągu jednego dnia, a w najgorszej sytuacji jest zawsze 14 dniowe odstąpienie. Ryzykowne, ale na tym etapie masz do stracenia?

[ Dodano: 02-12-2018, 00:35 ]
Ola Boga, co to UPC dzisiaj:
_________________
 
 
radziu 
Klikacz

Dołączył: 23 Lut 2010
Posty: 9
Wysłany: 07-08-2019, 11:32   

Cześć!

Mam aktualnie Cisco EPC3212, UPC chce ze mną przedłużyć umowę i podniesć internet z 250mbit na 300mbit/s. Niestety przy tym chcą zmienić mi modem.

Udało się komuś załatwić zostawnie Cisco? Czy może dalej można po wizycie technika aktywować Cisco? Macie jakieś świeże doświaczenia?

Mam to Cisco już z 10 lat i działa świetnie i nie chcę się rozstawać ;(

Pozdrawiam
 
 
zylx 
chello master

Pomógł: 8 razy
Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 1577
Wysłany: 07-08-2019, 11:35   

radziu, Mi i wielu innym udało się zostawić Cisco do 300mbs. Jak nie będziesz umiał dogadać się z infolinią, to poproś o samodzielną instalację. Jak przyjdzie technik to na 99% zabierze Cisco z sobą.
_________________
 
 
radziu 
Klikacz

Dołączył: 23 Lut 2010
Posty: 9
Wysłany: 07-08-2019, 11:39   

Dzięki za informacje, w takim razie zaczynamy zabawę z DUK :twisted:
 
 
Nieznajomy 
classic master

Pomógł: 5 razy
Dołączył: 09 Maj 2019
Posty: 198
Wysłany: 07-08-2019, 11:50   

Nie ma sensu tak się bawić, prosisz o samodzielną instalację i zostawiasz sobie cisco :)
  Nieznajomy
 
Robin 
ultra master

Pomógł: 8 razy
Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 1333
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 07-08-2019, 12:20   

zylx, nadal masz tak wysoki poziom sygnału na nośnych downstream? :mrgreen:
Swoją drogą SNR bardzo ładny. Aż dziwne przy tak przesterowanym sygnale. :?
 
 
zylx 
chello master

Pomógł: 8 razy
Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 1577
Wysłany: 07-08-2019, 12:42   

Robin, Nie, to jednorazowe problemy były. Sygnał mam bardzo dobry:
_________________
 
 
radziu 
Klikacz

Dołączył: 23 Lut 2010
Posty: 9
Wysłany: 07-08-2019, 14:29   

Nieznajomy napisał/a:
Nie ma sensu tak się bawić, prosisz o samodzielną instalację i zostawiasz sobie cisco :)


Czyli przedłużyć umowę i poprostu nie podpinać gówna, które mi dadzą :D ?

Jakieś dodatkowe hinty?
 
 
Nieznajomy 
classic master

Pomógł: 5 razy
Dołączył: 09 Maj 2019
Posty: 198
Wysłany: 07-08-2019, 14:47   

Gdyby coś się nie dało to dla niepoznaki możesz zarejestrować connectboxa a później ponownie zarejestrować cisco (mając ipv4).

Ale potestuj sobie compala, nie jest aż taki zły jak go malują, choć parę wad ma :P
  Nieznajomy
 
ogromny 
plus master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 25 Wrz 2016
Posty: 445
Wysłany: 07-08-2019, 15:37   

radziu, najlepiej nie podpinać, choc jeśli masz sygnał w miarę to i może CB dać rade
_________________
  ogromny
 
antyjupisi 
classic master


Pomógł: 10 razy
Dołączył: 12 Lut 2016
Posty: 256
Skąd: Śląsk
Wysłany: 08-08-2019, 13:45   

radziu napisał/a:
Czyli przedłużyć umowę i poprostu nie podpinać gówna, które mi dadzą :D ?

Jakieś dodatkowe hinty?
Pisalem kilka razy jaka jest pewna procedura w podobnym przypadku.

[ Dodano: 08-08-2019, 13:48 ]
Nieznajomy napisał/a:
Ale potestuj sobie compala, nie jest aż taki zły jak go malują, choć parę wad ma :P
Compal to wyjatkowe g. a wasc pana prosze o IP, zebym mogl posylac co kilkanascie minut ddosa na otrzezwienie. Niezorientowanym wyjasniam, ze taka luka jest do dzis niezalatana.
 
 
radziu 
Klikacz

Dołączył: 23 Lut 2010
Posty: 9
Wysłany: 08-08-2019, 16:06   

antyjupisi napisał/a:
radziu napisał/a:
Czyli przedłużyć umowę i poprostu nie podpinać gówna, które mi dadzą :D ?

Jakieś dodatkowe hinty?
Pisalem kilka razy jaka jest pewna procedura w podobnym przypadku.

[ Dodano: 08-08-2019, 13:48 ]
Nieznajomy napisał/a:
Ale potestuj sobie compala, nie jest aż taki zły jak go malują, choć parę wad ma :P
Compal to wyjatkowe g. a wasc pana prosze o IP, zebym mogl posylac co kilkanascie minut ddosa na otrzezwienie. Niezorientowanym wyjasniam, ze taka luka jest do dzis niezalatana.


Byłbyś tak dobry i powiedział w jakim wątku idzieliłeś tej informacji? Szukałem, ale nie znalazłem :(
 
 
Zuzia 
plus master


Pomogła: 6 razy
Dołączyła: 17 Wrz 2018
Posty: 383
Skąd: CK
Wysłany: 08-08-2019, 17:26   

Gdzie to nie pamiętam, ale pisał, żeby wyłączyć Wi-Free, IPv6 i dopiero potem aktywować nowy pakiet na starym modemie. Tylko nie wiem, czy konieczna jest aktywacja Compala po drodze.
_________________
 
 
zylx 
chello master

Pomógł: 8 razy
Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 1577
Wysłany: 08-08-2019, 17:37   

W moim przypadku, po aktywacji nowego pakietu i tak wskoczyło IPv6, więc trzeba było wyłączyć jeszcze raz by był Internet. A co do WiFree to ma na Cisco bez WiFi, i działa dobrze :)
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: