Najtańszy abonament dla telefonu stacjonarnego? |
Autor |
Wiadomość |
aster
classic master

|
Wysłany: 02-02-2018, 18:57 Najtańszy abonament dla telefonu stacjonarnego?
|
|
|
Obecnie rodzice mają stacjonarne w Netii i Novum, ale są one tak rzadko używane, że chciałbym je przenieść do operatora z najtańszą taryfą na goły abonament.
Czy może ktoś polecić jeśli chodzi o telefon stacjonarny (bez żadnych wynalazków typu komórka z numerem stac.)?
Czy jest gdzieś lista wszystkich operatorów na rynku świadczących tradycyjne usługu telefonii stacjonarnej? |
|
|
|
 |
hsurim
ultra master

Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Mar 2009 Posty: 1230 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 04-02-2018, 08:34 Re: Najtańszy abonament dla telefonu stacjonarnego?
|
|
|
aster napisał/a: | (...) Czy jest gdzieś lista wszystkich operatorów na rynku świadczących tradycyjne usługu telefonii stacjonarnej? |
W wyszukiwarce Google powinni być ...
Co do 'wynalazków', to nawet dziwię się (ze względów ekonomicznych), że telefonia przewodowa jeszcze istnieje.
Jeśli maja w domu internet, to najtańszy byłby VoIP |
|
|
|
 |
KOCUREK1970
chello guru

Pomógł: 67 razy Dołączył: 30 Maj 2010 Posty: 5625 Skąd: a żebym to ja wiedział:)
|
Wysłany: 04-02-2018, 17:41
|
|
|
hsurim napisał/a: | Co do 'wynalazków', to nawet dziwię się (ze względów ekonomicznych), że telefonia przewodowa jeszcze istnieje. |
Czy za 10 zł ktokolwiek mi da full nolimit do wszystkich w Polsce i pół świata?
hsurim napisał/a: | W wyszukiwarce Google powinni być ... |
Nigdzie niczego nie znajdziesz, bo nikt takich statystyk ani zestawień nie prowadzi.
Zresztą, jaki byłby ich sens.
Co Ci da informacja, że najtańszy telefon jest w firmie X w Zakopanym, skoro ty mieszkasz w Gdańsku i tu ta firma swoich usług nie posiada.
Trzeba się rozejrzeć w swojej okolicy, albo jeśli osoby te mają net to VoIP (ale tu będzie potrzeba zakupu odpowiedniej bramki VoIP i wykupu, przeniesienia tam numeru i konieczności non stop dostępu do netu - większy rachunek za prąd i utrzymanie linii czy numeru). |
|
 |
aster
classic master

|
Wysłany: 12-02-2018, 02:29
|
|
|
KOCUREK1970 napisał/a: | Nigdzie niczego nie znajdziesz, bo nikt takich statystyk ani zestawień nie prowadzi.
Zresztą, jaki byłby ich sens.
Co Ci da informacja, że najtańszy telefon jest w firmie X w Zakopanym, skoro ty mieszkasz w Gdańsku i tu ta firma swoich usług nie posiada. |
Jedyne co znalazłem to wykaz wszystkich firm telekomunikacyjnych w kraju, z czego większość w ogóle nie obsługuje klientów domowych.
Racja z ograniczonym dostępem geograficznym pewnych firm, ale przynajmniej po kodzie pocztowym powinna być jakaś wyszukiwarka operatorów. A taki Novum też obsługuje tylko niektóre rejony bo nic na ich stronie na ten temat nie mogłem znaleźć? |
|
|
|
 |
pitar2
Klikacz
|
Wysłany: 11-05-2020, 09:19
|
|
|
A co powiecie o telefonii VoIP? Którzy operatorzy waszym zdaniem sprawdzają się w praktyce? |
|
|
|
 |
Zuzia [Usunięty]
|
Wysłany: 11-05-2020, 16:52
|
|
|
FCN, Halonet. |
|