Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
przedłużanie umowy w BOK-u
Autor Wiadomość
Marcin 
light master


Dołączył: 06 Cze 2005
Posty: 73
Skąd: Warszawa-Bemowo
Wysłany: 22-05-2009, 23:57   przedłużanie umowy w BOK-u

Zacznę opis sytuacji chronologicznie .
15.05 byłem z matką w bok-u w warszawie na Jana Pawła II, skończyła nam się właśnie umowa więc przedłużyliśmy przy okazji dokupując telewizję cyfrowa(tel,turbo,max)
Tutaj zaczyna się robić dziwnie ,wychodząc z biura byłem święcie przekonany że daliśmy zlecenie na pakiet max z nagrywarką a kobieta która z nami rozmawiała to zrozumiała i takie zlecenie przyjęła.
Dnia 21.05 o o czasie przybył technik wszystko zamontował i tu moja wina :oops: (byłem dosyć zmęczony),nie zwróciłem uwagi jaki pakiet telewizji jest uruchomiony, a okazało się już po wyjściu technika że zresztą zgodnie z umową nam przekazaną jest to pakiet select w wersji bez nagrywarki.
Złapałem za telefon zadzwoniłem do bok gdzie zostałem poinformowany że niestety wszędzie w papierach jest zapisane zamówienie na pakiet select , ale wobec moich zastrzeżeń konsultant sam zaproponował że zleci kobiecie która z nami rozmawiała żeby do nas zadzwoniła i sprawę wyjaśniła.
22.05 kobieta nie zadzwoniła ,więc znów złapałem za telefon i jako grzeczny klient(nie zwracając uwagi na nieoddzwonienie kobiety) zapytałem się jak mogę uzyskać max-a.W odpowiedzi zostałem poinformowany że max-a bez nagrywarki włączyć mi mogą natychmiast a chęć na nagrywarkę wiążę się z wizyta technika i opłatą 50 zł :?: .

w związku z tym mam pytania:
1.dlaczego ja mam płacić w sytuacji kiedy chcę im dać więcej pieniędzy ?
2.czy ktoś ma propozycję jak dotrzeć do oryginału zlecenia wytworzonego w bok-u po rozmowie.
3.teraz złośliwie czy ktoś się orientuje że w warszawie są braki w liczbie dekoderów z nagrywarką bez hd że klientom wciskają zwykłe?

PS.podczas rozmowy w bok-u kobieta poinformowała nas że cyfrówka w promocji przez 3 miesiące będzie liczona po 65 zł(podstawy) .i teraz jak sądzicie czy już wtedy bezczelnie wpisywała do umowy selecta licząc na to że nie będziemy się awanturować czy po prostu patrz pyt.2 niektórzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem?
ps2.przepraszam że tak długo i niekonkretnie wylewam żale ale musiałem trochę odreagować ;)
 
 
Misiek999 
classic master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 20 Paź 2008
Posty: 199
Skąd: Wrocław
Wysłany: 23-05-2009, 01:45   

Nie wiem jak jest teraz ale skladajac (osobiscie) zlecenie rok temu otrzymalem potwierdzenie tego na papierze, wraz z wyszczegolnieniem uslug/pakietow/promocji. Przyznaje, ze nie byla to umowa wiazaca ale zawsze cos, kolega nie dostal czegos takiego? :roll:

Nie da sie ujac tego inaczej, placisz za swoje niedbalstwo, podpisujac umowe czy odbierajac sprzet wypada sprawdzic co jest nam przekazywane.
Technik byl, wykonal robote wedle zlecenia a ty ja przyjales. Pamietaj, ze on nie pracuje za darmo, mozna tylko dyskutowac czy cos takiego warte jest az 50zl... :P

W obecnej sytuacji jedyne co moge doradzic to ponowna proba odwolania sie, jesli to nic nie da to postarac sie o rozmowe z kims na wyzszym stanowisku celem wyjasnienia tego balaganu (teoretycznie obie strony sa tu winne)...

Sama instalacja (kabelki, ewentualne rozdzielacze) zostala juz wykonana, tak wiec wymiana samego sprzetu nie powinna raczej przysporzyc problemow. Kto wie, moze sie zgodza na to abys to ty im zawiozl obecny dekoder, odebral nowy i podlaczyl u siebie?. Pozostaje kwestia aktywacji dekodera ale z tego co tu kiedys pisano sam technik chyba nie jest niezbedny (tu pewnosci nie mam)...

Tak czy inaczej cisnij ich, moze cos z tego wyjdzie. :mrgreen:
 
 
ANIOŁ 
chello master


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 30 Wrz 2006
Posty: 2412
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 23-05-2009, 02:15   

Niestety bez technika sie chyba nie obejdzie bo z tego co pamietam to zawsze jak mi wymieniali to technik musiał wykonac magiczny telefon aby coś tam wlaczyli.
 
 
Misiek999 
classic master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 20 Paź 2008
Posty: 199
Skąd: Wrocław
Wysłany: 23-05-2009, 02:23   

Wiesz, zawsze moga zastrzec, ze po podlaczeniu dekodera prosze zadzwonic tu a tu a my aktywujemy sprzecior. :mrgreen:
Jednak przyznaje, ze to takie "marzenie scietej glowy", klient podlaczy kabelki odwrtotnie i zacznie sie sie afera "czemu nie mam telewizji?".
 
 
ANIOŁ 
chello master


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 30 Wrz 2006
Posty: 2412
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 23-05-2009, 02:25   

Misiek999 napisał/a:
Wiesz, zawsze moga zastrzec, ze po podlaczeniu dekodera prosze zadzwonic tu a tu a my aktywujemy sprzecior. :mrgreen:
Jednak przyznaje, ze to takie "marzenie scietej glowy", klient podlaczy kabelki odwrtotnie i zacznie sie sie afera "czemu nie mam telewizji?".

Dokładnie oni też wiedzą jacy czasem geniusze sie zdarzaja i dlatego sie upieraja na technika bo wiadomo że on zrobi dobrze jak należy i wsio bedzie chodziło jak miło.
 
 
Mizi 
ultra master

Pomógł: 5 razy
Dołączył: 02 Mar 2007
Posty: 704
Skąd: Krakow
Wysłany: 23-05-2009, 20:19   

Mnie kiedys jak przedluzyle umowe , wylaczyli net , a po interwencji wlaczyli najslabsza usluge , niby za miesiac nie bylo oplaty , ale i tak 2 dni meczarni bylo na infolinii :oops:
_________________
 
 
Marcin 
light master


Dołączył: 06 Cze 2005
Posty: 73
Skąd: Warszawa-Bemowo
Wysłany: 23-05-2009, 21:31   

Misiek999 napisał/a:
Nie da sie ujac tego inaczej, placisz za swoje niedbalstwo,

zgadzam się :oops:
Misiek999 napisał/a:
W obecnej sytuacji jedyne co moge doradzic to ponowna proba odwolania sie,

zwlekam do poniedziałku ,mam obiecany kontakt kobiety która przyjmowała od nas zlecenie.
Misiek999 napisał/a:
Pozostaje kwestia aktywacji dekodera ale z tego co tu kiedys pisano sam technik chyba nie jest niezbedny (tu pewnosci nie mam)

konsultantka na infolinii powiedziała że jeśli chcę max bez nagrywarki to mogą mi to aktywować zdalnie.I chyba tak zrobię w poniedziałek...
 
 
merw78 
easy master

Dołączył: 05 Mar 2009
Posty: 22
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 10-08-2009, 21:24   

Witam

Skończyła mi sie umowa i postanowiłem zamówic ten ich pakiet Max bez nagrywarki i internet turbo. Babka na infolinii namówiła mnie jeszcze na pakiet Wifi bo jest w tej opcji za darmo i 1szy mc internetu gratis bo mam wtedy miesiąc na wypowiedzenie starego.
Powtórzyła mi zlecenie instalacja 50 zł
1szy mc = 65zł + 50 instal.
2, 3, mc = 130,50 zł
4-12 mc = 139,50 zł Potwierdziłem
Dzis był technik i okazało sie ze owego pakietu Wifi nie ma w zleceniu. Do tego za podłączenie dodatkowego TV pobierze opłatę 30 zł. Czyli razem 80 zł :mad:
Powiedziałem że nie zatwierdzam i ma przyjść w środę, ale zadzwoniłem do BOKu i miły Pan zdaje sie Guziński powiedział że zrobi nowe zlecenie wybrał od nowa opcje ale okazało sie że już nie ma zniżki na internet 1 mc gratis. Czyli zapłacę 80 zł za instalacja + 130,50=210zł :evil:
Podziękowałem grzecznie.
Za 15 min dzwoni tel, UPC wita Pan G. i przeprasza ze taki błąd ze nie wiedział że jest nowy i że to dla wyjątkowych klientów takich jak ja.

Powiedziałem że się zastanowię.
Co wy na to?
Ciekawe czy przyjdzie technik w środę, hehe
_________________
 
 
Marcin 
light master


Dołączył: 06 Cze 2005
Posty: 73
Skąd: Warszawa-Bemowo
Wysłany: 12-08-2009, 00:39   

To ja ze swojej strony dopowiem że kobieta oddzwoniła,rozmawiała z nią matka,która z rozmowy odniosła wrażenie że kobieta do błędu się przyznaje ,w związku z tym technik przyjdzie i zainstaluje nowy dekoder w takim wariancie jak chcemy ,bez opłaty instalacyjnej.
Oczywiście na rachunku za następny miesiąc 50 zł zostało doliczone...
Powiem krótko od tej pory chyba zacznę swoje rozmowy z pracownikami UPC nagrywać.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: