Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
podłaczenie upc Pomocy
Autor Wiadomość
bury256 
Klikacz

Dołączył: 27 Sty 2009
Posty: 4
Wysłany: 27-01-2009, 12:21   podłaczenie upc Pomocy

Witam wszystkich

Mam taki problem, że parę dni temu zamówiłem pełen pakiet w UPC (telewizja pełny pakiet, telefon, internet 2mb) przyszli panowie z Upc. i podłaczyli następująco:



Nie znam sie na tym, ale nie mam połowy kanałów i na niektórych szumi. Możliwe, że to wina telewizora bo ma gdzieś z 10lat. Słyszałem, że w telewizorze ma być głowica jakaś tam, jeśli w tym problem kupie nowy. Chodzi mi głównie o to czy to jest dobrze podłączone. Dodam jeszcze, że ten drugi trójnik dali po to aby kabel przedłużyć bo im brakło parę metrów, ogólnie od całej tej skrzynki na klatce do telewizora jest jakieś 20 metrów. Aha i telefon jeszcze nie działa ale może jeszcze jakaś aktywacja nie jest aktywna. Jak na razie to tylko internet bez zarzutu chodzi.
Proszę pomóżcie bo do głowy dostaje.
 
 
petryk 
ultra master

Pomogła: 6 razy
Dołączyła: 13 Wrz 2005
Posty: 830
Wysłany: 27-01-2009, 12:32   

Zadzwoń do UPC jak masz zakłócenia
 
 
bury256 
Klikacz

Dołączył: 27 Sty 2009
Posty: 4
Wysłany: 27-01-2009, 12:51   

Czyli podłączenie jest ok?? Dodam jeszcze, że te dB to są podane takie jak są napisane na trójnikach.
 
 
technik_U_P_C 
Klikacz

Dołączyła: 27 Sty 2009
Posty: 11
Wysłany: 27-01-2009, 13:38   

hmm, mam wygląda na dobrze - a czy Twoj tv ma hyperband??

t.
 
 
bury256 
Klikacz

Dołączył: 27 Sty 2009
Posty: 4
Wysłany: 27-01-2009, 13:42   

No właśnie nie wiem
Najbardziej denerwujące jest to, że nie ma ani tvn ani polsatu
 
 
Andrzej RATM 
light master

Dołączył: 18 Paź 2008
Posty: 105
Wysłany: 27-01-2009, 20:01   re

Boże kto to montował !? Bez sensu ! Po co ? To są zwrotnice sygnału ! Ta pierwsza (do routera) jest jak najbardziej zamontowana poprawnie, ale ta druga jest obecnie zbędna ! Wymontuj ją, załóż beczkę jak przewód jest za krótki i powinno być o wiele lepiej ! Chyba matołek dał drugą zwrotnicę bo beczki mu się skończyły. Jeżeli nie chce ci się czekać na technika proponuję sklep RTV i zakupić element. Koszt 2-3 zł
 
 
 
technik_U_P_C 
Klikacz

Dołączyła: 27 Sty 2009
Posty: 11
Wysłany: 27-01-2009, 21:48   

Tak nie do końca - ta druga - jak napisałeś "zwrotnica" jest w rzeczywistości gniazdem abonenckim - czyli rozgałęźnikiem tv/radio i jest we właściwym miejscu. Teoretycznie technik ma obowiązek zamontować takie coś.

Spróbuj usunąć to gniazdo - odkręć od niego kabel idący do tv i wkręć go w wyjście zwrotnicy tam gdzie ono jest podłączone. NIE ZAMIENIAJ MIEJSCAMI TV I MODEMU NA ZWROTNICY bo modem nie będzie się logować.

bury256 - co do telefonu - trochę dziwne, czy zgadzałeś się na zdalną aktywację??

pozdrowienia.

t.
 
 
Andrzej RATM 
light master

Dołączył: 18 Paź 2008
Posty: 105
Wysłany: 28-01-2009, 11:23   

Może faktycznie tak jest jak piszesz, zdjęcia są rozmazane i nie dopatrzyłem się. Ale skoro kolega nie wykorzystuje radia i narzeka na szum moim zdaniem lepiej po prostu usunąć. Ale przecież są zwrotnice R, TV, DATA więc dlaczego nie została zamontowana ?
 
 
 
technik_U_P_C 
Klikacz

Dołączyła: 27 Sty 2009
Posty: 11
Wysłany: 11-02-2009, 22:16   

Zwrotnice tv/radio/data są bardzo rzadko stosowane - ponieważ równie rzadko ktokolwiek chce podłączyć radio.....osobiście może z dwa razy mi się zdarzyło założyć takie coś....a teraz jak jest dtv to już w ogóle - ponieważ dekoder wymaga kanału zwrotnego a taka zwrotnica na wyjściu TV go tłumi.

pozdrowienia
 
 
Andrzej RATM 
light master

Dołączył: 18 Paź 2008
Posty: 105
Wysłany: 13-02-2009, 23:24   

technik_U_P_C napisał/a:
Zwrotnice tv/radio/data są bardzo rzadko stosowane - ponieważ równie rzadko ktokolwiek chce podłączyć radio.....osobiście może z dwa razy mi się zdarzyło założyć takie coś....a teraz jak jest dtv to już w ogóle - ponieważ dekoder wymaga kanału zwrotnego a taka zwrotnica na wyjściu TV go tłumi.

pozdrowienia
Druga kwestia to oferta radia w systemie analogowym. Przepraszam, ale lepiej zamiast podłączać się do UPC zastosować 1 m przewód, nie wspominam o konkretnej antenie. W UPC brakuje lokalnych rozgłośni ! Nie rozumiem tego, jak ktoś bierze się za projektowanie sieci kablowych to niech to robi z głową !
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: