Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dekoder
Autor Wiadomość
2choL 
easy master

Dołączył: 12 Lis 2005
Posty: 29
Wysłany: 12-11-2005, 14:06   Dekoder

Witam
Podłaczono mi dekoder HBO i w nim znajdują się :
cable IN (podłaczono mi do tego kabel z gniazda)
TV Set (podłączono mi do TV)
Cable Out to zostawiono puste czy ktoś wie po co jest te trzecie wyjście i jak je wykożystać ??

POZDRAWIAM
 
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 12-11-2005, 17:39   

To trzecie służy do podłączenia telewizora który nie posiada dwóch wejść antenowych (bardzo rzadko zdarzają się telewizory lub inne urządzenia jak np video do których da się podłączyć dwa kable antenowe, za to często są takie które posiadają jedno wejście antenowe i dodatkowo wejście liniowe albo euro do którego właśnie można podłączyć dekoder).
  marekd@jabberpl.org
 
2choL 
easy master

Dołączył: 12 Lis 2005
Posty: 29
Wysłany: 13-11-2005, 15:06   

sorka nie kumam
jak moge te wyjscie wykozystac??

POZDRAWIAM
 
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 13-11-2005, 16:13   

Podłączyć do niego telewizor albo video albo co tam chcesz.
Chodzi o to, że dekoder pozwala na odbiór tylko jednego kanału na raz więc nie może blokować jedynego wejścia anteneowego jeśli np wyjeżdżasz i chcesz sobie nagrać w tym czasie kilka programów to pomyśl co zrobisz w tej sytuacji. Albo podłączysz sobie to niezależnie innym kabelkiem albo będzie trzeba stosować kombinacje z rozdzielaczami (które nie zawsze działają).
  marekd@jabberpl.org
 
2choL 
easy master

Dołączył: 12 Lis 2005
Posty: 29
Wysłany: 13-11-2005, 16:31   

A sprawdze, ja zastosowane mam "obejsciówke" (dwa rozgaleźniki i sygnał mi sie troche pogorszył)
THX za info

POZDRAWIAM
 
 
 
someone88 
plus master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 18 Kwi 2005
Posty: 303
Skąd: Silesia
Wysłany: 15-11-2005, 20:54   

a ja w moich telewizorach w sumie nienajstarszych jeden z 2003 drugi z 2004 SONY mam tylko 1 wejście antenowe
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 15-11-2005, 21:31   

Cytat:
a ja w moich telewizorach w sumie nienajstarszych jeden z 2003 drugi z 2004 SONY mam tylko 1 wejście antenowe

Tak jest prawie we wszystkich telewizorach i innych urządzeniach podłączanych do anteny bo domyślnym zachowaniem urządzenia podłączanego do anteny i samemu posiadającego wyjście antenowe jest niezakłócone przepuszczanie sygnału dalej, niestety konstruktorzy dekodera o tym najwyraźniej nie wiedzieli.
  marekd@jabberpl.org
 
dyneck 
Klikacz

Dołączył: 25 Lip 2007
Posty: 14
Skąd: Krakow
Wysłany: 25-07-2007, 10:09   

Mam pytanie czy dam rade podlaczyc ten dekoder do tunera TV w kompie ? Za telewizor sluzy mi komputer :) Karta ma niestety tylko zwykle wejscie antenowe zreszta nieslyszalem o tunerach z wejsciem euro.
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 25-07-2007, 10:37   

Możesz użyć przelotki euro-chinch i do karty tv wetknąć żółtą wtyczkę od obrazu a pozostałe do dźwiękowej.

p.s. Który dekoder ma wyjście euro ?

Jeśli chodzi o te co mają w upc to ma zykłe wyjście antenowe - niestety nadaje się tylko do oglądania jednego kanału aby móc oglądać tv normalnie trzeba się bawić rozgałęźnikami antenowymi podłaczaymi normalnie i odwrotnie oraz najczęściej wzmacniaczami sygnału.
  marekd@jabberpl.org
 
dyneck 
Klikacz

Dołączył: 25 Lip 2007
Posty: 14
Skąd: Krakow
Wysłany: 28-07-2007, 22:04   

Mam juz ta skrzynke. Mozna ja jednak podlaczyc zwyklym koncentrykiem i wtedy dzwiek jest anwet stereo.

Teraz mam pytanie jak zmienic liste kanalow w dekoderze bo podobno sa dwie wgrane ? Mialem ustawiona taka intuicyjna TVP1 na jedynce, TVP2 na dwojce ... itd. ale cos przez przypadek wcisnalem i sie ustawila ta druga.
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 28-07-2007, 22:43   

A jaki to dekoder pewnie jakiś nowy ?

W tych co kiedyś dawali nie było żadnej listy kanałów, nic nie dało sie zaprogramować trzeba było wklepywać częstotliwości z pilota (całe szczęście z numerach pasma a nie w MHz), no i dźwięk był mono niezależnie czy przez chinche czy przez antenę (wyjątkiem były tylko programy nadające w nicam)
  marekd@jabberpl.org
 
dyneck 
Klikacz

Dołączył: 25 Lip 2007
Posty: 14
Skąd: Krakow
Wysłany: 29-07-2007, 14:14   

General Instrument. Tez sie nie da ustawic kanalow ale on ma wgrane dwie listy na obu sa kanaly w roznej kolejnosci. Z tego co pamietam to koles mowil, ze zmieniam 0 + strzalka w gore ale mi to nie dziala.
 
 
budry 
plus master


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 24 Lis 2004
Posty: 433
Skąd: Szczecin
Wysłany: 29-07-2007, 15:50   

Czy na dekoderze mogę zaprogramować kanały w dowolnej kolejności?

Nie, ponieważ dekoder jest specjalnie zaprogramowany i kolejność jest powiązana z częstotliwością nadawania kanałów. Istnieje natomiast możliwość ustawienia listy ulubionych kanałów.

W celu zaprogramowania ulubionych kanałów należy wybrać na pilocie dekodera przycisk PROG. Oglądany kanał zostanie dodany do listy ulubionych kanałów. W celu wyboru zaprogramowanego kanału należy przycisnąć ULUB na pilocie dekodera.
_________________
 
 
 
dyneck 
Klikacz

Dołączył: 25 Lip 2007
Posty: 14
Skąd: Krakow
Wysłany: 29-07-2007, 21:03   

Tez to znalazlem ale mi nie chodzi o programowanie kanalow tylko w tym dekoderze sa juz dwie listy zaprogramowane do wyboru. Tak jak dawaniej byla tylko jedna. Wiem bo mialem jedna, a teraz mam druga bo mi sie przez przypadek ustawilo. Zreszta monter mowil jak to sie przestawia ale albo zle zapamietalem albo zle to robie.
 
 
ANIOŁ 
chello master


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 30 Wrz 2006
Posty: 2412
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 04-08-2007, 05:00   

Ktoś może wyjasnic co z tą drugą listą ? :twisted:
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,27 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: