Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pogaduchy o ofercie/promocjach w PLAY (UPC) - część 6
Autor Wiadomość
swat997 
ultra master

Wysłany: 27-11-2025, 08:53   

Jak widać w miejsce usuwanych programów wciskają kolejny programowy shit i uważają, że jest wszystko super . :twisted:
Nie dziwię się, że młodsze pokolenie ma wylane na ofertę programową TV w każdej postaci.

matulec 
plus master

Wysłany: 27-11-2025, 11:35   

Woocash napisał/a:
Widzę że informują tylko o tym o czym muszą (kanały gwarantowane) zero informacji że zniknie też kanał Paramount :)
Bo nie zniknie. Ten kanał nie kończy nadawania i dalej będzie dostępny w UPC/Play.
Jeśli znika z ofert innego operatora to jest to decyzja operatora, nie nadawcy. Niektórzy usuwają też MTV Polska mimo, że ten kanał nie kończy nadawania.

zbyszko61 
Klikacz

Wysłany: 28-11-2025, 21:51   

ogromny napisał/a:
Takie cos dzisiaj dostałem

Też to dziś dostałem. Ja mam podpisaną umowę na dwa lata. Przez pierwszy rok płaciłem 20 zł ale on już mija. Teraz od nowego roku niestety będzie już 160 zł. Jak rozumiem, mogę wypowiedzieć umowę bez żadnych konsekwencji? Po wypowiedzeniu może udało by się wynegocjować coś lepszego? Jakieś rady? :)
  zbyszko61

ogromny 
chello master

Wysłany: 29-11-2025, 01:15   

zbyszko61 napisał/a:
Jakieś rady? :)

Jeśli któryś z wyłączonych kanałów masz na liście GWARANTOWANEJ to jak najbardziej możesz zrezygnować z tej umowy. Co do oferty jaka dostaniesz to już od Twoich umiejętności zależy

swordfish 
classic master

Wysłany: 29-11-2025, 15:11   

Co można zyskać i co stracić przy próbie rezygnacji z tej oferty?

Internet 600mbs
Play Box TV Pakiet Max
Filmbox
Viaplay Filmy i Seriale
Onet Premium

Cena 100 zł

ralf 
ultra master

Wysłany: 29-11-2025, 16:09   

Nic nie zyskasz a stracisz szacunek ludzi ulicy.

Uwielbiam te durne pytania, jakby na tym forum byli przedstawiciele handlowi Play….

ralf

ogromny 
chello master

Wysłany: 29-11-2025, 17:05   

swordfish napisał/a:
Co można zyskać i co stracić przy próbie rezygnacji z tej oferty?

Tylko tyle ile Ci się uda

swordfish 
classic master

Wysłany: 29-11-2025, 17:58   

Czyli nie ma ofert dla rezygnacji i dla przedłużeń? Siedzieć cicho na obecnej umowie?
Dwa lata temu były podawane konkretne regulaminy promocji. Teraz wszystko zamarło.

Dziku 
light master

Wysłany: 29-11-2025, 18:33   

Nic fajnego ci nie zaproponują, a już na pewno nie w niskiej cenie, mi składają regularnie takie oferty że nie wiem czy się śmiać czy płakać, np. za to samo co posiadam i z zostawieniem obecnego sprzętu(UPC) proponują mi 30zł. drożej i do tego cyrograf na 24mc. Na moje pytanie gdzie tu korzyść dla mnie? następuje cisza i po temacie. Siedź na tym co posiadasz, albo zmień operatora. 8)

swat997 
ultra master

Wysłany: 29-11-2025, 19:35   

Dziku napisał/a:
za to samo co posiadam i z zostawieniem obecnego sprzętu(UPC) proponują mi 30zł. drożej i do tego cyrograf na 24mc.
Haha, ktoś nie pomyślał, jest to niewątpliwie wizerunkowy strzał w kolano. :mrgreen:
Jak dla mnie jest tylko kolejny dowód na to jak bardzo słaby jest nowy sprzęt Play w porównaniu do starego UPC :lol:

ogromny 
chello master

Wysłany: 29-11-2025, 21:46   

[quote="swat997"]
Dziku napisał/a:
Jak dla mnie jest tylko kolejny dowód na to jak bardzo słaby jest nowy sprzęt Play w porównaniu do starego UPC :lol:

Gdzie stary sprzęt też nie jest najlepszy delikatnie mówiąc

swat997 
ultra master

Wysłany: 30-11-2025, 19:45   

ogromny napisał/a:

Gdzie stary sprzęt też nie jest najlepszy delikatnie mówiąc
Dokładnie tak :mrgreen:

Dziku 
light master

Wysłany: 03-12-2025, 00:06   

To jeszcze nic, nie napisałem wam że posiadam mediabox-a pvr i compal-a, po za tym to nie była jedyna taka oferta, miałem już ich multum i telefonicznie i mailowo, a jedna z nich opiewała o 70zł. więcej niż obecnie płacę jedyne co chcieli dorzucić to marne zwiększenie neta hahaha cyrk, ja mam akurat takiego farta że u mnie są dostępni ze światłowodem wszyscy operatorzy w Polsce więc mam w czym wybierać, a Play zamiast proponować mi coś konkretnego żeby mnie choć trochę zachęcić ofertą to proponują takie że leję ze śmiechu, oni naprawdę szukają frajera na kajak :mrgreen: bo mają nas chyba za idiotów, a najlepsze jest to że z roku na rok oferty Play są coraz śmieszniejsze, utwierdzili mnie tylko w tym że trzeba spier....gdzie indziej, aha i że nie wspomnę o ciągłych awariach neta przynajmniej 2x w miesiącu, a jak było JUPISI to awarie zdarzały się może raz na rok, teraz to jakaś kpina. :roll:

korpi90 
Klikacz

Wysłany: 03-12-2025, 00:20   

Pierwszego dałem wypowiedzenie.
- UPC/Play 500/30 HFC Compal - 68zł z hakiem.
Półtora roku na umowie bezterminowej

Ciekawe co zaproponują?
Na początku po skończonej umowie miałem sporo telefonów. Chcieli to samo zaproponować za 70zł, a miałem wtedy 65zł. Powiedziałem że mają się gonić, że bez większego uploadu nie mają dzwonić. I już nigdy nie zadzwonili ;)

Wcześniej nie miałem wyboru. Teraz mam jeszcze Netie, T-mobile i Plusa. Ale na tych kablach z lat 90-tych które wymagają natychmiastowej wymiany nic lepszego nie osiągne. Nexer'a niby już robiła ale się wycofała. PŚO daje termin 2027r. ale wiem że już są problemy. Kominiarz nie daje zgody żeby kable szły kominami, a klatki po remoncie nie chcą ponownie ryć. Tak tak idioci stare kable wrąbali w ścianę.

Więc podsumowując, nic nie zaoferuja to miesiąc bez neta i bierzemy znowu na nowo.

Dawać Sagema z Wifi6, większy upload albo kurde nie wiem...

Dziku 
light master

Wysłany: 03-12-2025, 15:55   

Więc podsumowując, nic nie zaoferuja to miesiąc bez neta i bierzemy znowu na nowo.

:shock: To żart czy jesteś z Play-a że piszesz takie rzeczy, wszyscy tu wiemy że nowej umowy w Play się nie bierze więc nie sugeruj tu takich rzeczy. :roll:

Odpowiedz do tematu