|
Netia - Oferta utrzymaniowa / Przedłużenie umowy Internet |
| Autor |
Wiadomość |
raafaello1982
easy master
|
Wysłany: 01-12-2025, 21:54
|
|
|
Jakie jest Wasze doświadczenie odnośnie umowy utrzymaniowej, bo chyba procedura tu jest zdecydowanie inna niż w przypadku UPC które przed zakończeniem dwuletniej umowy zawsze proponowało kolejną umowę do podpisania. Więc zawsze można było mieć korzystną cenę i negocjować, jak to wygląda w Netia czy tu również jest DUK, jak wygląda procedura, bo w UPC wystarczyło często zadzwonić do DUK bez potrzeby składania wypowiedzenia aby wynegocjować korzystne warunki w ramach nowej dwuletniej umowy.
Czy jest do tego zestawianie promocji jak miało to miejsce dla ofert UPC od Morthen'a ?
By wiedzieć jak negocjować i co wynegocjować można optymalnie. |
|
|
|
 |
Ma
plus master
|
Wysłany: 02-12-2025, 16:51
|
|
|
Po skończonej umowie zadzwoniłem na infolinię i poinformowałem, że chcę złożyć wypowiedzenie, pani jednak przekonała mnie ofertą 40 zł za 600Mbit/s. Była to przedostatnia oferta, lepsza jeszcze chyba była za 30 albo 35 ale już nie chciało mi się żebrać |
|
|
|
 |
Camis
light master

|
Wysłany: 02-12-2025, 16:59
|
|
|
| Ale na sieci własnej czy obcej np SI / PSO?, też mnie interesuje 600Mbps bo i tak nie wykorzystuje 1Gbps. |
|
|
|
 |
raafaello1982
easy master
|
Wysłany: 02-12-2025, 18:38
|
|
|
| Ma napisał/a: | Po skończonej umowie zadzwoniłem na infolinię i poinformowałem, że chcę złożyć wypowiedzenie, pani jednak przekonała mnie ofertą 40 zł za 600Mbit/s. Była to przedostatnia oferta, lepsza jeszcze chyba była za 30 albo 35 ale już nie chciało mi się żebrać |
Więc w ramach rozmowy telefonicznej miałeś informację ile maksymalnie można wynegocjować.
Czy wiedzę zbudowałeś czytając wpisy innych użytkowników forum, czy też tu również jest dostępny podobny plik Excel bądź zbliżone rozwiązanie jakie zostało udostępnione dla użytkowników sieci UPC, które było aktualizowane do roku 2022.
Ja nie mam doświadczenia z Netia, natomiast znam wszystkie procedury w ramach UPC, stąd moje pytanie.
Ale już widzę pierwszą wadę że samemu trzeba walczyć o swoje i nie jest to proceduralne jak miało to miejsce w UPC, gdzie dbali o to aby klient miał podpisaną dwuletnią umowę. Oczywiście jeśli ktoś chciał zostać na bezterminówce to też nie było z tym problemu ale w Netia jest to jakby narzucone (bezterminowa umowa). |
| |
|
|
|
 |
ratatam
light master
|
Wysłany: 02-12-2025, 20:47
|
|
|
| Camis napisał/a: | | Ale na sieci własnej czy obcej np SI / PSO?,. |
raczej, że na własnej. na obcej nie ma szans na taką cene |
|
|
|
 |
Ma
plus master
|
Wysłany: 03-12-2025, 11:34
|
|
|
| raafaello1982 napisał/a: | | Ma napisał/a: | Po skończonej umowie zadzwoniłem na infolinię i poinformowałem, że chcę złożyć wypowiedzenie, pani jednak przekonała mnie ofertą 40 zł za 600Mbit/s. Była to przedostatnia oferta, lepsza jeszcze chyba była za 30 albo 35 ale już nie chciało mi się żebrać |
Więc w ramach rozmowy telefonicznej miałeś informację ile maksymalnie można wynegocjować.
Czy wiedzę zbudowałeś czytając wpisy innych użytkowników forum, czy też tu również jest dostępny podobny plik Excel bądź zbliżone rozwiązanie jakie zostało udostępnione dla użytkowników sieci UPC, które było aktualizowane do roku 2022.
Ja nie mam doświadczenia z Netia, natomiast znam wszystkie procedury w ramach UPC, stąd moje pytanie.
Ale już widzę pierwszą wadę że samemu trzeba walczyć o swoje i nie jest to proceduralne jak miało to miejsce w UPC, gdzie dbali o to aby klient miał podpisaną dwuletnią umowę. Oczywiście jeśli ktoś chciał zostać na bezterminówce to też nie było z tym problemu ale w Netia jest to jakby narzucone (bezterminowa umowa). |
Na własnej infrastrukturze, informację o cenach znalazłem tutaj na forum. Pani po prostu zaproponowała cenę, którą przyjąłem. |
|
|
|
 |
|
|