|
|
|
Jaki dostawca Internetu w Poznaniu? |
| Autor |
Wiadomość |
freshcie
Klikacz
|
Wysłany: 28-10-2025, 10:21 Jaki dostawca Internetu w Poznaniu?
|
|
|
Cześć,
będę musiał zdecydować się na dostawcę Internetu w nowym mieszkaniu (lokalizacja Poznań). Zależy mi przede wszystkim na stabilności łącza, jak najmniejszej ilości problemów. Internet wykorzystywany będzie do użytku domowego: praca zdalna, gry, tv, codzienne przeglądanie internetu. Nie będą stawiane żadne usługi itp. W aktualnym mieszkaniu mam dostawcę Systemia, niestety często są problemy ze stabilnością (zwłaszcza w godzinach szczytu).
Interesuje mnie internet ok. 1Gbit. Łącze symetryczne oferują tylko Inea i WTVK (kolejno 1000/1000 i 900/900).
Początkowo byłem nastawiony na netię ale czytałem o tym CGNAT od marca 2025 i trochę mnie to odstraszyło, aczkolwiek pewnie przy moich „Januszowych” potrzebach może się to okazać nieistotne?
Cenowo wychodzi bardzo dobrze WTVK, to mniejszy dostawca, niestety nie znam nikogo z internetem od nich więc nie znam opinii.
Liczę na wasze pomoce opinie |
|
|
|
 |
MSL
easy master
|
Wysłany: 28-10-2025, 19:48
|
|
|
Mieszkasz w Poznaniu, więc jedna i druga opcja (Inea i WTVK) są dobre. Zarówno jeden jak i drugi operator ma relatywnie szeroką bazę peeringową(Inea ma większą), więc tak naprawdę decyduje cena i ewentualne usługi dodatkowe jak np. zew. IP.
Wiem, że w INEA można sobie dokupić zmienne IP w WTVK nie mam pojęcia; tak jak nie wiem czy ma to dla Ciebie znaczenia. Tak czy siak wygląda na to, że zarówno INEA jak i WTVK spełni Twoje oczekiwania. |
|
|
|
 |
buggy
Klikacz
|
Wysłany: 04-11-2025, 17:23
|
|
|
Hej, nie mieszkam już w Poznaniu, natomiast kilka lat temu mieszkałem na winogradach kilka lat, i bardzo sobie chwaliłem WTvK. Nie dość, że cenowo są śmiesznie tani, to co do jakości też nie miałem żadnych wątpliwości. O ile to się nie zmieniło, to polecałbym spróbować ich, bo z tego co pamiętam to nie ma tam długich zobowiązań, więc nawet gdyby coś było nie tak, to szybka akcja i uciekasz do kolejnego na liscie(zapewne Inea ) |
|
|
|
 |
Net24
light master
|
Wysłany: 04-11-2025, 20:30
|
|
|
| Polecam WTVK, kumpel założył i chwali sobie. Symetryczny dostęp do internetu 900/900 za śmieszne 43 zł w umowie bezterminowej. Do tego można dołożyć telewizje, telefon i mobilny internet. Są elastyczni i konkurencyjni. Przede wszystkim symetryczny internet to dalej rzadkość. |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. | | Strona wygenerowana w 0,29 sekundy. Zapytań do SQL: 14 | |
 |
|
Grupa
Aktualności:
|
|