|
|
|
Czy to Netia CGNAT mi blokuje battlefielda 6? |
| Autor |
Wiadomość |
frin
Klikacz
|
Wysłany: 01-11-2025, 21:38 Czy to Netia CGNAT mi blokuje battlefielda 6?
|
|
|
Cześć,
napotkałem dziwny problem, dotyczy on tego, że nie mogę włączyć gry battlefield 6, wyskakuje błąd z ich antychteatem, co ciekawe jest to pierwszy problem jaki napotkałem w ogóle z CGNATową Netią, którą sobie do tej pory bardzo chwaliłem, bo kompletnie nie czuje się jakbym był za cgnatem, wszystko hulało do tej pory.
Czy zatem ja dobrze wnioskuję, że żeby grać w battlefielda online kampanie, muszę mieć publiczne IP?
Mój aktualny setup jest taki:
Netia CGNAT > ONT od netii 2.5Gbps > PPoE sesja z UDR7, w UDR7 włączone uPnP.
Jeżeli tak jest to ktoś mi wytłumaczy dlaczego innne gierki online mi działają? Może to wina czegoś innego? Ktoś mądry mógłby mi to jakoś wytłumaczyć. |
| |
|
|
|
 |
grzech1991
plus master
|
Wysłany: 02-11-2025, 11:27
|
|
|
ogólnie EA miało duże problemy z działaniem ipv6, BF nie ma wymaga zewnętrznego IP - działa bez.
Z resztą kampania jest offline przecież. Natomiast on tworzy jakiś kontener/vm na dysku C w celu pewnie ochrony przed chetami, mi to wygląda na problem z systemem. Mozesz też udostępnić internet z telefonu i sprawdzić przecież... |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. | | Strona wygenerowana w 0,44 sekundy. Zapytań do SQL: 13 | |
 |
|
Grupa
Aktualności:
|
|