pawelkomar1
Klikacz
|
Wysłany: 26-06-2025, 02:04 Blok, a możliwości doprowadzenia hfc/ftth
|
|
|
Witam. Mam taki problem, mieszkam w Gdańsku na Żabiance, ulica Wejhera. Do bloku światłowód, a do mieszkania mam doprowadzony jeden kabel koncentryczny, który należy do vectry. Z vectrą mam umowę, natomiast jestem bardzo niezadowolony z działania, tzn. wysokie pingi do serwerów niemieckich faceit cs2, około 50, do Francji prawie 80. Ale najgorsze jest i tak to, że ten internet jest bardzo niestabilny, w telemetrii cs2 ciągłe skoki pingu po kilkaset przez co potrafi rzucać mnie po mapie, teleportować, dzieją się dziwne rzeczy. Chciałem podpisać umowę z Netia i sprawdzić czy może będzie lepiej. Według ich systemu da się, natomiast technik jak przyszedł to w 30 sekund stwiedzil, że nie ma tu doprowadzonego kabla jest tylko Vectra, ten ich prawdopodobnie został gdzieś w elewacji (tak powiedział)i poszedł. teraz planuje spróbować jeszcze z T-Mobile, ale tu podejrzewam, że może być dokładnie taka sama sytuacja Bo ja nie widzę fizycznie żadnego kabla poza tym vectry. Czy jest jakiś operator, żeby taki kabel dociągnąć do mojego mieszkania, światłowód to w ogóle byłoby marzenie, ale czy to jest w ogóle możliwe? Czy jestem skazany tylko i wyłącznie na Vectrę, której mam totalnie dość, a dział techniczny nie istnieje, bo jak zgłaszam problem jedyne co słyszę to proszę zresetować router (router używam swój, ten vectry jest bridge) albo to, że jakiś sygnał jest nie taki, tylko, że technik go poprawia, a nic się nie zmienia. |
|