Oferta Orange vs. UPC |
Autor |
Wiadomość |
swat997
ultra master
|
Wysłany: 13-06-2025, 21:14
|
|
|
A wynalazł już ktoś z operatorów w Polsce Dekoder 4K, który by ludzi o coś nie wk*****iał?
Jak nie problemy z dźwiękiem i CEC HDMI, to brak możliwości przewijania czy nagrywania, powolne zmiany programów, pixelioza czy ciągłe usterki.
Za to pasmo programowe praktycznie na każdym kanale zapieprzone debilnymi reklamami, których nie da się ominąć
No i szumne nazwy Dekodery 4K, gdzie praktycznie w 4K nic nie ma. Niech może nazwą je sobie 8K a najlepiej 36K.
Lepsze już było.
Kiedyś telewizja była dla nas, abonentów, teraz to my jesteśmy dla operatorów. |
|
 |
mmarti
light master
|
Wysłany: 16-06-2025, 20:33
|
|
|
swat997 napisał/a: |
Lepsze już było.
Kiedyś telewizja była dla nas, abonentów, teraz to my jesteśmy dla operatorów. |
Święte słowa.
Przez ostatnie 6mc przeszedłem z Play(UPC) do Orange, mając po drodze net/TV od TOYA i Netii.
Moja konkluzja jest taka, że urządzenie Orange jest pierwszym dekoderem, od czasu karty CI UPC, które działa poprawnie z moim Samsung TV i soundbar SONOS.
Najgorzej było z Netią, gdzie praktycznie nie dało się sterować dekoderem za pomocą pilota Samsunga. |
|
 |
swat997
ultra master
|
Wysłany: 18-06-2025, 17:53
|
|
|
mmarti napisał/a: | urządzenie Orange jest pierwszym dekoderem, od czasu karty CI UPC, które działa poprawnie z moim Samsung TV i soundbar SONOS. | Czy w tym set-up'ie próbowałeś pilotem od dekodera sterować głośnością przez załączenie regulacji głośności przez HDMI-CEC? |
|
 |
mmarti
light master
|
Wysłany: 22-06-2025, 11:18
|
|
|
swat997 napisał/a: | mmarti napisał/a: | urządzenie Orange jest pierwszym dekoderem, od czasu karty CI UPC, które działa poprawnie z moim Samsung TV i soundbar SONOS. | Czy w tym set-up'ie próbowałeś pilotem od dekodera sterować głośnością przez załączenie regulacji głośności przez HDMI-CEC? |
Generalnie używam pilota TV do sterownia dekoderem, ale po włączeniu opcji stertowania głośnością przez HDMI-CEC pilot Orange, z lekkim opóźnieniem, ale steruje głośnością SONOS-em. |
|
 |
apt1276
easy master
|
Wysłany: 23-06-2025, 22:36
|
|
|
Orange wprowadził nowego Funboxa 7?
Znak zapytania bo żaden wynik w google'u nic mi o nim nie mówi
Wygląda jak francuski Livebox S
Z tego co jak na razie zauważyłem to:
- Dodają go do oferty z światłem 2bgps
- Port 2.5 GB/s (zamiast 10 GB/s jak w Funboxie 10)
- Wykastrowane WiFi 7 (bez pasma 6GHz)
https://www.orange.pl/zob...t-domowy#modemy
 |
|
|
|
 |
|