Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Play BOX TV
Autor Wiadomość
ozon 
Klikacz

Wysłany: 01-04-2025, 13:37   

Jeśli ta aktualizacja będzie do lipca to być może zostanę w play, ale na dzień dzisiejszy jest tyle do poprawy, że wątpię aby dali radę.

swat997 
ultra master

Wysłany: 01-04-2025, 13:56   

ksiaze771 napisał/a:
Od jakiegoś czasu dekoder poprawnie działa chyba naprawili.
pioter111 napisał/a:
Wczoraj rozmawiałem z działem technicznym, Mówił gościu że będzie za niedługo aktualizacja dekodera
No i pewnie wszystko wróci do normy :D

Krzysiek1298J 
easy master

Wysłany: 13-04-2025, 09:13   

Pomimo swoich pewnych wad Play Box Tv ogólnie z tego urządzenia jestem zadowolony. Podkusiło mnie, żeby go przywrócić do ustawień fabrycznych - zaczął trochę wolno chodzić.
- Play now mam w abonamencie z telefonem
- dekoder zakupiłem lata temu na Allegro
- przekonfigurowałem dekoder na swój nr. tel

Niestety po przywróceniu do ustawień fabrycznych od kilku dni mam taki komunikat: Właśnie aktywujemy Twoją usługę.
Dzwoniłem na infolinię. Coś tam rzekomo skonfigurowali, że dekoder ma działać. Po 15 min. kazali zrestartować urządzenie. Niestety dekoder nadal nie działa. Czy znacie jakiś sposób, aby przywrócić dekoder do życia? W salonie Play nowy kosztuje 350 zł, trochę dużo. W akcie desperacji zacząłem szukać używanego.

Image00001.jpg
Plik ściągnięto 52 raz(y) 143,22 KB

Awalon 
Klikacz

Wysłany: 13-04-2025, 09:24   Aktualizacja

Dotarła aktualizacja czy jest lepiej nie widzę różnicy nowości jedyna jaką zdążyłem zauważyć to można sobie przypisać kolorowe przyciski na pilocie haha zaszaleli

kane11 
Klikacz

Wysłany: 13-04-2025, 15:07   

Jaki masz numer firmware?

swat997 
ultra master

Wysłany: 13-04-2025, 18:07   

Krzysiek1298J napisał/a:

- dekoder zakupiłem lata temu na Allegro
- przekonfigurowałem dekoder na swój nr. tel

Nie
To np. mając Horizona można sobie kupić dekoder Play, i go podłączyć bez zgłoszenia i ingerencji technika? :shock: :mrgreen:

Krzysiek1298J 
easy master

Wysłany: 13-04-2025, 18:13   

swat997 napisał/a:
To np. mając Horizona można sobie kupić dekoder Play, i go podłączyć bez zgłoszenia i ingerencji technika? :shock: :mrgreen:

A do czego tu jest technik potrzebny? Dekoder zapiąłem do TV, podłączyłem WIFI, zmieniłem usługę z innego numeru na swój i działał bezproblemowo.

swat997 
ultra master

Wysłany: 13-04-2025, 18:31   

Krzysiek1298J napisał/a:

A do czego tu jest technik potrzebny?
Bo za UPC przy wymianie dekodera czy modemu, nawet na taki sam, technik musiał przyleźć do domu i pogrzebać w skrzynce na budynku aby go aktywować. :lol:

pioter111 
light master

Wysłany: 13-04-2025, 18:56   Re: Aktualizacja

Awalon napisał/a:
Dotarła aktualizacja czy jest lepiej nie widzę różnicy nowości jedyna jaką zdążyłem zauważyć to można sobie przypisać kolorowe przyciski na pilocie haha zaszaleli

Przyciski to żadna nowość można było je dawno przypisać pod inne urządzenia.

Aloof 
classic master

Wysłany: 13-04-2025, 19:21   

Krzysiek1298J napisał/a:
Czy znacie jakiś sposób, aby przywrócić dekoder do życia?

Jeśli pojawił ci się ekran aktywacyjny, a dekoder nigdy nie był przypisany do twojego konta w Play to marne szanse na odzyskanie pełnej funkcjonalności urządzenia.

Zainstaluj sobie Wolf Launcher i Launcher Manager, później aplikację Play Now ze Sklepu Play. U mnie tak to działa od dłuższego czasu i nie narzekam.

a55a5in 
Klikacz

Wysłany: 14-04-2025, 06:07   

Jeśli u was też pojawia się problem ze wzbudzaniem urządzenia za pomogą pilota to należy wykonać następujące kroki.

Ikona domka - z górnego paska Konto - Diagnostyka - Wyczyść dane aplikacji.

Po tym urządzenie wybudza się prawidłowo - pewnie na jakiś czas.

Ja jednak mam pytanie - TV LG co kilka minut informuje że podłączono nowe urządzenie i jest to właśnie Playbox, który jest teoretycznie wyłączony. Tak jakby co chwilę się wzbudzał i dawał sygnał na HDMI. Też to zabserwowaliście?

Krzysiek1298J 
easy master

Wysłany: 14-04-2025, 08:00   

Aloof napisał/a:

Jeśli pojawił ci się ekran aktywacyjny, a dekoder nigdy nie był przypisany do twojego konta w Play to marne szanse na odzyskanie pełnej funkcjonalności urządzenia.

Zainstaluj sobie Wolf Launcher i Launcher Manager, później aplikację Play Now ze Sklepu Play. U mnie tak to działa od dłuższego czasu i nie narzekam.

Był przypisany i działał prawidłowo kilka lat. Chyba sam na swoje życzenie sobie popsułem konfigurację. Przed przywróceniem dekodera do ustawień fabrycznych - nie wiem co mnie podkusiło - uaktywniłem opcję "Wyczyść dane aplikacji". Tam prawdopodobnie były namiary na mój nr tel. z usługą Play Now. Od tego momentu dekoder po uruchomieniu wyświetla ciągle wyżej zamieszczony komunikat "Właśnie aktywujemy Twoją usługę".

@Aloof dziękuję za wskazówkę z Wolf Launcherem, częściowo rozwiązuje mój problem, ponieważ po jego doinstalowaniu i dodaniu aplikacji Play NOW jestem w stanie uruchomić usługę telewizji.
Czemu tylko częściowo? Niestety z jakiegoś powodu podając dekoderowi na pendrive Launcher Managera instalator zwraca bład "podczas analizowania pakietu wystąpił problem". Uprawnienia dla file managera do uruchamiania wszystkiego są.
Idealnie było by gdyby dekoder startował od razu z Wolf Managerem, a nie tym od Play, który wyświetla błąd.
Zastanawiam się czy jest możliwość całkowitej reinstalacji Android TV, tak aby był czysty bez Launchera Play?

Aloof 
classic master

Wysłany: 14-04-2025, 11:24   

Pobierz Wolfa i LM z forum android.com.pl. U mnie instalacja przeszła bez problemów, LM wyłącza launcher playowy i po uruchomieniu wchodzisz bezpośrednio w Wolf.
Button mapperem ustawiłem sobie otwarcie aplikacji Play Now po długim przytrzymaniu fioletowego przycisku na pilocie.

swat997 
ultra master

Wysłany: 14-04-2025, 11:46   

Jaki jest sens wydawania dodatkowo kasy, kombinowania i montowania na własne życzenie tego beznadziejnego dekodera?
Wytłumaczy mi ktoś?

Krzysiek1298J 
easy master

Wysłany: 14-04-2025, 19:45   

Aloof napisał/a:
Pobierz Wolfa i LM z forum android.com.pl. U mnie instalacja przeszła bez problemów, LM wyłącza launcher playowy i po uruchomieniu wchodzisz bezpośrednio w Wolf.
Button mapperem ustawiłem sobie otwarcie aplikacji Play Now po długim przytrzymaniu fioletowego przycisku na pilocie.

Dekoder odratowany. Trochę więcej trzeba wykonać konfiguracji względem Launchera Play, ale generalnie wszystko przywróciłem. Dzięki,

Odpowiedz do tematu