Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pogaduchy o ofercie/promocjach w PLAY (UPC) - część 6
Autor Wiadomość
swat997 
ultra master

Wysłany: 11-03-2025, 09:56   

Thoms23 napisał/a:

Czy możecie się zalogować na Moje Usługi Play?

U mnie działa normalnie (Abonenci Usług multimedialnych)

atomix 
chello guru

Wysłany: 11-03-2025, 10:56   

swat997 napisał/a:
W naszych umowach jest zawsze konkretny zapis, o ile wzrośnie usługa w 25 miesiącu od jej zawarcia.
Pytanie jest jedno:
czy idiota ten zwany potocznie konsultantem sam sobie tę bzdurę wymyślił, aby zwiększyć sobie sprzedaż, czy co gorsza, mają takie odgórne zalecenia?.

Czasami warto uspokoić konie i wypić melisę :P

Ste1 napisał/a:
Powiedział, że ta nowa umowa, po wyższej cenie, to gwarancja, że na koniec obecnej umowy cena nie pójdzie w górę o sporo więcej.

Z tej wypowiedzi wynika, że konsultant sprytnie powiedział, że umowa nie pójdzie w górę "sporo więcej", ale nie mówił, że cena się nie zmieni. Czyli może będzie +10, a nie do standardowej ceny +50 :D

Nie byliśmy świadkami tej rozmowy. Ale po taki info zawsze można dopytać o ile wzrośnie rachunek po dwóch latach (lub przeczytać w umowie).

Ste1 
easy master

Wysłany: 11-03-2025, 17:05   

Z tej wypowiedzi wynika, że konsultant sprytnie powiedział, że umowa nie pójdzie w górę [i]"sporo więcej", ale nie mówił, że cena się nie zmieni. Czyli może będzie +10, a nie do standardowej ceny +50 :D

Nie byliśmy świadkami tej rozmowy. Ale po taki info zawsze można dopytać o ile wzrośnie rachunek po dwóch latach (lub przeczytać w umowie).[/quote][/i]

Zapytałam o ile wzrośnie cena po umowie, odpowiedział, że teraz to mu trudno powiedzieć. W umowie mam, że jak obecna moja umowa przejdzie na czas nieokreślony to cena wzrasta o 10 zł miesięcznie.
Konsultant mówił szybko i niewyraźnie. Rozmowę zaczął, od pytania czy jestem zadowolona z dekodera i Internetu, że wzrosła płaca minimalna i w ogóle ceny, więc on teraz proponuje nową umowę o 25 zł więcej, ale będę miała gwarancję przez 24 miesiące, że cena bardziej nie pójdzie w górę. :D No i Internet o 300 mb/s większy. A mnie wystarcza to co mam. Zresztą net z UPC/Play chodzi gorzej niż z mojej lokalnej kablówki. Z lokalnej kablówki miałam 50 mb/s, po wi-fi odbierałam 30 i śmigał w całym mieszkaniu super. Od UPC miałam 750 mb/s, po zmianie umowy i dekodera z 4K na Horizona mam 600 i w kuchni i łazience słabo odbiera.
Myślę, że konsultant szukał jelenia. A może takie wytyczne mają od szefostwa, żeby w trakcie umowy, gdzie do końca jest 6-7 miesięcy, zawrzeć nową umowę z wyższą ceną i niby gwarancją, że jeszcze bardziej nie wzrośnie. :mad:

swat997 
ultra master

Wysłany: 11-03-2025, 18:40   

atomix napisał/a:

Czasami warto uspokoić konie i wypić melisę :P

Ste1 napisał/a:
Zapytałam o ile wzrośnie cena po umowie, odpowiedział, że teraz to mu trudno powiedzieć.

Oznacza to, że w żadnym razie nie myliłem się co do intencji konsultanta :mrgreen:
Z jedną poprawką: nie był to idiota, a raczej drobny cwaniaczek. 8)

atomix 
chello guru

Wysłany: 11-03-2025, 20:51   

Jeśli konsultant nie potrafi odpowiedzieć na nasze pytania, to się rozłączamy :D

maniek115 
Klikacz

Wysłany: 13-03-2025, 16:54   

124.99 na 24 miesiące, tv pakiet max bez żadnych dodatkowych, do tego 1Gbit i horizon, bo muszę wymienić tego playboxa. Mam go tydzień a już drugi raz nie działa.
Zastanawiam się czy da się coś z tego ugrać? Obecnie mam umowę na czas nieokreślony w tej samej cenie ze śmierdzącym szmelcem playboksem.

swat997 
ultra master

Wysłany: 13-03-2025, 19:11   

maniek115 napisał/a:
Zastanawiam się czy da się coś z tego ugrać?

Jesteś na bezterminówce czy na 2 letnim łańcuchu? :D
Zwiększałeś prędkość netu czy nastąpiła awaria, że wyzbyłeś się Wazonu?

maniek115 
Klikacz

Wysłany: 15-03-2025, 09:36   

swat997 napisał/a:
maniek115 napisał/a:
Zastanawiam się czy da się coś z tego ugrać?

Jesteś na bezterminówce czy na 2 letnim łańcuchu? :D
Zwiększałeś prędkość netu czy nastąpiła awaria, że wyzbyłeś się Wazonu?

Wazonu? 😂
Stanęło na 120zl i horizonie (dmc).
W razie czego mam 14 dni na odstąpienie. Internet od 4 lat bez zarzutu, tylko ta telewizja... Jeszcze śmieszna sprawa, bo na poprzedniej terminowce która skończyła się w 2023 miałem canal + i eleven. Potem byla fuzja z play i do momentu odłączenia tv box 4k miałem te wszystkie kanały dostępne w starej cenie. Widocznie nie mieli możliwości tego odłączyć.

swat997 
ultra master

Wysłany: 15-03-2025, 13:30   

maniek115 napisał/a:
Wazonu? 😂

No oj tam, oj tam : Modem Giga Connect Box czyli rourer/modem ARRIS TG3492LG-LC :mrgreen:

Neo10 
ultra master

Wysłany: 15-03-2025, 16:28   

swat997 napisał/a:
maniek115 napisał/a:
Wazonu? 😂

No oj tam, oj tam : Modem Giga Connect Box czyli rourer/modem ARRIS TG3492LG-LC :mrgreen:

Ja na niego mówię doniczka. :P Choć trzymam go na podłodze wśród innych zasilaczy i leży na boku. ;) Nie zasługuje na stanie na półce :mrgreen:

neo10

swat997 
ultra master

Wysłany: 16-03-2025, 13:11   

Neo10 napisał/a:
Ja na niego mówię doniczka. :P Choć trzymam go na podłodze wśród innych zasilaczy i leży na boku. ;) Nie zasługuje na stanie na półce :mrgreen:
O rety, na podłodze i w dodatku na boku? Toż to niezgodne z regulaminem i instrukcją obsługi :mrgreen:
Nie zapala się im tam w Centrali czerwone pulsujące światełko? 8)

Iguana 
Klikacz

Wysłany: 18-03-2025, 08:52   

Cześć.
Jestem nowym użytkownikiem forum. Czy moglibyście mi pomóc? Mam bardzo stary abonament UPC. Obecnie place 170 zł za pakiet dużej telewizji, internet 300, telefon stacjonarny, HBO, mediabox z nagrywarką, Multiroom i mediabox bez nagrywarki.
Chce zrezygnować z HBO, Multirooma, nagrywarki ale potrzebuje większy internet 1 GB i może netflixa.
Mogę przedłużać umowę bezterminowa albo może być nowy abonent. Nie mamy w Play telefonow
Jak zrobić żeby otrzymać dobrą cenę?

Iguana 
Klikacz

Wysłany: 18-03-2025, 08:53   

Cześć.
Jestem nowym użytkownikiem forum. Czy moglibyście mi pomóc? Mam bardzo stary abonament UPC. Obecnie place 170 zł za pakiet dużej telewizji, internet 300, telefon stacjonarny, HBO, mediabox z nagrywarką, Multiroom i mediabox bez nagrywarki.
Chce zrezygnować z HBO, Multirooma, nagrywarki ale potrzebuje większy internet 1 GB i może netflixa.
Mogę przedłużać umowę bezterminowa albo może być nowy abonent. Nie mamy w Play telefonow

swat997 
ultra master

Wysłany: 18-03-2025, 13:49   

Iguana napisał/a:

Zanim wpakujesz się w umowę z Play ze sprzętem Play poczytaj ten wątek i podobne, aby potem nie było płaczu że nie wiedziałem.
Potem odkręcać umowy nie jest ani łatwe ani przyjemne. :mrgreen:

Neo10 
ultra master

Wysłany: 18-03-2025, 21:23   

swat997 napisał/a:
O rety, na podłodze i w dodatku na boku? Toż to niezgodne z regulaminem i instrukcją obsługi :mrgreen:
Nie zapala się im tam w Centrali czerwone pulsujące światełko? 8)

Pewnie zepsute mają tak samo jak pasek świetlny na tych ich doniczkach :mrgreen: :)
Na początku mi go z 4 razy wymieniali i w każdym po krótkim czasie tylko z tyłu świecił i jako router działały lekko mówiąc kiepsko a odkąd mam osobny router problem znikł mimo że świeci tylko tył.
Nawet w instrukcji nie ma co to oznacza choć któryś monter mówił że jakby tryb awaryjny ;)
A tak na poważnie to on ma w zasadzie lepszy obieg powietrza w środku jak leży z odsłoniętym spodem niż jak stoi.
Ostatnio zmieniony przez Neo10 18-03-2025, 21:27, w całości zmieniany 3 razy  
  neo10

Odpowiedz do tematu