Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
UPC TV GO
Autor Wiadomość
szunaj 
light master

Wysłany: 29-09-2024, 07:58   

Dlatego ja zawsze takie rzeczy sprawdzam w sieci przed zakupem.

janekgra 
easy master

Wysłany: 29-09-2024, 07:59   

Ja mam podłączony do starego telewizora Samsunga (ponad 10 lat) Chromecast 4 i wszystkie aplikacje streamingowe działają w tym UPC TV Go. Dostepne są także wszystkie kanały zgodnie listą na załączniku

Lista kanałów-mediabox 01.03.2024.jpg
Plik ściągnięto 267 raz(y) 359,42 KB

krzychowawa 
light master

Wysłany: 29-09-2024, 10:48   

Ja mam np.samsunga z systemem Tizen i on nie obsługuje aplikacji dopiero przez firesticka Amazona a xiaomi i toshiba na androidach już działa bez problemu.

piotrofan 
Klikacz

Wysłany: 29-09-2024, 12:48   

Zambi napisał/a:
To ja powiem z swojej perspektywy. Zakupiłem kilka dni temu przystawkę android TV a mianowicie model Nokia 8010, rewelacyjne parametry w końcu mi śmiga Canal+.
Natomiast nie da się zainstalować UPC TV Go, bo po prostu nie ma tej apki w ofercie. Poniżej zrzut z ekranu komunikatu o niedostępności aplikacji na tym urządzeniu.

Jestem zaskoczony, bo pamiętam jak kiedyś miałem Sticka od Xiaomi i UPC było dostępne.
Lipa i nie wiem kogo to teraz wina jest czy producenta mojej przystawki (Nokii) czy UPC?

Słowacka wersja to lipa, raz, że nie działa po wybraniu kanału a dwa nie ma moich kanałów ,np Eleven Sports bądź Polsat Sport.

UPC TV GO zniknął z Google Play. Ja tez nie mam na swoim TV Box , a wcześniej był.

Zambi 
Klikacz

Wysłany: 29-09-2024, 14:38   

szunaj napisał/a:
Dlatego ja zawsze takie rzeczy sprawdzam w sieci przed zakupem.

No szczerze powiem, że ja myślałem że jak coś jest na android TV to oznacza, że na każdym urządzeniu z androidem TV będzie każda aplikacja dostępna w sklepie.
piotrofan napisał/a:

UPC TV GO zniknął z Google Play. Ja tez nie mam na swoim TV Box , a wcześniej był.

A jaki masz jaki masz model urządzenia?
Czyżby Play/UPC coś mieszali teraz? Hmmmm.... może jest szansa, że apka wróci...

Ściągnąłem luzem apkę "UPC TV GO_5.12.9811_APKPure.apk" i spróbowałem odpalić ją z pendrive'a na przystawce - niestety sposób ten nieskuteczny, instalator nie odpala się.
Pozostaje jedynie alternatywny sposób: odpalając za pomocą telefonu z aplikacji UPC Chromecastem. Wiadomo nie jest to to samo, ale zawsze jakaś skromna alternatywa....

janekgra 
easy master

Wysłany: 30-09-2024, 07:19   

Mam chromcasta 4 i aplikacja "UPC TV GO" działa. Sprawdziłem w Google Play i tak faktycznie jej nie ma- jest tylko "UPC TV" ta słowacka. Póki mam zainstalowaną powinna działać. Sprawdziłem na iphonie w App Store i tam obie te aplikacje są. Jakimś wyjściem jest zakup do telewizora przystawki "Apple TV 4K"

Zambi 
Klikacz

Wysłany: 30-09-2024, 07:21   

Znalazłem rozwiązanie na brak aplikacji UPC TV Go na niektórych urządzeniach z androidem TV.

Wygooglowałem stronkę z plikiem apk, wrzuciłem na pendrive'a i przetestowałem. Nie wiem dlaczego znikło to z Googla Playa, pewnie chodzi o licencje.

Link do apki wysyłam w formie screena, bo inaczej nie puszcza mnie forum.

Wygląda na to, że pokaźna biblioteka jest na tej stronie dla każdej wersji.
Mogę polecić - działa :)

2024-09-30 08_20_30-.jpg
Plik ściągnięto 528 raz(y) 21,75 KB

invictus 
light master

Wysłany: 01-10-2024, 09:41   

Ja korzystam z Apple TV 4K i UPC jest/działa normalnie.

swat997 
ultra master

Wysłany: 03-10-2024, 19:47   

UPC TV GO pod iOS na Apple działa bez problemu

boywrc 
light master

Wysłany: 04-10-2024, 21:22   

I tak chyba upc tv go tylko do końca roku, wiec co za roznica

telsat 
classic master

Wysłany: 06-10-2024, 15:19   

boywrc napisał/a:
I tak chyba upc tv go tylko do końca roku, wiec co za roznica

W sensie będzie ta usługa zlikwidowana?
Coś w zamian abonenci mają dostać czy nic?

Neo10 
ultra master

Wysłany: 06-10-2024, 16:11   

telsat napisał/a:

Teraz to pewnie w zamian jedyne propozycja przejścia do Play :(

Wlodek69 
Klikacz

Wysłany: 12-10-2024, 10:13   

No to ja mam z UPC TV problem - Witam - TV to Sony XR-65X90K, musiałem zrobić całkowity reset androida TV i postał problem z zainstalowaniem apki UPC TV przez Google TV, cały czas instaluje się wersja słoweńska i nie ma możliwości zmiany języka, więc pobrałem apkę z zewnątrz, ale jest zła, instaluje ale nie działa. Teraz pytanie - czy ktoś może udostępnić apkę UPC TV (nie GO) na Google TV androidową ? Dzięki

js62 
light master

Wysłany: 03-11-2024, 18:54   

Neo10 napisał/a:
telsat napisał/a:

Teraz to pewnie w zamian jedyne propozycja przejścia do Play :(

No właśnie, koniec roku 2024 się zbliża, a ja w swojej umowie z 2023 (obecnie na czas nieokreślony) mam zapis:

Cytat:
*Usługa dodatkowa UPC TV Go będzie świadczona do końca 2024 r. z możliwością ewentualnego przedłużenia przez Organizatora Promocji. Informacja o ewentualnym przedłużeniu będzie zamieszczona na stronie internetowej Organizatora Promocji.

Rozumiem, że do tej pory nie padła żadna deklaracja ze strony Play, czy przedłużają dostęp do tej aplikacji i czy ew. w przypadku nieprzedłużenia dostaniemy coś w zamian?

Morre 
Klikacz

Wysłany: 03-11-2024, 23:48   

Czy mógłbym prosić o potwierdzenie czy aplikacja UPC TV GO działa na Amazon FireStick 4K?

I generalnie czy ona w ogóle jeszcze działa na innych urządzeniach np. Chromecast 4.0?

Odpowiedz do tematu