Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pogaduchy o ofercie/promocjach w PLAY (UPC) - część 6
Autor Wiadomość
Kamaczo 
Klikacz

Wysłany: 26-09-2024, 10:12   

dzieki za odpowiedz , pozdrawiam ;)

kosher 
easy master

Wysłany: 26-09-2024, 14:48   

Kamaczo napisał/a:
witam jestem na umowie na czas nieokreslony od okolo 2 lat lat z UPC , dziś dostałem takiego sms z Play "Drogi Kliencie w najbliżyszym czasie bedziemy sie kontaktowac Toba w sprawie konca okresu promocyjnego umowy". Jak to jest musze podpisac z nimi nowa umowe czy moge zostać na tej co mam ?

Do mnie też ostatnio tak samo pisali i dzwonili (ale nie odebrałem ;) ) Jestem klientem UPC, już dawno na nieterminowej umowie po Hicie Mikołaja. Możliwe, że prowadzą nową akcję, żeby związać klientów UPC umowami na 24 m-ce.

razu103 
Klikacz

Wysłany: 02-10-2024, 12:38   

Też dostałem wczoraj sms z Play "Drogi Kliencie w najbliższym czasie bedzihmy się kontaktować Toba w sprawie końca okresu promocyjnego umowy".

Dziś telefon z Play z ofertą na przejście.

90zł (+10zł po 24m)

- do 600mb
- 170 kanałów
- FilmBox, Cinemax, ViaPlay...
- HBO MAX 24m
- Eleven Sport 24m
- 50zł za technika z wymianą modemu i dekodera.

Oferta wydaje się dość dobra, jednak z samej rozmowy nie wierze w to co mówią, bo już kilkukrotnie po wysłaniu dokumentów na maila okazywało się co innego. więc musze to zweryfikować.

Tak czy inaczej, mam pytanie o modem/router i dekoder.

1. Jak się ma sprzęt od Play, czyli PLAY BOX NET (czarny walec) do mojego aktualnego z UPC Giga Connect Box czyli Compal GW7557CE. Jestem zadowolony z pracy Giga Connect Box i mam obawy do czarnego walca od Play z powodu słabych opinii.

2. Jakie różnice w dekoderze, aktualnie mam Dekoder UPC 4K BOX (czarny kwadrat z materiałem i zasilaniem usb) do Play TV BOX?

Z góry dzięki za odp. :)

ralf 
ultra master

Wysłany: 02-10-2024, 14:01   

Jak mogą dawać Viaplay na dwa lata?.

pioter111 
light master

Wysłany: 02-10-2024, 18:17   

Daruj Sobie przejście na ten daremny sprzęt, może i oferta dobra ale nie z takim dziadowskim dekoderem, poczytaj na profilu play jak tam ludzie jadą po nich, wielu przechodziło i jak szybko go dostali tak szybko wracali na stary UPC gdy jeszcze to było możliwe, ponoć teraz są zapisy że nie ma możliwości powrotu do starej oferty UPC, wtedy zostaje tylko wypowiedzenie do 14 dni i zmiana operatora, tak niestety sąsiad miał.

Ksiaze 
easy master

Wysłany: 03-10-2024, 09:26   

Wiecie , jaki maja bałagan, play exupc, nie umieją przywrócić pełnych usług miałem paczkę mega sport , oraz canał+ prestige nie mam tego. Żebym nie płacić kary bo umowa była do 05.26 br. Z nikim nie można się digadać co oni zrobili z upc :( .

Mun9o 
Klikacz

Wysłany: 03-10-2024, 11:01   

Witam wszystkich na forum. Dotychczas biernie śledziłem tutejsze tematy. Jako że jest coraz mniej informacji o aktualnych ofertach przedłużeniowych dla klientów UPC, chciałem się podzielić aktualnymi ofertami. Korzystam z pakietu Select z CI+ i 150Mbps z abonamentem 50zł w okresie umowy 24 miesiące. Po przejściu umowy na czas nieokreślony +5zł. Przed końcem umowy dzwonili z ofertą. Byłem zainteresowany zwiększeniem do 300 i/lub upgrade do max, jeśli nie podwyższyłoby to znacznie kosztów. Upgrade do 300 abo rośnie o 10zł i do max kolejne 10zł. Konsultant niestety nie był zbyt ogarnięty, nie znał warunków promocji i twierdził że po okresie 24 lojalki opłata nie wzrośnie. Mając więc perspektywę płacenia 55zł przy umowie na czas nieokreślony, zdecydowałem że wezmę proponowane 300Mbps z Select CI+ za 60zł na 24miesiące, z obiecanym brakiem podwyżki po 24 miesiącach. Niestety po przesłaniu oferty do potwierdzenia na maila, okazało się że konsultant wprowadził w błąd co do oferty - po 24 miesiącach lojalki abonament jednak rośnie o 5zł. Podwyżkę po 24 miesiącach potwierdził inny konsultant gdy oddzwoniłem do UPC. Konsultant który przedstawił ofertę, miał oddzwonić. Nie oddzwonił.

Co ciekawe, według regulaminu "Twoj internet z telewizja ci+ xiv 2024-1", powinna być możliwość wzięcia Max+300Mbps za 60zł (+5 po lojalce) i w to postanowiłem celować. Złożyłem wypowiedzenie. Po złożeniu wypowiedzenia oddzwonił już bardziej merytoryczny konsultant. Natomiast stwierdził nadal że takiej oferty nie da się wprowadzić. To samo mówiła też dość konkretna konsultantka, gdy ja dzwoniłem do utrzymania klienta jeszcze przed złożeniem wypowiedzenia. Ewidentnie weszły standardy Play - bałagan w regulaminach i oferty widmo.

Ostatecznie wezmę przedłużenie Select+150 Mbps za 50zł (+5zł po 24msc), bez opłaty aktywacyjnej, żeby zachować sobie warunki cenowe. Te upgrade'y bardzo mi do szczęścia nie są potrzebne. Jak nie chcą dodatkowej dyszki, ich strata ;)
Z ciekawości, jak myślicie, czy byłaby szansa ugrać tego max'a bez podwyżki, powołując się na regulamin (pisma, reklamacje, etc)? Czy ktoś z Was może ugrał taką ofertę?

play_regulamin_promocji_twoj_internet_z_telewizja_ci+_xiv_2024-1_od20240328.zip
Pobierz Plik ściągnięto 119 raz(y) 40,19 KB

michuer 
easy master

Wysłany: 03-10-2024, 18:33   

Ja obecnie mam pakiet Max CI 150 MB plus HBO Max płacę 79.90 zł sam pakiet bez HBO to 55 zł HBO 24.90 z którego mogę zrezygnować w każdej chwili .
Dzwonił do mnie gamon z play i zaproponował to samo 10 zł taniej , przedstawił warunki przez telefon i standardowo wysłał potwierdzenie oferty na maila a tam hmm faktycznie 10 zł różnicy ale na moją niekorzyść także super oferty nie klikałem i zostałem z tym co mam .
A tak serio gdzie w obecnych czasach znajdę internet z tv za taką kasę , Netia czy smsnet za słabszy pakiet chcą 70-75 zł . Także puki play nie wypowie umowy jadę do końca :)

swat997 
ultra master

Wysłany: 03-10-2024, 19:38   

razu103 napisał/a:

Dziś telefon z Play z ofertą na przejście.
Zablokuj ich i tyle :mrgreen:

Obecnie jak widać z opisów innych osób, na konsultantów Play wsadzają zwyczajnych ignorantów,
którzy albo nie ogarniają paru linijek tekstu,
albo mają zwyczajnie w dupie aby zapoznać się z własną ofertą.

Ot takie ma właśnie najwyższe standardy jakości .. :lol:

MrPepka 
classic master

Wysłany: 08-10-2024, 18:37   

Czy Wy też dostajecie propozycje ofert, ale na maila? Ja dzisiaj coś takiego dostałem o takiej mniej więcej treści
Sprawdź ofertę skrojoną specjalnie dla Ciebie!

Dzień dobry,

dziękujemy za Twoje zaufanie i wybór usług Play. Dobrze, że z nami jesteś. Piszemy do Ciebie, żeby przekazać informacje dotyczące Twojej umowy. Jesteśmy do tego zobowiązani przepisami prawa telekomunikacyjnego.

Poniżej przedstawiamy Ci propozycję najkorzystniejszej oferty przygotowanej dla naszych stałych klientów. Oferta jest ograniczona czasowo i może ulec zmianie.
Oferta jaką dostałem jest na pakiet... z Cinemaxem :lol:
To nic, że zrezygnowałem z niego bo i tak go nie oglądałem, oni nadal chcą mi go wcisnąć za 1 zł przez miesiąc, a potem za 10 zł z aktywacją 9,90 :mrgreen:
Oczywiście tylko ten Cinemax zaoferowali, bez żadnej zmiany pakietu TV czy neta :D
  MrPepka

SuperGod 
ultra master

Wysłany: 08-10-2024, 19:08   

Kiedyś pisali, bo nie miałem wyłączonych zgód, zapomniałem to wyłączyć :lol:
Po wyłączeniu nawet nie wiedziałbym, że istnieje fioletowa zaraza, gdyby nie forum i rachunek za ex UPC/TV ;)
PLAY to należy olewać ciepłym moczem, gdy się tylko da.
RIP stare, dobre UPC :cry:

dylax 
light master

Wysłany: 09-10-2024, 12:28   

Jezu, z tym Playem, to dalej jest jakiś dramat :/ Nie oddzwaniają z propozycją przedłużenia umowy. Jak już mają coś do zaoferowania, to proponują jedno, a potem pojawia się błąd i "dają" drożej. Masakra. Nawet nie wiadomo do kogo iść z konkurencji.

gabrychu 
classic master

Wysłany: 09-10-2024, 13:33   

Do tego co da lepsze warunki :)

Dziku 
light master

Wysłany: 09-10-2024, 23:50   

Ja mam skrzynkę Vectry pod oknem i zastanawiam się czy nie iść w Vectrę , dajcie jakieś info czy warto brać Vectrę bo kiedyś mieli złe opinie, a nie wiem jak teraz z nimi jest, dzięki ;)

swat997 
ultra master

Wysłany: 10-10-2024, 09:47   

Ciężko jest uogólniać problem, gdyż zazwyczaj o danej firmie dowiadujemy się z tej złej strony, gdy ktoś jest niezadowolony z usług. Ci szczęśliwi zazwyczaj milczą :mrgreen:

Na temat UPC było niegdyś mnóstwo negatywnych opinii. Teraz okazuje się że mają legendarne usługi. Niestety w zaniku.
Sam też czasami marudziłem ale ogólnie nie było źle. O Play jest sporo złego, na temat Vectry też wiele było niezbyt miłego, szczególnie jeśli chodzi o obsługę po...

To jak działa sieć będzie zależało od lokalizacji.
Obsługa po sprzedaży. Lepiej już chyba było. Wszędzie okazuje się, że chatboty rządzą a reklamacje przeprowadzane są na odwal się. Jak kiedyś w wojsku.
Na bramie wejściowej widniał piękny napis WITAMY WAS. Z drugiej strony MAMY WAS. 8)

Recepta jest chyba tylko jedna.
Skorzystać z dostępnych prawnych rozwiązań.
Skorzystać z usługi i ewentualnie zrezygnować licząc, że nie będą piętrzyć problemów, aby nas na siłę zniechęcić do rezygnacji.

Odpowiedz do tematu