Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Netia
Autor Wiadomość
gabrychu 
classic master

Wysłany: 05-10-2023, 13:55   

Miałem chwilowo TV w Netii i tragedii nie było. Tylko testowałem jeden dzień po czym dekoder poszedł do szafy :)

kopmark1 
Klikacz

Wysłany: 14-12-2023, 15:35   

Czy w dekoderze Netii Evobox 4k można ustawić opcję żeby przy włączaniu tego dekodera od razu pokazywał się jakiś kanał telewizyjny bez wizyty na stronie Home. Obecnie po włączeniu pojawia się strona Home, potem należy dwa razy kliknąć wybraną pozycje i dopiero mamy kanał który chcemy oglądać. Czy można to jakoś ominąć?

Nikelajer 
easy master

Wysłany: 26-08-2024, 17:59   

Jakby kogoś interesowała kompatybilność dekodera Netii Evobox 4k (model D64AX) z telewizorem samsunga z 2017 r. (UE50NU7452) to żeby zadziałał pilot uniwersalny to należy podczas jego konfiguracji wybrać najpierw opcję, że kanały się nie przełączają, wpisać jako model"Evobox"- i po odnalezieniu takiej nazwy i jej wybraniu pilot samsunga działa i można sterować dekoderem ;)

krzychowawa 
light master

Wysłany: 27-09-2024, 15:00   

Witam czy ktoś na Warszawie może spotkał się z taką ofertą i zna jakieś szczegóły?

IMG20240925134321~2.jpg
Plik ściągnięto 34 raz(y) 302,51 KB

swat997 
ultra master

Wysłany: 03-10-2024, 20:23   

krzychowawa napisał/a:
Witam czy ktoś na Warszawie może spotkał się z taką ofertą i zna jakieś szczegóły?
To jest biedna oferta pakietów ,,Surfuj i rozmawiaj" dla połączeń telefonicznych.

Srebrny* Internet 512 kbit/s + Lepszy Telefon 60
Złoty** Internet 1 Mbit/s + Lepszy Telefon Wieczory i Weekendy
Platynowy*** Internet 2 Mbit/s + Lepszy telefon Cały Czas

https://my.netia.pl/pr/101366/netia-oferuje-pakiety-uslug-glosowych-i-internetowych

YogiCK 
easy master

Wysłany: 10-10-2024, 21:30   

Yyy... czemu piszesz o pakietach z 2007 roku, które nie mają nic wspólnego z tą ofertą?

U mnie też na Jelonkach pojawiła się taka ulotka, ale nie znam szczegółów.

kakasz 
light master

Wysłany: 14-12-2024, 16:00   

kopmark1 napisał/a:
Czy w dekoderze Netii Evobox 4k można ustawić opcję żeby przy włączaniu tego dekodera od razu pokazywał się jakiś kanał telewizyjny bez wizyty na stronie Home. Obecnie po włączeniu pojawia się strona Home, potem należy dwa razy kliknąć wybraną pozycje i dopiero mamy kanał który chcemy oglądać. Czy można to jakoś ominąć?

Mega denerwujące prawda? Też mnie to irytuje!
Do tego kiepska jakość telewizji. Wszystko rozjaśnione, mało kontrastowe i takie mydlane...
Nie pomaga kombinowanie z HDMI itp.
Nie działa sterowanie dźwiękiem w TV. Do tego koszmarne menu i pilot.
Dekoder UPC 4k to było mistrzostwo w porównaniu do tego syfu.
O Netia GO nawet nie wspominam... Żenada :(
Za to internet śmiga elegancko.
  kakasz

frostbp 
Klikacz

Wysłany: 18-12-2024, 00:37   

W takim razie odwrócę pytanie. Z jakiej usługi telewizyjnej korzystacie jeśli nie bierzecie telewizji w Netii?

Obecnie mam VDSL 80/8 (realnie 38/7) i Canal+ satelitarny z ofertą on-line dla abonentów. Coraz rzadziej korzystam jednak z oferty satelitarnej i używam po prostu po prostu aplikacji. Jest jednak kiepska (jakość transmisji oraz interfejs) i na kanałach TVP ma ograniczenia licencyjne. Do momentu wprowadzenia limitu jednoczesnych połączeń używałem tego jako bezpłatnego multiroomu. Chciałbym całkowicie przejść na telewizję z internetu przy przejściu na światłowód. Planuję wykupić internet z Netii 1Gb/s. W pakiecie chciałem kupić ich telewizyję, ale okazało się, że to jest to IPTV, które działa tylko na ich łączu i dekoderze. Natomiast Netia GO, którą oferują jako dodatek do podstawowej TV jest niepełna i równie kiepska jak Canal+ On-line.

W takim razie z czego Wy korzystanie? Play ma fajną ofertę telewizyjną, ale bez ich internetu jest trochę bez sensu. Jest MeGoGo, ale brakuje tam sporo podstawowych kanałów. Jest też Gonet, ale wydaje się, że jakość do ceny jest nieadekwatna. No i jest jeszcze TV Smart Go od Vectry, które wydaje się ciekawą ofertą.

Net24 
easy master

Wysłany: 18-12-2024, 20:58   

Ja korzystam ze TV Smart od Vectry kiedy ceny tej usługi były realne do świadczonej usługi. Obecnie pakiet MAX to kosmos cenowy. Generalnie mają dobrej jakości streaming. Działa to na każdej sieci internetowej. Wszystko zależy czego potrzebujesz. Nagrywanie nie działa lub jest ograniczone do kilku kanałów. Traktuję to jakby tego nie było.

aimer 
easy master

Wysłany: 13-02-2025, 08:25   

Udało mi się w Netii załatwić zamianę 2Gbps na 1 Gbps i powrót do ONT, bez płacenia kar umownych. Cenowo też jest taniej.

aimer 
easy master

Wysłany: 18-02-2025, 22:43   

Netia dodała do oferty comborouter (router z wifi i ONT) z portem 2.5 Gbps.

Pielgrzym 
light master

Wysłany: 03-03-2025, 15:43   

Wie ktoś jaki konkretnie dekoder dają do oferty telewizyjnej po HFC ? I dwa : Rozumiem, że w dalszym ciągu nie potrafią wykorzystać koncentryka tylko jadą na streamingu ?

aimer 
easy master

Wysłany: 04-03-2025, 19:51   

Po co mają pchać sygnał cyfrowy po koncentrujmy dla DVB jak mogą pchnąć to po docsis?
Play/upc idą w tą samą stronę, Toya też. Toya montuje dekodery, które mają w sobie modem DOCSIS i tv leci po IPTV.

Jaddy 
Klikacz

Wysłany: 13-03-2025, 14:24   

Dzień dobry,

Zastanawiam się czy Netia to dobry wybór do gier online np. Fortnite, zatem kieruję prośbę do klientów Netii, czy moglibyście podesłać mi traceroute do:

ping-eu.ds.on.epicgames.

oraz

ec2-3-66-90-162.eu-central-1.compute.amazonaws.

Po kropce na końcu musicie dopisać "com" bo odbiera ten adres jako link, a jestem nowym użytkownikiem i nie mogę linków stawiać..

Byłbym bardzo wdzięczny

mangod 
Klikacz

Wysłany: 13-03-2025, 21:05   

Odpowiedz do tematu