Telefonia komórkowa w UPC |
Autor |
Wiadomość |
ogromny
chello master
|
Wysłany: 07-02-2024, 05:23
|
|
|
daro33 napisał/a: | Witam. Coś kombinują przy tel. stacjonarnej oraz z moim upc. W tel. komórkowej na razie cisza. |
Tak z komórkami narazie nic nie robią |
|
|
GD.karol
classic master
|
Wysłany: 11-03-2024, 18:20
|
|
|
Jesteś pewny?
Dziś dzwoniła Pani i internet i telewizja rachunek X2, powiedziałem, że jak tyle podniosą to rezygnuje.
Natomiast mam dwa telefony po 9.99, jedna umowa już wygasła, drugą wygasa wkrótce i nic się nie zmieniło. Także co oni kombinują to nie wiem. |
|
|
|
|
ogromny
chello master
|
Wysłany: 27-07-2024, 17:44
|
|
|
GD.karol, i co podnieśli Tobie ten abonament? |
|
|
grzech1991
plus master
|
Wysłany: 02-08-2024, 18:26
|
|
|
nie podnoszą, w umowie jest zapis, że jeśli usługa przejdzie na czas nieokreślony, to cena pozostaje bez zmian pod warunkiem zachowania usług w UPC. |
|
|
|
|
Defunger
Klikacz
|
Wysłany: 03-08-2024, 06:38
|
|
|
do mnie też wydzwaniała, powiedziała że chciałaby złożyć ofertę na nową umowę
popatrzyła że mam telefon za 9.99 i proponuje podwyżkę na 35zł ZA SAM TELEFON XDD
(mam 600mbs, podstawowa telewizje i telefon za 70zl) w playu wyszlo by mnie jakies 110/120zl
przedluzenie w upc 80/90zl (ta, da sie ale nie oplaca sie)
a ta ich oferta znizkowa dla klientow upc to pic na wode bo identyczna daja nowym klientom ktorzy nie byli nigdy w upc XD
play nie dosc ze sie calkowicie nie oplaca to jeszcze ma gorszy standard uslug od upc
bruh |
|
|
|
|
warepool
light master
|
Wysłany: 05-08-2024, 18:53
|
|
|
Mam numer z Play z promocji połączeniowej UPC + Play gdzie był net 1 GB/s za 79.99 oraz na 2 lata za darmo numer w Play (Grupa M 5G). Data podpisania - 4 sierpnia 2022, okres rozliczeniowy 6 dnia miesiąca. 29.07.2024 złożyłem w salonie wypowiedzenie umowy. Spytałem pracownika do kiedy numer będzie aktywny i czy będę musiał coś płacić - stwierdził "w sumie to nie wiem" Potem dodał jeszcze że "możliwe że miesiąc za 60zł".
Myślałem że jeśli zrezygnuję przed końcem umowy przed kolejnym okresem rozliczeniowym to zakończy się ona po 2 latach i będę miał spokój na czysto bez kolejnych opłat. Kto tutaj ma rację, czego się spodziewać i czy jest jakaś opcja powalczyć żeby nie płacić powołując się np. na błędne informacje u konsultanta? |
|
|
|
|
grzegorz
plus master
Pomógł: 5 razy Dołączył: 26 Lip 2006 Posty: 466 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 12-08-2024, 21:07
|
|
|
Czy można podejrzeć szczegółowy wykaz polaczeń, gdzie się dzwoniło itp?
Kiedyś na starym moje upc było to dostępne, teraz tego nie ma, jest tylko podsumowanie. |
|
|
|
|
ogromny
chello master
|
Wysłany: 12-08-2024, 23:04
|
|
|
grzegorz napisał/a: | Czy można podejrzeć szczegółowy wykaz polaczeń, gdzie się dzwoniło itp?
Kiedyś na starym moje upc było to dostępne, teraz tego nie ma, jest tylko podsumowanie. |
Jedynie w szczegółach rachunku, ale tam bieżącego okresu nie da rady |
|
|
grzegorz
plus master
Pomógł: 5 razy Dołączył: 26 Lip 2006 Posty: 466 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 13-08-2024, 10:27
|
|
|
ogromny napisał/a: | grzegorz napisał/a: | Czy można podejrzeć szczegółowy wykaz polaczeń, gdzie się dzwoniło itp?
Jedynie w szczegółach rachunku, ale tam bieżącego okresu nie da rady |
A poprzedni okres rozliczeniowy gdzie mozna podejrzec?
Bo to co mozna podejrzec to tylko ilosc połaczeń wykonanych a nie wiadomo gdzie.
A mam taki problem, gdyż została mi naliczona dodatkowa oplata za połaczenia i nie wiem pod jaki numer było dzwonione. |
|
|
|
|
ogromny
chello master
|
Wysłany: 13-08-2024, 11:09
|
|
|
grzegorz napisał/a: | A poprzedni okres rozliczeniowy gdzie mozna podejrzec? |
A logowales się kiedyś do moje UPC? Wchodzisz płatności i tam wybierasz POBIERZ SZCZEGOLOWY WYKAZ(pdf). Tylko dany miesiąc dostępny jest po wystawieniu rachunku. |
|
|
Kloso
easy master
|
Wysłany: 16-08-2024, 12:50
|
|
|
Czy ktoś wie czy w Play działają SMSy po WiFi? W Orange Flex na iPhone to nie działa...
Coś czytałem, że Play w końcu doda multi sim dla tego samego numeru - do zegarków Apple Watch itp - może ktoś już zna daty? |
|
|
|
|
ogromny
chello master
|
Wysłany: 16-08-2024, 12:58
|
|
|
Kloso napisał/a: | Czy ktoś wie czy w Play działają SMSy po WiFi? W Orange Flex na iPhone to nie działa...
Coś czytałem, że Play w końcu doda multi sim dla tego samego numeru - do zegarków Apple Watch itp - może ktoś już zna daty? |
W UPC usługi komórkowe SMS po wi-fi mi działa. Co do multisim to czytałem że tylko w Play i Virgin mobile, tzn że nie w byłym UPC
Tu masz info https://www.telepolis.pl/...obile-multi-sim
Co do UPC usługi komórkowe to raczej żadnych nowości bym się nie spodziewał. Marketig |
|
|
|